Słuchajcie tak sobie pomyślałem - jest przypięty thread o naszych zespołach i o koncertach które gramy, ale nie widziałem takiego, który traktowałby o zespołach, z którymi graliśmy, a z którymi to grało nam się po prostu dobrze i które możemy z czystym sercem polecić. Nie chodzi tylko o wykon i poziom grania. Jasne, jesteśmy muzykami, ale przedewszystkim ludźmi i podejście do innych i zwykłe stosunki międzyludzkie są co najmniej tak samo ważne. Myślę, że warto puścić dobre słowo, bo siedzimy razem w tej branży i fajnie by było sobie choć minimalnie nawzajem pomagać.
Proponuję taką formułkę:
Nazwa:
Skąd: Dwa słowa uznania:Link: - jeśli zespół jest mniej znany.
Nazwa: By Accident
Dwa słowa uznania: Niedawno chłopaki i koleżanka(!) odświeżyli skład i naprawdę dali radę na niedzielnym koncercie w grodzie Kraka. Fajni ludzie, którzy poza świetną muzą robią też świetną atmosferę. Zostają do końca żeby posłuchać ostatniej kapeli.
Link: Z takich forumowych "klasyków" to oczywiście:
Nazwa: Moron
Dwa słowa uznania: Graliśmy z nimi we Wrocku, w zeszłym roku. O jakości ich grania nie ma co pisać, bo powinna być wszystkim dobrze znana. Super pomocni ludzie, którzy chętnie zbiją pionę, pogadają przed i po koncercie i doradzą solidnie ze sprzętem.
@pshemo np wyłożył mi solidne podstawy pod Helixa.
Link: Myślę, że wszystkim na forum zespół dobrze znany. Jak nie to odsyłam na youtuby.
Dajcie znać co sądzicie o temacie. Myślę, że warto wspierać wspólnie scenę i mam nadzieję, że pomysł się przyjmie. Nie traktujmy tylko tego jako kółeczko wzajemnej adoracji - polecajmy tych, z którymi graliśmy i którzy naprawdę zrobili na nas pozytywne wrażenie. Gatuntku nie dodawałem, bo nie wiem czy wszyscy chcą być etykietowani.
Edit: Dla jakiejś tam weryfikacji możemy podawać ewentualnie datę i miejsce wspólnego koncertu.