Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1710265 razy)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
@Leon - normalnie zwyciestwo!!!

ja bede teraz szukal innego operatora od pradu zeby zmienic, bo ENERGA sobie praktycznie podwoila stawke za kWh w ciagu roku jakos tak...i tak beda dalej dymac ludzi. Bede robil z operatorem pradu tak jak znajomy z telewizja, na tyle na ile jest promocja pol roku/rok (w przypadku energii to na ile lat gwarantuja najnizsza stawke za prad) i potem zmiana, skoro w koncu weszly inne firmy to po co placic caly czas coraz wiecej.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Najlepsze w operatorach energii jest to ze prad jest zawsze z tej samej sieci i tych samych elektrowni...

Offline escape_artist

• Pr0
Najlepsze w operatorach energii jest to ze prad jest zawsze z tej samej sieci i tych samych elektrowni...

to tak jak sieci komorkowe oferujace internet po kablu na liniach TP-sy...
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Akurat Energa sie ostatnio zainteresowalem bo kusza mnie zebym przepisal firme z Enei na nich. Cena kwh w Enea to 325zl a w Energa 245zl gwarantowana na 2014 i 2015 a w 2016 na 255zl. Akurat tutal mysle, ze to dobry deal, oplaty dystrybucyjne i tak bede te same bo kable Enei.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
chyba nie jest to cena za kWh tylko MWh

ostatnio Tauron rozsyłał propozycję podpisania umów ze stała ceną na dwa lata. ludki podpisali a cena energii spadła :) i co? i musisz płacić więcej

PS: za ceny energii w Polsce powinno się wysłać rząd w kosmos. pierdołami się zajmują zamiast obniżyć cenę najważniejszych czynników mających wpływ na konkurencyjność gospodarki polskie. Gaz, paliwa, energia.

Ale hui tam. Mama Madzi i podniesienie uposażeń posłów jest ważniejsze.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Mea culpa. Oczywiscie MWh.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Od kiedy banki coś "produkują"? To po chuj pani chce mi wcisnąć "produkt" w postaci pożyczki? Opanuj się głupia kurwo! Robisz w usługach, nie "produkcji".

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Bo sie sfokusowali na twoim targecie :P

Offline Olcha

• Gaduła

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Przetwornice V2
leję

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
B ( o ) ( o ) B S

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Od kiedy banki coś "produkują"? To po chuj pani chce mi wcisnąć "produkt" w postaci pożyczki? Opanuj się głupia kurwo! Robisz w usługach, nie "produkcji".

Ostatnio do mnie dzwoniła taka z głosem jakby się miała obsrać ze szczęścia że stworzyli najlepszą na świecie ofertę na ubezpieczenie w przypadku zachorowania na chorobę nowotworową. Produkowała się 10min (a co tam, niech gada) po czym zapytała która oferta mi najbardziej pasuje to wyśle umowę. Odpowiedziałem że żadna ponieważ wszystkie są płatne. Laska zdziwione i nawija że to przecież tylko 5zł miesięcznie. Przerwałem w pół zdania: "Proszę panią gdyby dla firmy którą panie reprezentuje to było zaledwie 5zł miesięcznie to by mi pani nawet głowy nie zawracała tym telefonem tylko dorzuciła tę opcję za darmo w pakiecie z kontem jakie u państwa mam założone. Miłego dnia. JEB"
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline escape_artist

