Wyciągam temat - kupiłem Behringer UMC1820. Póki co jestem pozytywnie zaskoczony. Miałem wcześniej UMC204 i o ile do brzmienia, wykonania i szybkości nie mogłem się przyczepić, tak miałem problemy ze zbyt czułymi wejściami. W dużej wersji UMC1820 sprawa ma się zupełne inaczej. Wykonanie, sound i szybkość sterowników tak samo dobre, natomiast preampy reagują kulturalnie. Nawet przy diodzie clippujacej w danym wejściu, to co przechodzi dalej, przypomina bardziej zachowanie w torze analogowym, niż cyfrowy pierd. Nie wiem o co kaman, ponoć cała seria UMC ma MIDAS designed preampy, ale w tym dużym jest super, w małym było niekoniecznie. Takie info, w związku z tym, że nieco pejoratywnie padło już o tych interfejsach. Przy okazji, na AVPartner.pl maja jakąs promocję, wyrwałem za 840 zeta z shipem (nówka nie śmigana). Jak ktoś potrzebuje zespól na setke, albo zbierac gary, to super temat moim zdaniem, za 'psi pinionc'.
Edit: BTW @Dale Cooper, jeśli nie wiadomo co, to trochę taka teoria spiskowa panie... Maja know-how na legalu od dawna
Stare info (o przejeciu TC pewnie słyszeli?)
https://0db.pl/behringer-kupil-marki-midas-i-klark-teknik/