Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1700580 razy)

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
Boże, czy Ty to widzisz?

Tosin mówi, że widzi i doradza słuchawki oraz długi kabel i wyjście do pokoju obok.

Niegłupie. Chociaż wcale się nie dziwię że na to nie wpadłem, skoro mam aktualnie zatrucie pokarmowe + przeziębienie..
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
mam aktualnie zatrucie pokarmowe + przeziębienie..

to sie nazywa grypa jelitowa

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
mam aktualnie zatrucie pokarmowe + przeziębienie..

Post roku.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
dysortografia właśnie na tym polega, że [...]  i/lub ci się dźwięczne z bezdźwięcznymi mieszają

Rety, nie wiedziałem, że mam jakąś dys-cośtam! Gdy się zamyślę, zamieniam czasem dźwięczne na bezdźwięczne i milisekundę później nadziwić i nacieszyć się nie mogę, że coś takiego napisałem :)

Jednak świadomie nigdy nie wypuściłem spod rąk tekstu z jakimkolwiek błędem ortograficznym. W interpunkcji jestem żałosny, ale jeśli o ortografię chodzi, to po prostu trudno mnie zagiąć, co w zestawieniu z powyższym zamienianiem b/p, etc... jest co najmniej zastanawiające.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
dysortografia właśnie na tym polega, że [...]  i/lub ci się dźwięczne z bezdźwięcznymi mieszają

Rety, nie wiedziałem, że mam jakąś dys-cośtam! Gdy się zamyślę, zamieniam czasem dźwięczne na bezdźwięczne i milisekundę później nadziwić i nacieszyć się nie mogę, że coś takiego napisałem :)

Jednak świadomie nigdy nie wypuściłem spod rąk tekstu z jakimkolwiek błędem ortograficznym. W interpunkcji jestem żałosny, ale jeśli o ortografię chodzi, to po prostu trudno mnie zagiąć, co w zestawieniu z powyższym zamienianiem b/p, etc... jest co najmniej zastanawiające.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol

myj ręce po siłownia bo będziesz miał to samo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A mnie wkurwiaja korki i pizdowaci kierowcy, kurwicy dostaje, jak taki zastanawia się, co kurwa własciwie ma zrobic, jak sie ta zielona strzalka zapaliła. Gdybym miał bazuke ..... uszzzz .....lepiej ze jej nie mam.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Wkurwia mnie sprzęt elektroniczny, taki co nie działa a ja nie wiem czemu. Do nieprzytomności wręcz, zwłaszcza, że się ode mnie wymaga żebym go uruchomił, i wkurwia na mnie, jeżeli nie działa -___- I co z tego, że chodzi o kablówkę, która z jakiegoś powodu nie odbiera po tym, jak matka porozczepiała wszystko. I co z tego, że od kiedy ten telewizor jest w domu w życiu nie oglądałem na nim nic innego niż flmy z DVD. Nie mam pojęcia jak to działa, nie mam pojęcia jak cokolwiek działa, mogę pozczepiać kabelki, na tym etapie wszystko jest jak trzeba. A potem i tak zgarnąć opierdol, że nie umiem magicznie przywrócić sygnału kablówkowego -___-
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Mordimer

• Gaduła
    • PMH

myj ręce po siłownia bo będziesz miał to samo
Ja właśnie wychodzę z tego gówna ;) Trochę pisałem w tym czasie na forum, więc jak ktoś nie mył rąk po 7S, to się mógł zarazić ode mnie ;)

Offline sylkis

• Pr0

Wychodzi na to, że jesteś przykładem dyslektyka, który swoje kłopoty ma dobrze przećwiczone ;) i kontroluje się poprzez zrozumienie zasad.
Swoją drogą, rozumujesz je tak, jak w szkole uczą (czyli zasady typu "-ów, -ówka i -ówna piszemy przez 'ó', z wyjątkiem 'skuwka', 'zasuwka' itp, bo to wyjątki i tak jest i chuj" kompletnie bez sensu i na skróty bez tłumaczenia dlaczego, czy dogłębnie z samemu odkrytymi prawidłowościami, o których "nie ma co mówić dzieciom, bo to za trudne" (lepiej im kazać wkuć uproszczenia, aby później robiły błędy bo to chuja daje, niż żeby rozumiały co skąd i dlaczego, aby tych błędów uniknąć)?
« Ostatnia zmiana: 15 Gru, 2011, 20:06:18 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Wychodzi na to, że jesteś przykładem dyslektyka, który swoje kłopoty ma dobrze przećwiczone ;) i kontroluje się poprzez zrozumienie zasad.
Swoją drogą, rozumujesz je tak, jak w szkole uczą (czyli zasady typu "-ów, -ówka i -ówna piszemy przez 'ó', z wyjątkiem 'skuwka', 'zasuwka' itp, bo to wyjątki i tak jest i chuj" kompletnie bez sensu i na skróty bez tłumaczenia dlaczego, czy dogłębnie z samemu odkrytymi prawidłowościami [...]

Nie potrafię tego wyjaśnić. Ale wiem, że wyraz z błędem zawsze wygląda dla mnie uderzająco dziwnie lub śmiesznie, albo nawet brzmi kompletnie inaczej (serio). Zasad ortografii nie pamiętam żadnych i nie umiałbym powtórzyć, za wyjątkiem jakichś "ówka-kreskówka".

