Pierwszy raz widzę, żeby ktoś za mnie robił moje własne NGD
Gitara me setup kompletnie do dupy - przetworniki w chuj za wysoko, gryf płaski jak deska i mostek o jakiś milimetr za nisko, dlatego nie wiele mogę na razie powiedzieć. Miałem ją dziś wyregulować ale przez koronasraczkę i problemy jakie porobiła mi w rodzinie musiałem zostawić to na potem. Jutro do niej usiądę to napiszę coś więcej.
Na razie tylko wstępna ocena. Gitara z 2010 więc jeszcze młoda. Stan perełka. Progi nie widzę żeby były szlifowane i wgniotek też nie widzę. Może jak zdejmę struny, to coś zobaczę. Jedynie co, to na plecach ma mały dynks. Nawet osprzęt nie jest za bardzo zaśniedziały. Jak się weźmie to do ręki to tak, jak bodajże gizmi7 pisał kiedyś jak pytałem o Edwardsy, czuć że to jest już coś więcej niż LTD EC 1000. Nie wiem czy ESP, pewnie nie. Jak Gibson też nie. No ale wyżej niż Korea. Lekka jak piórko. Gryf cieniutki, ale nie aż tak, jak w ltd EC 1000. W ogóle to nie wiem jak to jest zrobione, ale ma korpus gruby jak Gibson Custom, ma kształt jak Gibson Custom, ma carve top jak Gibson Custom, a wydaje się w ręku cieńsza i mniejsza niż Gibson Custom
Do tego stopnia, że specjalnie cyknąłem fotki na tle Epiphone Bjorna Gelotte, który notabene leci na sprzedaż, jak tylko się ogarnę z wystawieniem go
(choć choroba LP Customowa ma to do siebie, że chce się ich mieć jak najwięcej - najlepiej sameme Customy
). Klucze Gotoha fajne i solidne, mostek też, choć widzę że jest na styl ABR-1 a nie nashville więc ma krótszy zakres regulacji menzury i możliwe, że trzeba będzie wymieniać, jak chcę grać na tym w drop-C. Pickupy to ponoć SH-4 i SH-1, ale potwierdzę jak rozkręcę. Fajny ten mat w ogóle - to nie jest taki jak np, w LTD EC-1000 w tym najpopularniejszym wykończeniu Vintage Black, tylko tak jakby wysoki połysk sam zmatowiał z czasem. Z tym żółtym bindingiem na korpusie i główce w przeciwieństwie do kremowego na gryfie i żółtym pstryczkiem to już wiem skąd zerżnęli
https://reverb.com/item/26805165-gibson-les-paul-custom-black-beauty-reissue-vos-ebony-050168Aha i pełna nazwa modelu to EDWARDS E-LP-98 LTC