Autor Wątek: SkĄplikowany reverb  (Przeczytany 2595 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
SkĄplikowany reverb
« 10 Sty, 2017, 22:22:17 »
To teraz będę was zarzucał durnymi pytaniami :D W odniesieniu do poprzedniego wątku, zdecydowałem, że jebać Novę. Z delayem nie miałem problemu, wybór padł na TC Triple Reverb Delay, akurat chłop wystawiał na jakiejś grupie na FB. Tyle o ile ze "skomplikowanymi" delayami nie ma problemu, jest całkiem sporo w ludzkich cenach to z revarbami widzę, że tak różowo nie jest. Bardzo podoba mi się np Empress, ale w chwili obecnej nie mam na niego 2.5k, Big Sky tez bdb, no ale też cena. Przewalilem trochę google i jest np takie caco jak EHX Cathedral, które w tym momencie biorę pod uwagę (bo się okazuje, ze jednak bede mial wiecej keszu niz pierwotnie liczylem). Jest moze cos jeszcze w podobnych pieniadzach co ma moze jakies przywolanie presetu? Cos wiecej niz tylko on/off? Nie wiem dlaczego w czyms takim jak TC Trinity nie dali jeszcze jednego (oprocz on/off) pstryczka do zmiany rodzaju reverbu, a chylać się mnie co pol numeru zeby zmienic reverb to tez slabo.
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2017, 18:05:06 wysłana przez zerotolerance »

Offline jaco

• Gaduła
Odp: SkĄplikowany reverb
« Odpowiedź #1 11 Sty, 2017, 08:52:58 »
Jest jeszcze Naunaber WET V4. Jak dokupisz do tego dedykowany ExP Controller to masz lepiej niż Strymon. Ale też drożej :)
Są jeszcze Eventidy. Ale też drogie. Może dwa Mini HoF-y? :)
« Ostatnia zmiana: 11 Sty, 2017, 08:55:45 wysłana przez jaco »

Offline kermcio

• Gaduła
« Odpowiedź #2 13 Sty, 2017, 13:23:29 »
Mam cathedrala i T2.
Brzmieniem moim zdaniem jest to podobny poziom.
Różnią się charakterem brzmień. T2 to zdecydowanie mniej tradycyjne brzmienia. Są tam też te nowe modne piękne post rockowe brzmienia (chyba IV i VI).  Jest Level zamiast Blend (MIX). Można wyłączyć też true bypass.
W EHX natomiast masz presety do każdego rodzaju pogłosu, ale też musisz to zmienić ręką. Ale jest to spoko. Jest natomiast true bypass. Brzmienia trochę bardziej tradycyjne, ale przez to, że możesz sobie je tak bardzo edytować to można ukręcać też kosmiczne brzmienia, zwłaszcza z przyciskiem HOLD.

Cathedral to taki reverb do konkretnych utworów, możesz sobie ustawić idealnie wszystkie parametry.
Niestety Cathedrale strasznie poszybowały z ceną. Pamiętam jak na thomania można było kupić nówkę (żaden B-stock) za mniej niż 600 zł. Dzisiaj jest to ponad 1000.

HOF Mini ma dla mnie ten problem, że nie ma opcji wyłączenia true bypassa co jest możliwe w regularnym HOF

Offline IndependenT

• Gaduła
« Odpowiedź #3 13 Sty, 2017, 17:30:22 »
nie ma czegoś takiego jak TC triple reverb

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #4 13 Sty, 2017, 23:07:09 »
Czek Dyz.

Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #5 13 Sty, 2017, 23:14:16 »
Czek Dyz.

Widziałem, ale zanim wyjdzie to nie wiadomo ile jeszcze czasu + pewnie bedzie kosztowac ze 2k

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #6 13 Sty, 2017, 23:26:31 »
Mooer ciśnie w tym roku na NAMM ostro (kozackie mikro preampy są na kanale Oli już)ale przy okazji targów będzie niebawem wiadomo kiedy i za ile, a za ile to myślę że nie będzie tak źle. Mam parę kostek Mooer i są zajebiste i tanie jak barszcz. Wiadomo Devin w nazwie i taka elektrownia najtańsza nie będzie ale stosunek cena a jakość i możliwości na bank będą baaaardzo dobre.
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #7 13 Sty, 2017, 23:39:02 »
H9 ma sporo w kij ciekawych reverbów i około reverbowatych algorytmów, polecam ;)