Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1752417 razy)

Offline spacelord7

• Pr0
Za chwilę komuś żyłka w dupie pęknie od czytanie tego pierdolenia i tyle będzie z tego szacunku do życia.

Offline Woland

• Prawie użytkownik
Wkulwia mię przycięte solo w radiowej wersji "No More Tears", które to znowu dziś pokaleczyło moje uszy. Winnego tej zbrodni powinno się pozbawić jayetz.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Grzybiarze na grupkach FB/OLX. Wystawiłem Gibsona i jeszcze tego samego dnia wyjebałem ze wszystkich grupek ogłoszenie bo jedyne co osiągnąłem to pełne wkurwienie.

Co kurwa ludzie mają w głowach, że wchodzą na grupę typowo pod ogłoszenia sprzedaży i uznają, że jak ktoś tam wrzuca ogłoszenie to po to żeby oni sobie mogli popierdolić bez sensu między sobą. Pierdyliard powiadomień bo jeden Mirek musiał się pochwalić, że ło panie kiedyś to te gitary po 3k chodziły. Inny Janusz, że skoro śmiałem wymienić gałki potencjometrów i piszę o tym otwarcie to kurwa na pewno coś kombinuje i gitara jest zjebana bo on ma Defila i gałek nigdy nie wymieniał. Kolejny Alojzy za to stwierdził, że wg niego skoro wymieniłem przetworniki to to już nie jest oryginalny Gibson i chuj. No i oczywiście stado baranów, że mnie z ceną pojebało itp.

Ja rozumiem, że ktoś może być biedny i go nie stać na gitarę. Ale czy musi się z tym aż tak obnosić? :facepalm:

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Na grupach tylko Bentony i rzeczy do 1000 zł xD
mniut i piah

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Spóźniłem się 2 dni z OC. Tzn. nie że zapomniałem, po prostu nie zrobiłem double checka tego co było na starym OC. Przypierdolili 1400 zł kary.

Ale przynajmniej na gówniaki i patologię są pieniążki. Raz się kurwa ZAGAPISZ. KURWA RAZ. Wysokość kary ,,do 3 dni" jest absurdalna.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Masz rację to wina PiSu, że zapomniałeś.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Masz rację to wina PiSu, że zapomniałeś.

Aha no tak, zapomniałem, że trzeba pisać chyba wielkimi literami.

TAK, JESTEM WKURWIONY NA WYSOKOŚĆ KARY. TAK, OC BYŁO ZAPŁACONE TYLKO ŹLE DATĘ WPISAŁEM. I TAK, JEST TO MOJA WINA, BO SIĘ ZAGAPIŁEM. I OWSZEM, JESTEM WKURWIONY, BO JAKO SOLIDNY OBYWATEL ZA ZWYKŁE PRZEOCZENIE ZOSTAŁEM OSTRO WYJEBANY, NIE BĘDĄC JEDNOCZEŚNIE BENEFICJENTEM PROGRAMÓW DAJĄCYCH HAJS ZA DARMO LUDZIOM KURWA ZA NIC.

Mam nadzieję, że teraz jest bardziej zrozumiale.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline fireboy

• Pr0
Napisałeś, że jest na gowniaki i patologię, stąd mój wpis.
Ciekawe jak co by było jakby gość bez OC przyjebał w Twoje auto (już z OC) czy też byś miał takie zdanie.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Napisałeś, że jest na gowniaki i patologię, stąd mój wpis.
Ciekawe jak co by było jakby gość bez OC przyjebał w Twoje auto (już z OC) czy też byś miał takie zdanie.

No a nie jest? :D :D :D Duży jesteś, chyba wiesz jak wygląda redystrybucja pieniążków przez różne rządowe organizacje i na co są przeznaczane.

Jakby gość bez OC przyjebał we mnie to ja wtedy kasę biorę z UFG, przecież na tym to polega XD i to ten gostek ma większy problem ode mnie. To ja mam tutaj gigantycznego farta, że dostałem TYLKO 1400 i jednocześnie JA (TZN MOJA OSOBA) nie spowodowałem wypadku. To wtedy ja jestem ścigany za to i mam pizdę. Jezu ludzie XD Wkurwia mnie zarówno wysokość kwoty (chociaż można ją jakoś usprawiedliwić) jak i moje niedopatrzenie. Rozumiem, że Ty na luzaku, fiuta za głowe, 1500 z kieszeni i jazda, spływa jak pot po czole i wyjebane? To gratuluję, mnie by było nie stać.

