Myślę, że pomoże (albo podkarpacie - a konkretnie rzucić to, jeśli nie, i wyjechać wiadomo gdzie), dzięki.
Z tego schematu można wywnioskować, że jeden pickup "normalnie" a drugi (tu Was zaskoczę wnioskami osobistymi memi) nienormalnie. Czyli odwrotnie. Tzn. w kwestii "północ-południe".
A do tego odwrotnie kabelki do złączki (jednego z nich).
Kabelki są kolorystycznie inaczej oznaczone niż są te w moim przypadku, ale zasada przepływu prądu to raczej się nie zmieniła, jedynie gusta projektantów. Jak na razie.
Czyli coil tapem (w moim przypadku nazwanym coil splitem) nie ma co się przejmować w tym momencie, czyli nadal pozostawić je zaizolowane (bo jak rozumiem rozłączamy je i kierujemy się z nimi do pota/potów push-pull/push-push, jeśli chcemy rozbijać humbackera na single) a pozostałe, czyli zielony+goły u mnie jest czarnym+gołym i biały jest u mnie zielonym, czyli sygnałem (hotem/gorącym), oba do złączki, gryfowy "normalnie" a mostkowy w przeciwfazie, czyli odwrotnie.
Spróbuję tak.
Jeszcze raz dzięki, coś czuję, że to o to chodzi.
ps. Europa! Czyli muszę przelutować tylko jeden pickup i jeden odwrócić. Czyli mostkowy, sądząc po pięknym, tłustym brzmieniu gryfowego.