Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1703029 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Nie martw się, ludzkość Tobą również
B ( o ) ( o ) B S

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
Rockarolla Art Festival

Do rzeczy. Druga edycja festiwalu odbędzie się w październiku. Jest jeszcze dużo czasu, zgłoszenia zaczniemy przyjmować najwcześniej w sierpniu. Śledźcie stronę fb, i przede wszystkim główną rockarolla.pl
Procedura zgłoszeń raczej nie ulegnie zmianie - przelew wpisowego na podane konto w formularzu zgłoszeniowym, mail potwierdzający i zapraszamy do grania

My:
Hej,

Dzięki za info. Nie znalazłem na stronie formularza zgłoszeniowego, dlatego się kontaktowałem.

Niestety, takie rzeczy jak wpisowe od kapeli za możliwość grania to naszym daniem przegięcie pały. Sorry, jeśli źle zrozumiałem, ale sprowadza się to do tego, że musielibyśmy płacić za granie - definitywnie odpada.

Tak czy inaczej pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za info.

Rockarolla Art Festival
Przy pierwszej edycji zainteresowanie było ogromne i mnóstwo bandów odpadło. Nikt nie zgłaszał problemu wpisowego. Ono jest alternatywą dla dema. Bo my nie chcemy dema. Chcemy prezentacji zespołu na żywo. Demo to często inny skład, komputer etc.
Tym się różnimy. Również od większości przeglądów, które wymagają dema i tak czy siak jest u nich wpisowe.

Offline wuj Bat

• Pr0
Ojejcie takich dupków. To my się sraliśmy, żeby na 4 edycje znaleźć sponsorów na paliwo dla kapel, darmowe żarcie, picie - noclegi! Da się! A tu płacić? Rozumiem jeszcze ew. za darmo.

ED: wymyśliłem w nocy mega zajebistą (oczywiście ;D) stopkę pod posty - i ni cholery nie mogę sobie teraz przypomnieć! ;)
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2012, 09:22:24 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Do nas też taki mail ostatnio przyszedł, z adnotacją, że jak zagramy ładnie to otwiera nam to drzwi do kariery na scenie :P
Odpisałem niezwykle grzecznie:
Witam!
Zakładam, że wysyła Pan hurtem tego rodzaju informacje po prostu do zespołów z Waszej bazy danych? Bo gdyby wykonał Pan jakiś research internetowy w temacie Obscure Sphinx to by ta wiadomość pewnie wyglądała trochę inaczej :)
Ponieważ prosił Pan o odpowiedź - udzielam jej zgodnie z prawdą, proszę broń Boże nie myśleć, że jakoś zadzieramy nosa ale:
  • Obscure Sphinx decyduje o składzie supportów.
  • backline Obscure Sphinx jest nienaruszalny co reguluje nasz rajder techniczny - w związku z tym supporty muszą mieć własny sprzęt, który dostawiają do naszego. Chyba, że się z nami jakoś inaczej umawiają.
  • stawka Obscure Sphinx za koncert to 1200 PLN/netto. Proszę mi wierzyć, promotorzy za to płacą. Choćby organizatorzy tegorocznego (...).
  • nie gramy koncertów biletowanych niżej niż 15 zł, m.in. dlatego aby potencjalny promotor miał szansę te pieniądze zarobić. Średnio sprzedaż naszych koncertów to około 120 - 150 biletów.
co do obecności pracowników (...). Cóż, po recenzjach naszych koncertów i płyty, raczej spodziewałbym się kontaktu w innej formie niż zaproszenie na konkurs. Chyba, że coś źle zrozumiałem w takim razie oczywiście przepraszam.

Co do powyższych wymagań - nawiązując do ostatniego zdania - sądzę, że mamy do nich prawo, co zresztą funkcjonuje dosyć dobrze w trakcie organizowania dla nas koncertów.
Możemy umówić się że otrzymacie demo naszej drugiej płyty i jeśli (...) będzie miała lepszą ofertę niż konkurencja - z radością wydamy ją u Was. Oczywiście dopuszczam możliwość, że nie będziecie zainteresowani wydawaniem naszej kolejnej płyty w ogóle.