Ten topik jest od WKURWIANIA się, tak? I chyba mogę się wkurwić na wysokość tej kwoty, tak? Mogę? I powyklinać na to, że są grupy które za nic przytulają całkiem sporo kwitu. Tu się ludzie wkurwiają na rzeczy, które ich bezpośrednio nie dotyczą, ale z tym widzę problemu nie ma XD

Chyba, że jesteś tymi nożycami z tego powiedzonka o stole. Skoro jest problem ze zrozumieniem po co jest UFG i skąd się bierze ten pińcset plusik... :D
« Ostatnia zmiana: 03 Sie, 2023, 15:37:13 wysłana przez Mother Puncher »

Offline fireboy

• Pr0
Mnie właśnie wkurwia jak ktoś o swoje błędy /niedopatrzenia/itp obwinia wszystkich tylko nie siebie. Mam tak w robocie, że jak coś jest nie tak to wszyscy są winni tylko nie ten co zrobił źle. To policjant jest chujem bo dał mi mandat bo zapierdalałem tam gdzie nie powinienem itd.
Rozumiem wkurwienie z powodu samej kary i z jej wysokości, ale Twój pierwszy post nie od końca (w mojej ocenie) to oddawał.

Czy ja jestem nożyczkami na stole, hmm nie wiem... Mam 2 dzieci, ale czy powinienem się czuć winny? Sam utrzymuję rodzinę bo żona od dłuższego czasu nie pracuje. Takie 1500 to dla mnie też kosmos i chuj by mnie strzelił,ale  winienie za to władzy (każda mnie wkurwia czy to pisy czy pozostali) jest takie sobie.

Życie jest i tak mocno ciężkie i jest tyle innych powodów do wkurwiania, że ja nie chcę być jednym z nich. Tak, że sorki nie było tematu. Życzę miłej reszty dnia, tygodnia, roku... Na pocieszenie jest to, że kolejny poziom kary za brak OC jest znacznie dotkliwszy.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Mnie właśnie wkurwia jak ktoś o swoje błędy /niedopatrzenia/itp obwinia wszystkich tylko nie siebie. Mam tak w robocie, że jak coś jest nie tak to wszyscy są winni tylko nie ten co zrobił źle. To policjant jest chujem bo dał mi mandat bo zapierdalałem tam gdzie nie powinienem itd.
Rozumiem wkurwienie z powodu samej kary i z jej wysokości, ale Twój pierwszy post nie od końca (w mojej ocenie) to oddawał.

Czy ja jestem nożyczkami na stole, hmm nie wiem... Mam 2 dzieci, ale czy powinienem się czuć winny? Sam utrzymuję rodzinę bo żona od dłuższego czasu nie pracuje. Takie 1500 to dla mnie też kosmos i chuj by mnie strzelił,ale  winienie za to władzy (każda mnie wkurwia czy to pisy czy pozostali) jest takie sobie.

Życie jest i tak mocno ciężkie i jest tyle innych powodów do wkurwiania, że ja nie chcę być jednym z nich. Tak, że sorki nie było tematu. Życzę miłej reszty dnia, tygodnia, roku... Na pocieszenie jest to, że kolejny poziom kary za brak OC jest znacznie dotkliwszy.

Dlatego napisałem, że miałem GIGANTYCZNEGO FARTA że mi dojebali tylko 1400. Wiem, że potem jest gorzej. Szczęście w nieszczęściu. Da się jaśniej? XD

Owszem, na początku może nie podkreśliłem, że chodzi mi tylko o wysokość kary. Jestem chyba najbardziej proceduralną osobą chyba jaka może istnieć i przepisową. Jak jest ograniczenie do 50 to jadę 50. I to ja jestem tym wolnym chujem, bo na A4 można jechać ,,tylko" 110. Kto jeździ A4 w kierunku Niemiec to wie o co chodzi. A jak jest tam OPP to już w ogóle. Dlatego tym bardziej mnie wkurwia moje gapiostwo.

Offline Zomballo

• Gaduła
Ależ Panowie samo to, że państwo zmusza do zapłacenia ubezpieczenia to jest wał.