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Wkurwia mnie sprzęt elektroniczny, taki co nie działa a ja nie wiem czemu. Do nieprzytomności wręcz, zwłaszcza, że się ode mnie wymaga żebym go uruchomił, i wkurwia na mnie, jeżeli nie działa -___- I co z tego, że chodzi o kablówkę, która z jakiegoś powodu nie odbiera po tym, jak matka porozczepiała wszystko. I co z tego, że od kiedy ten telewizor jest w domu w życiu nie oglądałem na nim nic innego niż flmy z DVD. Nie mam pojęcia jak to działa, nie mam pojęcia jak cokolwiek działa, mogę pozczepiać kabelki, na tym etapie wszystko jest jak trzeba. A potem i tak zgarnąć opierdol, że nie umiem magicznie przywrócić sygnału kablówkowego -___-

To tylko dyskabelia
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline sylkis

• Pr0
Swoją drogą, rozumujesz je tak, jak w szkole uczą (czyli zasady typu "-ów, -ówka i -ówna piszemy przez 'ó', z wyjątkiem 'skuwka', 'zasuwka' itp, bo to wyjątki i tak jest i chuj" kompletnie bez sensu i na skróty bez tłumaczenia dlaczego, czy dogłębnie z samemu odkrytymi prawidłowościami [...]

Nie potrafię tego wyjaśnić. Ale wiem, że wyraz z błędem zawsze wygląda dla mnie uderzająco dziwnie lub śmiesznie, albo nawet brzmi kompletnie inaczej (serio). Zasad ortografii nie pamiętam żadnych i nie umiałbym powtórzyć, za wyjątkiem jakichś "ówka-kreskówka".
To może podpadasz pod myślenie graficzne zamiast fonetycznego, bardzo częste u dyslektyków (częstsze niż u nie-dys), najważniejszy objaw: myśli (zwłaszcza na temat rzeczy nie-abstrakcyjnych) formułujesz w pierwszej kolejności na obrazach, czy słowach?
(\__/)    This is Bunny.

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Czytam, te wasze "dys-dywagacje" i dochodzę, do jednego wniosku, niedługo w szkołach będzie nawet dys-mózgowie, dla debili co mają same bomby na świadectwie, więc by im życia nie utrudniać zlikwidowane zostaną dla nich oceny.

Aha, no i coś jeszcze, wszystkiego można się nauczyć, poprawnego pisania również, trzeba tylko wpić sobie kilka zasad, zwyczajnie się ich nauczyć i MYŚLEĆ gdy się pisze, a nie jak automat drukować bez myślnie pisząc jak wygodnie.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Wszystkiego? To naucz daltonistę postrzegać kolory prawidłowo ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline sylkis

• Pr0
To coś słabo Stivo czytałeś, że takie głupoty znowu powtarzasz :P
(\__/)    This is Bunny.

Offline wuj Bat

• Pr0
Jak na 6-latka i tak szacun ;).
Paczki z głów!

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D

Mówimy tu o zdrowych osobach, daltonizm jest związany z konkrtnymi zaburzeniami i dysfunkcjami w obrębie siatkówki oka lub kory mózgowej, zależnie od rodzaju daltonizmu.

To coś słabo Stivo czytałeś, że takie głupoty znowu powtarzasz :P

Toć ja w pracy jestem i czytam tak na szybko ;) swoją drogą, sam bym mógł sie pewnie w dzisiejszych realiach o dys(wpisz brkującą końcówkę: -leksję, -grafię) bo byków robię co niemiara, a na maturze (kuźwa tyyyle lat temu:( ) jak się spiąłem to zrobiłem jeden ort na 9 stron A4.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline necrox

• Gaduła
  • Idzie luty twardną suty
    • http://www.codeunder.com

Miałem kiedyś na Amidze (niektórzy młodsi mogą nie znać) rozbieranego bilarda. Trzeba było wbijać kolejno bile o określonym kolorze, nagrodą były zdjęcia/obrazki coraz bardziej roznegliżowanych panienek. Problem był taki, że grałem na czarno-białym telewizorze :D Motywacja jednak była na tyle duża, że błyskawicznie nauczyłem się rozróżniać odcienie szarości.
Spoiler

Offline sylkis

• Pr0
To w skrócie, co by się nie powtarzać: wszelkie 'dys' tez są konkretnie związane z pewnymi zaburzeniami i cechami konstrukcji mózgu ;)
A te stereotypy i gadanie na 'dys' jak twoje bierze się stąd, że ten problem dotyczy kiklu (KILKU, nawet nie kilkunastu, a kilku) procent społeczeństwa, natomiast teraz chyba ponad połowie dzieciaków niesłusznie "załatwia" się opinię....
(\__/)    This is Bunny.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?

Mówimy tu o zdrowych osobach, daltonizm jest związany z konkrtnymi zaburzeniami i dysfunkcjami w obrębie siatkówki oka lub kory mózgowej, zależnie od rodzaju daltonizmu.

Zgadza się, brawo. Ale dysleksja i dysgrafia (te prawdziwe, nie te tłumaczące lenistwo) również wynikają z cześciowych uszkodzeń wzroku/słuchu/mózgu. Tak wiec jesli uważasz że można leczyc osoby z dysleksji etc za pomocą wytęzonego wysilku i szczególnej uwagi to równie dobrze mozna leczyć daltonistów za pomocą dokladniejszego przypatrywania się :D
« Ostatnia zmiana: 16 Gru, 2011, 17:12:44 wysłana przez g-zs »
B ( o ) ( o ) B S

Offline sylkis

• Pr0
Nie uszkodzeń, dysleksja to nie choroba :) No ale w efekcie na jedno wychodzi.
(\__/)    This is Bunny.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Pisalem to bardziej w kierunku dysgrafii, która wiąże się z uszkodzeniami. No ale nie o dysgrafii jest wątek :)
Tak więc troche wyolbrzymiłem, bo choroba to za duże i krzywdzące słowo, ale z 2 strony myslę że może takie okreslenie dodalo by temu zjawisku większej powagi bo póki co panuje stereotyp (zauważalny nawet w tym temacie) że dys-cokolwiek = leń
B ( o ) ( o ) B S