Gwoli ścisłości należy również przytoczyć kilka faktów z naszej historii. Zagraliśmy dwie pełne trasy koncertowe z Tides From Nebula i Blindead. Otwieraliśmy koncerty Amon Amarth (se), Coroner (ch), Crippled Black Phoenix (uk), Rosetta (us), City of Ships (us), Talbot (es), My Riot (pol), At The Soundawn (it). Mamy więc dość duże już doświadczenie sceniczne i całkiem niezłą renomę :)

Poniżej kilka linków do recenzji płyty, dla poczytania... :)
http://www.violence-online.pl/album-tygodnia/obscure-sphinx-–-anaesthetic-inhalation-ritual/
http://muzyka.onet.pl/plyty/obscure-sphinx-anaesthetic-inhalation-ritual,149039,4982784,plyta-recenzja.html
http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/recenzje/6987-obscure-sphinx-anaesthetic-inhalation-ritual.html
http://dwielyzeczkimuzyki.wordpress.com/2011/09/06/obscure-sphinx-anaesthetic-inhalation-ritual-2011/

...i linki do galerii, w dowód, że gramy trochę koncertów :)

http://www.rockmetal.pl/galeria/obscure.sphinx-warszawa.11.2.html
http://fotografia-koncertowa.pl/2011/12/obscure-sphinx-–-krakow-25-11-2011-klub-studio/
http://www.rockmetal.pl/galeria/obscure.sphinx-krakow.11.html

Także, z całym należnym Panu szacunkiem, bardzo chetnie porozmawiamy o współpracy z (...), jeśli tylko będziecie nią zainteresowani, aczkolwiek, jeśli byśmy zdecydowali się organizować jakis koncert w (...) to na troszeczkę innych warunkach. Na pewno jednak nie w tej połowie roku, gdyż 18 marca gramy w Proximie, prawdopodobnie też na jeszcze dwóch innych koncertach i nie możemy "przesycić" nami lokalnego rynku :)

Offline wuj Bat

• Pr0
Zajebiste... Uwielbiam takie akcje... ;)

"Tak powiedzieć 'spierdalaj', żeby kolo poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży" :D

W nagrodę - gitara dla OS:
Spoiler
Paczki z głów!

Offline Musza

• Pr0
Spoiler

6?
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Spoiler

6?

ale jaki wielki gryf, z 9 strun by sie zmiescilo.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Będzie do post-rockowych intr/wstawek jak znalazł.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Bardziej do napierdalania idiotów.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Szukałem jakiś czas temu statywów pod monitory studyjne i odezwał się do mnie jakiś typ ze sklepu www.sklepmuzyczny24.pl
i zaoferował mi 230zł za statywy + przewóz kurierem. Wchodzę na stroneę i patrzę, że mogę zamówić taniej o 20zł...
Zamawiam więc statywy + kabel 1,5m minijack-minijack. Po dwóch dniach dostaję info, że kable będę za dwa tygodnie.
Po kolejnych dwóch dniach negocjacji udało mi się dokonać rezygnacji z kabla. Nastała cisza i dzisiaj do mnie dzwoni ojciec, że do naszego starego mieszkania w Lublinie przyszedł kurier z paczką... debile wysłali na adres z pola nadawcy w przelewie.

Offline Przychlast

• Pr0
Chyba skończyło się moje  fizyczne dojrzewanie,bo włosy zamiast się przetłuszczać po 24h zaczynają mi strasznie wypadać :(.

Offline Drozd

• Pr0
  • Serius big fella
Szukałem jakiś czas temu statywów pod monitory studyjne i odezwał się do mnie jakiś typ ze sklepu www.sklepmuzyczny24.pl
i zaoferował mi 230zł za statywy + przewóz kurierem. Wchodzę na stroneę i patrzę, że mogę zamówić taniej o 20zł...
Zamawiam więc statywy + kabel 1,5m minijack-minijack. Po dwóch dniach dostaję info, że kable będę za dwa tygodnie.
Po kolejnych dwóch dniach negocjacji udało mi się dokonać rezygnacji z kabla. Nastała cisza i dzisiaj do mnie dzwoni ojciec, że do naszego starego mieszkania w Lublinie przyszedł kurier z paczką... debile wysłali na adres z pola nadawcy w przelewie.

Co drugi sprzedawca z allegro wysyła na adres z przelewu. I feel u bro
weimar guitar gently weeps

Offline october

• Pr0
  • Oct.

kraj który łapał murzynów w siatki, a bardziej współcześnie  stworzył jedną z prężniejszych organizacji rasistowskich Blood and Honour bedzie teraz uczyć nas tolerancji. Tendencyjne gnidy. Biede w PL by pokazali, pociągi i ulice. To jest problem.
007

Offline Frantic

• Pr0
kraj który łapał murzynów w siatki, a bardziej współcześnie  stworzył jedną z prężniejszych organizacji rasistowskich Blood and Honour bedzie teraz uczyć nas tolerancji. Tendencyjne gnidy. Biede w PL by pokazali, pociągi i ulice. To jest problem.
Jaki kraj? To cały kraj stworzył ten reportaż? Poza tym, facet niczego sobie nie zmyślił, pokazał jak wygląda sytuacja na naszych stadionach i jaka jest u nas mentalność, to że w narodzie panują tendencje rasistowskie postawiłbym jako fakt.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Chyba nie dalej jak rok temu w Anglii wybuchły zamieszki na tle rasowym. Rasiści są wszędzie, nie tylko w Polsce. Poza tym w reportażu kładziony jest nacisk na antysemityzm.
Kto jest właścicielem BBC?
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Jaki kraj? To cały kraj stworzył ten reportaż? Poza tym, facet niczego sobie nie zmyślił, pokazał jak wygląda sytuacja na naszych stadionach i jaka jest u nas mentalność, to że w narodzie panują tendencje rasistowskie postawiłbym jako fakt.