Offline spacelord7

• Pr0
Grzybiarze na grupkach FB/OLX. Wystawiłem Gibsona i jeszcze tego samego dnia wyjebałem ze wszystkich grupek ogłoszenie bo jedyne co osiągnąłem to pełne wkurwienie.

Co kurwa ludzie mają w głowach, że wchodzą na grupę typowo pod ogłoszenia sprzedaży i uznają, że jak ktoś tam wrzuca ogłoszenie to po to żeby oni sobie mogli popierdolić bez sensu między sobą. Pierdyliard powiadomień bo jeden Mirek musiał się pochwalić, że ło panie kiedyś to te gitary po 3k chodziły. Inny Janusz, że skoro śmiałem wymienić gałki potencjometrów i piszę o tym otwarcie to kurwa na pewno coś kombinuje i gitara jest zjebana bo on ma Defila i gałek nigdy nie wymieniał. Kolejny Alojzy za to stwierdził, że wg niego skoro wymieniłem przetworniki to to już nie jest oryginalny Gibson i chuj. No i oczywiście stado baranów, że mnie z ceną pojebało itp.

Ja rozumiem, że ktoś może być biedny i go nie stać na gitarę. Ale czy musi się z tym aż tak obnosić? :facepalm:
Miałem to samo z Orange dual terror. Nie sprzedałem gościowi za 1000 którymi proponował, to zaczął pod ogłoszeniami wypisywać, że wzmak grzebany i pewnie zepsuty xdddd

Posty połączone: 03 Sie, 2023, 22:14:41

Po to jest fundusz gwarancyjny.

Ojcu dowalili 3600 bo się spóźnił 4 dni.
Kara za w.w. wykroczenie włąściwie nie do uniknięcia, bo Wielki Brat od razu widzi kto ma auto bez OC i przypierdala tysiące do zapłącenia.
Błąd typu human factor, a kara nieproporcjonalna. ~250 krotność stawki oc za 3 dni.
« Ostatnia zmiana: 03 Sie, 2023, 22:14:41 wysłana przez spacelord7 »

Offline fireboy

• Pr0
Kto Wam te ubezpieczenia ogarnia? Mi przychodzi sms odpowiednio wcześniej. Miałem tak w każdej firmie ubezpieczeniowej. Przed smsami dbały o to osoby, u których ubezpieczam. Dodam tylko, że wcześniej miałem Opla Astrę a teraz Skodę Octavie - więc nie jakieś fury za kupę kasy. W obu przypadkach działało to tak samo.

Offline spacelord7

• Pr0
Jeżeli umowa oc nie została wypowiedziana, to ubezpieczyciel ma obowiązek ją przedłużyć na kolejny okres. Jeżeli się nie zapłaci, to dzwoni WINDYKACJA z firmy ubezpieczeniowej :D ale kar, poza ew. odsetkami, nie ma.

W przypadku kupna używanego samochodu, nowy właściciel ma obowiązek zawarcia umowy ubezpieczenia na kolejny okres.

Offline excubitor

• Użytkownik
Kto Wam te ubezpieczenia ogarnia? Mi przychodzi sms odpowiednio wcześniej.
Do mnie dzwonią po 2-3 razy dziennie, zaczynając miesiąc przed końcem. I to nawet pomimo tego, że mam odznaczone zgody na kontakt telefoniczny. Nauczyłem się wyciszać na noc wibracje w telefonie, po tym jak mnie obudzili chwilę po 8 w dniu, w którym ogarnialiśmy serwery w nocy i wróciłem koło 4.
Poza tym SMSy, maile.
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline Lechu_

• Pr0
Łączę się w bólu...

Spoiler

Fun fact, poniżej

Spoiler
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
I mandat mniejszy niż nie zapłacone przez Ciebie OC.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Lechu_

• Pr0
Najdroższe przeoczenie w moim życiu.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Kto Wam te ubezpieczenia ogarnia? Mi przychodzi sms odpowiednio wcześniej. Miałem tak w każdej firmie ubezpieczeniowej. Przed smsami dbały o to osoby, u których ubezpieczam. Dodam tylko, że wcześniej miałem Opla Astrę a teraz Skodę Octavie - więc nie jakieś fury za kupę kasy. W obu przypadkach działało to tak samo.