• Pr0

Ostatnio do mnie dzwoniła taka z głosem jakby się miała obsrać ze szczęścia że stworzyli najlepszą na świecie ofertę na ubezpieczenie w przypadku zachorowania na chorobę nowotworową. Produkowała się 10min (a co tam, niech gada) po czym zapytała która oferta mi najbardziej pasuje to wyśle umowę. Odpowiedziałem że żadna ponieważ wszystkie są płatne. Laska zdziwione i nawija że to przecież tylko 5zł miesięcznie. Przerwałem w pół zdania: "Proszę panią gdyby dla firmy którą panie reprezentuje to było zaledwie 5zł miesięcznie to by mi pani nawet głowy nie zawracała tym telefonem tylko dorzuciła tę opcję za darmo w pakiecie z kontem jakie u państwa mam założone. Miłego dnia. JEB"

do wszystkich teraz z tym dzwonia, najpierw dzwonili do mnie z banku, przedwczoraj z orange i kazdy z oferta ubezpieczenia od czegos czego na pewno nie mam w swojej polisie indywidualnej w ogole przeciez to tylko tyle a tyle miesiecznie...

Offline Pronounce

• Pr0
Ostatnio z dziewczyna gadaliśmy o tym. Okazało się, że do mnie zawsze dzwoni z banku kobieta a do niej mężczyzna. Przypadek ? ;)

Offline escape_artist

• Pr0
Ostatnio z dziewczyna gadaliśmy o tym. Okazało się, że do mnie zawsze dzwoni z banku kobieta a do niej mężczyzna. Przypadek ? ;)

to jest akurat standard, ze niby kobieta bedzie milsza dla faceta niz dla drugiej kobiety przez telefon i jest mniejsza szansa ze odmowi itp itd

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Panowie, wystarczy nie wyrazić zgody na przetwarzanie danych osobowych (czy jak sobie by tego nie nazwali). Zrobiłem tak w banku i sieci komórkowej (abonament) - cisza jak makiem zasiał, z T-mobile czasem dzwonią z propozycją internetu (jakoś to przeżyję, tym bardziej że dzwonią z BOK więc po prostu nie odbieram), telefon z banku się od tego czasu nie przytrafił.

Akcję wykonałem po tym, jak dostałem telefon z propozycją karty kredytowej w banku (Getin?), w którym nigdy żadnego konta nie miałem, ba nawet nie byłem w oddziale. Gdy spytałem panią (przypadek? jak już ktoś wcześniej pisał) okazało się, że dane przekazała sieć komórkowa i że wyraziłem na to zgodę........... Innymi słowy - zgadzasz się na przetwarzanie danych w banku/sieci, a małym druczkiem 3 kartki dalej dopisane, że zgadzając się na przetwarzanie danych przez firmę zgadzasz się również na przekazywanie tych informacji do partnerów firmy... Błędne koło innymi słowy, nic tylko odbierać telefony od miłych pań. ;]

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Dlatego ja mam telefon "na kartę". :P Abonament to zuo.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Akcję wykonałem po tym, jak dostałem telefon z propozycją karty kredytowej w banku (Getin?), w którym nigdy żadnego konta nie miałem, ba nawet nie byłem w oddziale. Gdy spytałem panią (przypadek? jak już ktoś wcześniej pisał) okazało się, że dane przekazała sieć komórkowa i że wyraziłem na to zgodę........... Innymi słowy - zgadzasz się na przetwarzanie danych w banku/sieci, a małym druczkiem 3 kartki dalej dopisane, że zgadzając się na przetwarzanie danych przez firmę zgadzasz się również na przekazywanie tych informacji do partnerów firmy... Błędne koło innymi słowy, nic tylko odbierać telefony od miłych pań. ;]

Orange mi taki numer wykręciło sprzedając moje dane (zastrzegłem wielokrotnie że nie wyrażam na kontakt, przetwarzanie i udostępnianie danych) do Credite Agricole. Stwierdziłem hui wam w dupę i dosłownie tydzień temu po wygaśnięciu umowy przeszedłem do innej sieci. Jak dzwoniła babeczka i zapytała co jest powodem to ją poinformowałem że łamanie prawa przez operatora.

