Autor Wątek: Stratocaster  (Przeczytany 4808 razy)

Offline rockstarzzz2

• Gaduła
Stratocaster
« 22 Gru, 2016, 19:50:35 »
Witam, jednak tele po ograniu nie leży mi w rękach, myślę ostatnio o stracie. Może być używany lub nówka, budżet narazie max 1700. Chodzi mi o o lekką gitare, cienki gryf jak wizard lub thin u, passywna elektronika, cienkie body. Tak aby była łatwa do gry bluesa rocka grunge np.       

Wpadł mi w oko ESP ltd ST 213 Ash Maple Bor w kolorze czerwonym lub niebieskim. Kwestia dotyczy układu SSS, preferowalbym HSS ewentualnie inny pickup single zakupić, czy na singlach da sie osiągnąć w miare znosy przester np aby grac tool, deftones, soad ? Nie.ogrywalem gitary ale posiadam Ltd Mh 417 ktory mi pasi, czy gitary sa podobne wagowo i grubościowo ? Czy cos innego, sam niewiem już... help
Djent to kópa.

Offline Filu888

• Użytkownik
Odp: Stratocaster
« Odpowiedź #1 22 Gru, 2016, 20:45:29 »
Wiesz, brzmienie podobno siedzi w łapie, więc nie ważne na czym grasz ;) A tak poważnie, to bierz coś z humbem. Mam uv777 z 2 humbami i jednym singlem, dokładniej są to DiMarzio Blaze II i powiem, że przester na singlu jest meh :/ szumi i w ogóle. Może coś od jebanezów? Jak potrzebujesz cienkiej gitary to polecam model S. Wisi jakiś S Iron Label na allegro, układ HSH, może warto spróbować ograć coś w ten deseń?

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #2 22 Gru, 2016, 21:02:00 »
że przester na singlu jest meh :/

sam, kurwa, jesteś meh

Mostowy singiel na przesterze zapierdala jak dziki, ale trzeba umić.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #3 22 Gru, 2016, 21:03:46 »
Czy mnie się wydaje, czy tego sie już kurwa nie da czytać?

Bez odbioru.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #4 22 Gru, 2016, 21:53:41 »
Czy mnie się wydaje, czy tego sie już kurwa nie da czytać?

Bez odbioru.

dla Ciebie przełożone na polski cywilizowany :-*

Witam,

Jednak po ograniu Telecastera doszedłem do wniosku, że nie leży mi w rękach, tak, jakbym tego oczekiwał. W związku z tym moje myśli zawędrowały ku Stratocasterom. Jestem zainteresowany zarówno gitarami nowymi, jak i używanymi, jednak weźcie, proszę, pod uwagę, iż mój budżet na chwilę obecną wynosi 1700 zł.
Zależy mi, aby gitara była lekka, posiadała cienki gryf (jak Ibanezowski Wizard lub po prostu thin U). Ponadto zależy mi na pasywnej elektronice oraz cienkim korpusie (co w sumie wiąże się z możliwie jak najniższą wagą samego instrumentu). Chciałbym, aby gitara sprawdziła się do gry takich gatunków jak blues, rock, grunge itp.

Dotychczas moją uwagę przykuła gitara w typie Stratocastera, mianowicie LTD, model ST 213 (Ash Maple Bor), w kolorach czerwonym lub niebieskim. Jedna tylko kwestia nie daje mi spokoju - mianowicie układ pickupów SSS. Choć moje preferencje zdecydowanie podążają w kierunku układu HSS, to rozważam ewentualną zmianę pickupów w układzie SSS na takie, które sprawią, że gitara poradzi sobie we wspomnianych wyżej gatunkach, w związku z czym wciąż mam dylemat - czy pickupy typu single coil poradzą sobie z brzmieniami przesterowanymi, abym mógł spróbować swoich sił w odgrywaniu utworów takich zespołów jak Tool, Deftones, System Of A Down itp?
Nie miałem niestety możliwości przetestowania wyżej wspomnianej gitary marki LTD, jednak posiadam obecnie model MH417, który bardzo dobrze trafia w me gusta. Czy posiadana przeze mnie gitara jest w jakimś stopniu zbliżona do modelu ST 213 (mam tu na myśli kwestie takie jak grubość korpusu czy wagę)?

Niestety im więcej czytam, tym większy mam problem z doborem odpowiedniego instrumentu, spełniającego powyższe kryteria. Bardzo proszę Was o pomoc!

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam!
B ( o ) ( o ) B S

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #5 22 Gru, 2016, 22:10:00 »

dla Ciebie przełożone na polski cywilizowany :-*

Uprzejmie dziękuję! :) Przełamując intymidację, pragnąłbym jednakowoż nadmienić, iż treść takoż wzbudza trwogę, prowadzącą nolens volens do repulsji :D

I nic z tym kurwa nie zrobimy.

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #6 23 Gru, 2016, 14:00:08 »

sam, kurwa, jesteś meh

E tam umić, single dobre trzeba miec.
BKP jak zwykle maja potencjał, polecam flat 50 do tele, jak niżej:

Edit: kuzwa, nie umiem w jutuby z tabletu, jak jakis mod to przeczyta to proszę o poprawienie linki, dzięki! :)
« Ostatnia zmiana: 23 Gru, 2016, 19:32:03 wysłana przez Orange »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #7 23 Gru, 2016, 17:56:10 »

sam, kurwa, jesteś meh

E tam umić, single dobre trzeba miec.
BKP jak zwykle maja potencjał, polecam flat 50 do tele, jak niżej:
! No longer available

Edit: kuzwa, nie umiem w jutuby z tabletu, jak jakis mod to przeczyta to proszę o poprawienie linki, dzięki! :)

Można mieć mocniejsze single, ale umić trzeba dalej ;)

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #8 23 Gru, 2016, 18:17:02 »
Wuj tam, u mnie napierdala, co jest nieobalalnym dowodem ze nie trzeba :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #9 23 Gru, 2016, 19:18:45 »
Wuj tam, u mnie napierdala, co jest nieobalalnym dowodem ze nie trzeba :D

Muszę sprawdzić te flat 52, okaże się, czy bez umienia dadzą radę  ;)

Offline rockstarzzz2

• Gaduła
« Odpowiedź #10 23 Gru, 2016, 19:30:47 »
Sorry aktualnie pisałem na szybko z telefonu , chcialem tylko najważniejsze informacje zamieścić.
Djent to kópa.