Oczywiście, że tak jest. Pod warunkiem, że przedłużasz OC na swoją furę. Jeśli kupujesz używkę z np. ubezpieczniem tzw. komisowym, to wówczas ono jest na miesiąc. I co miesiąc typ płaci np 70 ziko a nie pełen pakiet na rok, bo i tak ono idzie na sprzedaż. Ja po prostu nie sprawdziłem, że koniec miesiąca to nie 31.05, a 29.05. No i masz babo placek.

Łączę się w bólu...

Spoiler

Fun fact, poniżej

Spoiler

7800 JA PIERDOLE

Swoją drogą bardzo dziwne, że przy takiej cyfryzacji podczas zakupu OC nie dostaję od razu powiadomienia w stylu TE BO KUPUJESZ OC NA FURĘ Z TYM NUMEREM VIN OD 1.06 A OC KOŃCZY SIĘ 29.05 CZY JESTEŚ PEWIEN ŻE CHCESZ TO ZROBIĆ?
« Ostatnia zmiana: 04 Sie, 2023, 09:36:26 wysłana przez Mother Puncher »

Offline Lechu_

• Pr0
W moim przypadku była to sytuacja kupna samochodu i przepisania polisy. Pamiętałem o tym , że muszę wykupić nowe ubezpieczanie i sobie sam o tym przypominałem. Raz sobie nie przypomniałem ale zrobili to panowie milicjanci podczas kontroli kierowcy....

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
(...) Przypierdolili 1400 zł kary.

Ale przynajmniej na gówniaki i patologię są pieniążki.

Phi. Nawet za jeden miesiąc mi nie zapłacisz od stycznia. Biedak. xD

Ależ Panowie samo to, że państwo zmusza do zapłacenia ubezpieczenia to jest wał.

A jakbyś chciał żeby było? Tak z ciekawości. Bo wszyscy znamy polską mentalność. Jakby państwo nie zmuszało - 70 procent by nie miało.
A jakby w coś zajebali: BOSZE CZEMU JA MUSZEM PLACIC?!?!
« Ostatnia zmiana: 04 Sie, 2023, 09:54:47 wysłana przez Dale Cooper »
mniut i piah

Offline Mother Puncher

• Pr0
(...) Przypierdolili 1400 zł kary.

Ale przynajmniej na gówniaki i patologię są pieniążki.

Phi. Nawet za jeden miesiąc mi nie zapłacisz od stycznia. Biedak. xD

@Zomballo ja również zgadzam się z Dalem - OC nie chroni Ciebie a tego, komu zrobiłeś kuku. To jest to samo pierdolenie jak pasy bezpieczeństwa kurwina - możesz se jeździć, ale jak wypierdolisz przednią szybą i kogoś zajebiesz, to wtedy dopiero będzie płacz. Jakby ludzie nie byli takimi bezmózgami, to nie byłoby konieczności przymusu.

Offline Zomballo

• Gaduła
Ciekawe w jaki sposób chroni? Jak ktoś zajebie mi dzwona to nie obchodzi mnie z czego zapłaci. Druga sprawa że to ubezpieczenie daje tylko pozorne uczucie bezpieczeństwa. W ogóle gdy widzę debila zamkniętego w metalowej puszcze typu Audi zapierdalającego po wichurze 200km/h ale z wykupioną polisą OC/AC/LPG, to jestem bardzo spokojny, nie przeklinam, rozsiadam się wygodnie, odpalam fajkę bo państwo czuwa. @Dale Cooper  ubezpieczenie od czegokolwiek powinno być dobrowolne. Inaczej to powinniśmy ubezpieczać się na wszystko nawet na życie. Oh wait! ;)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Czyli... Wolna amerykanka? Masz wypadek. Rozjebało Ci kregosłup. Nie masz OC. Gość nie ma OC. Nie masz ubezpieczenia na życie. Po roku dochodzisz do siebie (prywatna służba zdrowia, która opłacasz - UFF) i możesz jeździć na wózku. Spotykacie się w sądzie. Po 10 latach sie okazuje, że nie wymieniłeś wahacza w aucie i to tak naprawdę Twoja wina. Masz połamany kręgsłup i musisz zapłacić 50000 kosztów sądowych i 100 000 typowi i odkupić jego auto? :D
mniut i piah