Witam wszystkich!
Powracam na forum po dłuższej przerwie z problemem, który ciągnie się już długo za mną i postanowiłem w końcu coś z nim zrobić.
Używam reapera z M-Audio fast track. Często zdarza się, że reaper przycina się w trakcie odtwarzania / występują przeraźliwe robotyczne dźwięki itp itd. Czasem nawet dzieje się tak, że przy jedynie 2 ścieżkach (każda po ok 5 wtyczek) problem występuję.
Poniżej filmik przedstawiający powyższą sytuację w dość ekstremalnych warunkach (rozbudowany projekt, wiele wtyczek).
Uprzedzając pytania:
- sterowniki przeinstalowane
- przeróżne konfiguracje ASIO sprawdzone. Praktycznie żadnej różnicy nie robi to jakiego buffor size'u używam
- przetestowane na różnych wtyczkach
- Dość mocny laptop, RAM ani CPU nie osiąga w trakcie odtwarzania 50%, Windows 10, występowało też na 7.
Na prawdę liczę na Waszą pomoc bo mam już dość wyłączania połowy projektu jak chce coś dograć. Z ciekawostek to niewiele lepiej wygląda problem gdy przełącze na ASIO4ALL (zainstalowałem wczoraj, wcześniej ich nie było).
Wydaje mi się, że problem może tkwić w sterownikach, które nie były aktualizowane od 2013 bo nad fast trackiem nie czuwa już M-Audio tylko jakaś inna firma. Jeżeli tak, to proszę polecić najbardziej nieawodny interfejs jaki znacie.
Dzięki !