Już jeden taki cymbał z Anglii robił reportaż o nazistach w Polsce, a dokładnie w Gorzowie. I powiem Ci, że tak przekłamanego i wyreżyserowanego gówna nie widziałem dawno.

Co do tematu, wkruwia mnie wymiana baterii od przystawek co 2-3 miesiące. Wszystko jest poprawnie polutowane, a jak nie gram, to wtyczkę wyciągam z gniazdka. O chuj chodzi?

Offline Musza

• Pr0
za mocno uderzasz w struny
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Jaki kraj? To cały kraj stworzył ten reportaż?

Może źle się wyraziłem, powinno być "typek z kraju....

Poza tym, facet niczego sobie nie zmyślił, pokazał jak wygląda sytuacja na naszych stadionach i jaka jest u nas mentalność, to że w narodzie panują tendencje rasistowskie postawiłbym jako fakt.

Co za problem znaleźć kilka rysunków z celtyckimi krzyżami etc., kilka scen z meczy, które rządzą się swoimi prawami, gdzie są emocje. Przecież oni później nie wychodzą na ulice i nie tłuką żydów. Lepiej żeby na stadionie się wykrzyczeli.

W Polsce mamy realne problemy a rasizm to co najwyżej folklor a nie problem.

007

Offline birthmark

• Gaduła
Za głośno i za ciężko grasz. A tak z innej beczki: masz w blekautach mostek połączony z masą? Bo w instrukcji montażu piszą, żeby połączyć, a niby w aktywach nie trzeba.
Suto wędlin kładź na chleb

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Nie i nigdy nie miałem, a jest to mój trzeci set Blackoutsów, a pierwszy przy których spotyka mnie ten wkurwiający problem.

Offline .rogaty

• Gaduła
  • Dolina Magicznego Jednorożca Nińdzia!
Może gdzieś zwarcie masz? Jak masz pokrywkę komory elektroniki zaekranowaną folią miedzianą (albo innym przewodzącym badziewiem), to sprawdź czy się nie styka nigdzie z układem.
It's always nice to have a penis.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Sprawdzałem wielokrotnie :/ Na dniach muszę się zabrać za remont bebechów w gitarze, to elektronikę na nowo poskładam.

Offline Frantic

• Pr0
Przecież oni później nie wychodzą na ulice i nie tłuką żydów.
Żydów nie bo ich ciężko wypatrzeć na ulicy, ale widziałem na własne oczy jak kibole zaatakowali grupę wietnamców bo akurat mieli te nieszczęście, że trafili na nich w autobusie. No i masz rację, w Polsce rasizm to "folklor" na co dzień, ale jak kilkadziesiąt tysięcy obcokrajowców ma się zjechać do nas na mecze to już zaczyna być realny problem. Nie wiadomo co takiej grupie kiboli do łbów strzeli.

A co do samego reportażu, jest mało rzetelny, brakuje w nim opinii specjalistów od bezpieczeństwa stadionowego, jakiś statystyk na temat incydentów na tle rasowym u nas tylko jak , no i boli mnie porównanie nas do Ukraińców, oglądając ten materiał można dostrzec czemu :P Problem w tym, że nie jest nieprawdziwy.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Euro sreuro.

SESJA KURWA

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Nie wiadomo co takiej grupie kiboli do łbów strzeli.

Dokładnie to samo co może na codzień, i dokładnie to samo, co może strzelić kibolom z innych krajów, przecież to jest ogólnoeuropejski problem ;)

Żydów nie bo ich ciężko wypatrzeć na ulicy

A tam ciężko. Po prostu kibol jest na to, chwała bogu, za głupi. I gdyby u nas antysemityzm naprawdę był problemem, nikt nie miałby problemu z rozpoznaniem Żydów na ulicy. A to, że się mitologizuje ich wpływ na świat to zupełnie inna sprawa i niewiele ma wspólnego z faktycznym, szkodliwym antysemityzmem.

Euro sreuro.

SESJA KURWA

Tej, w moim wypadku to będzie to samo. Wkurwia mnie to, połowa miasta rozkopana, drugą połowę zajmą kibice. A ja będę musiał przejechać przez tę drugą połowę, żeby brnąć przez pierwszą, żeby dotrzeć na egzaminy.

Euro Warschau über alles.
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2012, 22:38:06 wysłana przez Rachet »
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!