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Cholera, Orange coś ma z tym sprzedawaniem klientów...
Kumpel miał taką sytuację: internet Orange (czy tam Neostrada, jak kto woli), umowa na dwa lata, po dwóch latach okresu zastrzeżonego przeszło na czas nieokreślony. Kilka miesięcy po tym fakcie chciał zmienić dostawcę (pojawiła się inna możliwość na horyzoncie), więc załatwił wszystko zgodnie z umową (wypowiedzenie usługi, zdanie modemu, bla bla; oczywiście na wszystko miał papier). Niby koniec współpracy z Łorendż. A jednak - niewiele później dostał wezwanie do zapłaty za usługę którą nie tak dawno wycofał - dodajmy, usługę, której Orange od jakiegoś czasu już mu nie świadczyło. Cały cyrk, próba odwrócenia tego (wysyłanie kopii wypowiedzenia umowy do sieci, wzajemna korespondencja i telefony do BOK) trwała kilka miesięcy. Któregoś dnia pisemko, tym razem z firmy windykacyjnej - Orendż sprzedało im dług kumpla, za usługę, która nie miała miejsca.

Także ja się trzymam od nich z daleka, dzięki postoję. ;)

Dlatego ja mam telefon "na kartę". :P Abonament to zuo.

Możliwe, że zuo. Ale (możesz to nazwać wygodnictwem) nie mam jakoś ochoty pamiętać o doładowaniach, albo zastanawiać się czy mam środki na koncie, tym bardziej że dzwonię dużo, również poza granice RP. Także jestem leniwy, nawet zlecenie stałe w banku mam za abonament, i e-fakturię, ło!  :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Mój ojciec zrywał umowe z Polsatem, okres wypowiedzenia to 3 mies., wysłał wypowiedzenie 4 mies wcześniej. W międzyczasie oczywiście 100 tys. Telefonów pt. "przedłuż Pan umowę". Po 5 mies od złożenia wypowiedzenia przychodzi rachunek za kolejny miesiąc (dekoder od pól roku stał już w kartonie, bo przerzucilismy sie w pełni na Ntv). Od razu dzwonimy, a Pan przy telefonie odpowiada "na umowie nie ma podpisu". Nokurwa, nie mozna było powiedzieć podczas tych tysięcy telefonów!? Zgodnie ze starą umową, trzeba było znowu płacić trzy miesiące... Żadnych wiecej umów z Polsatem...

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

I macie problem z głowy ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
kurwa biurko splułem :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie oglądałem ale Netia to z kolei dla mnie samo zuo i krętactwo, szkolenie sprzedawców przedstawicieli jak nazwac rzeczy by był jadalne. np mając sklep we Wrocławiu przychodzi gościu i mówi mi ze możemy nie mieć abonamentu i płaciymy tyle ile wydzwonimy a to wszystko w ramach pakietu "przedsiębiorczy" no tyle ze koazało sie ze ten "nie abonamentę" pakiet to ok 100zł na miesiąc .
Podobnie jak przedmówca z polsatem teściowa miała z netią tyle ze tutaj byłem mądrzejszy i w wypowiedzeniu zznaczyłem ze wszelkie próby przedłyużenia realizowania usługi , oczekiwania opłaty za "nadprogramowe działanie usługi czyli nie wyłaczenie o czasie bedą bezzasadne i kazda taka próba bedzie potraktowana jako próba wyłudzenia pieniędzy. Wyłączyli po dówch dniach od daty wypowiedzenia. Fakt co sie tesciowa z nimi nagadała to jej ale była twarda. Z resztą namówili ją na nowy abonament  nie chciała sie zgodzić bo nie wykorzystywał no to obiecali zmienić , zmienili , po dwóch tygodniach ktoś zadzwonił i powiedział ze nie mogą tego dalej kontynuowac i zmieniają jej na stary abinament mimo podpisanej umowy . Reasumując dla mnie to najbardziej zmącona kretacza firma i choćby mieli najlepszą oferte na rynku dla zasady już z nimi nie chce mieć nic doczynienia.

Offline Dmaligator

• Pr0
To obejrzyj bo piękne :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Przekaz myśli jest nie do podrobienia 8)