Autor Wątek: Bash Selene i ogólnie "nowości"  (Przeczytany 15833 razy)

Offline T0mexs

• Gaduła
Bash Selene i ogólnie "nowości"
« 27 Lut, 2009, 10:36:29 »
No to mamy nowość u szymona, sam sie ciesze że wszystko u niego idzie do przodu ale do nowości również możemy zaliczyć ceny, tak , wszystkie wzmacniacze poszły o 500zł w górę  >:( , Ponoć szymon zatrudnia pracowników i jego działalność ma być już zarejestrowana więc będzie musiał odprowadzać podatek , stąd wzrost ceny ( podobno )
Peavey 6505, Mesa 2x12 Stiletto Horizontal, Kramer 220 Przerobiony by Lootnick, gitara-kabel-wzmak

Offline plazmotron

• Prawie użytkownik
Jego działalnośc jest już od dłuższego czasu "zarejestrowana".

Offline T0mexs

• Gaduła
Przez telefon mi powiedział że ma być zarejestrowana dopiero , do wzmaków nie daje faktur czy innych papierów
Peavey 6505, Mesa 2x12 Stiletto Horizontal, Kramer 220 Przerobiony by Lootnick, gitara-kabel-wzmak

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
W każdym razie ludzi zatrudnia.

Słyszałem ten wzmak na żywo i bez problemu wytrzymuje konkurencję z taką mesą i jej podobnymi.

Zwłaszcza, że mesa teraz swoje kosztuje. ;)

Offline T0mexs

• Gaduła
Ja dostałem jakiś tydzień temu Dorico , udało mi się jeszcze kupić u basha po starej cenie ;) no to fakt , wzmacniacz daje bardzo rade

Offline Gohes

• Colonial Marine
  • Gaduła
  • Szatan, Blasty, Benedykt XVI...
    • J. D. Overdrive
Skoro dopiero odpala dzialalnosc, to skad na stronie informacje o regonie i  NIPie, hmmm?? ;)
M: Kobieto, przynieś browar! K: A magiczne słowo? M: Czary mary, podaj browary!

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Bardzo fajny wzmak z tego Selene. Pare slow juz o nim napisalem, wiec nie bede sie powtarzal :) generalnie polecam
No pain No gain !

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Ja dostałem jakiś tydzień temu Dorico , udało mi się jeszcze kupić u basha po starej cenie ;) no to fakt , wzmacniacz daje bardzo rade

Spróbuj wpiąć efekty w pętle ;)
mniut i piah

Offline T0mexs

• Gaduła
Co jest nie tak z tą pętlą tak z ciekawości??

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
W Triple pętla zachowywała się bez zarzutu.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Co jest nie tak z tą pętlą tak z ciekawości??

Podepnij sobie jakiś flanger albo delay i sam się przekonaj :)
mniut i piah

Offline Hyperial

• Prawie użytkownik
Tak, potwierdzam, pętla w Dorico szwankuje i to bardzo. Chyba, że to tylko Dale i ja mamy pierdolnięte modele...

Offline Gohes

• Colonial Marine
  • Gaduła
  • Szatan, Blasty, Benedykt XVI...
    • J. D. Overdrive
Ja z przyjemnoscia potwierdze, ze petla w triplu chodzi bez zarzutu... a moze Panowie dokladnie opisza coz sie dzieje z petla w ich doricach?
M: Kobieto, przynieś browar! K: A magiczne słowo? M: Czary mary, podaj browary!

Offline Hyperial

• Prawie użytkownik
Wiesz, nie chcę tu nikogo smarować, bo nie na tym to polega. Head jest zabójczy w kwestii brzmienia, ale posiada zajebisty minus w postaci pętli. Krótko mówiąc opierdala pasmo. U mnie działa to na takiej zasadzie, że czego bym w pętlę nie wpiął, to mi zjada górę na zero i ucina środka tak, że nie wiem o co chodzi.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
U mnie w triple również chodzi bez zarzutu pętla. A kontaktowaliście się w tej sprawie z Szymonem?

Offline Hyperial

• Prawie użytkownik
Z tego co wiem Dale kontaktował się, ale niech on się wypowie ewentualnie. Także dzwoniłem kilka razy do Szymona, ale niestety telefon chyba miał wyłączony. Aktualnie nie mogę sobie pozwolić na oddanie sajda do serwisu na dwa miechy, a do moich efektów pętla nie jest niezbędna, więc jakoś przeżyję. Jeśli będę chciał jej używać non stop, to wtedy złapię kontakt i wyślę head do oblukania.

Offline Turgon

• Gaduła
W ogóle tam jest pętla szeregowa czy równoległa?
Ssiecie.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Co Wy z tym Triplem ciągle :P Dorico to nie Triple :P

Dorico nie ma regulacji poziomów wejścia i wyjścia z pętli i przez to nie wszystkie efekty z nią współpracują. Nie wiem dokładnie na czym to polega, ale niestety tak jest...

W Dorico jest szeregowa, podobnież jak w Tryplu.
mniut i piah

Offline Budzan

• Pr0
no ja slyszalem ze ogolnie sajd ma wrazliwa pętle, co nie zmienia faktu ze nawet bym go chciał lyknąc, ale jak juz to tripla :)

Offline Hyperial

• Prawie użytkownik
Wrażliwa, czy nie ma działać bez zarzutu, prawda? A w przypadku naszych Dorico jest z deczka inaczej. Tak jak wspomniałem, head miażdży dupę brzmieniem, co podtrzymuję. Pętla natomiast jest do bani i tyle.

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Nie da się tego przerobić? Pętla to chyba nie jest jakaś wielka filozofia...

Offline Hyperial

• Prawie użytkownik
Dale ma pętlę po przeróbce i zapytajcie go czy działa ;)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
A inaczej, nie można kostek, które tam są zbypassować lub wyłączyć? Jeśli coś jest wyłączone, to nie powinno znacząco wpływać na brzmienie.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Chłopaki widzę nie wierzycie :D Co z tego że wyłączysz, jak po włączeniu nie ma środka i góry albo w ogóle sygnał zmniejsza się o 90 procent :P Jeżeli efekt nie ma TB, to zawsze jest tak samo, nieważne czy włączony czy nie, vide efekty Bossa.

Owszem, działają niektóre efekty, np Voodoo Lab Tremolo, posiada on jednak TB i własną regulację głośności.
Słałem piec do Basha, zaproponował mi przełącznik który podbije głośność i miało być lepiej z niektórymi efektami. Niestety po modzie żaden efekt już nie chodzi w pętli.

Szymon mówił mi, że po prostu tak już jest w tym piecu i nie za bardzo da się coś z tym zrobić... Niestety.
mniut i piah

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
tzn w tym konkretnie piecu, czy w każdym modelu?
do widzenia.