Krótki opis akcji i foty.
Kupiłem dość niedawno Dean DCR Switchblade 8 z U.S. z Tampy na Florydzie.
Gitara o numerze 13 hehe. Czyżby fatum
Gitara gra, że łeb urywa, ale miała poważny feler. Progi. Cały bajzel ze ściągnięciem instrumentu do UK, cłem no i oczywiście tym, że gitara świetnie gra przy czym jest wygodna w jasny chuj automatycznie odwiodła mnie od zwrotu instrumentu. Po wymianie emailowej sprzedawca jeszcze zrefundował część zapłaconych pieniędzy celem częściowego pokrycia ewentualnej naprawy więc tym bardziej nie chciałem odsyłać instrumentu.
Ogólnie opisując usterkę to około 7 progów licząc od główki było podniesionych i łapało strunę wiolinową. Trzy z nich były tak wysoko podniesione, że struna wchodziła pod nie na głębokość 1,5mm. Można byłoby pewnie oddać instrument do lutnika i docisnąć progi, ale mnie wkurwiało jeszcze coś innego. Pierwsze 12 progów miało tak chujowe wykończenie końcówek, że dla mnie podstrunnica z góry jak i dołu kończyła się w swojej szerokości o dobre 2mm z obu stron. Ja uwielbiam progi o raczej ostrym wykończeniu tak by przebiegały przez całą podstrunnicę.
Dawno temu nadziałem się na tą stronę -
http://www.skalba.pl/uslugi/wymianaprogow.htmlUwierzyłem stronie i Panu Krzysztofowi w ciemno. Ubiegnę fakty i powiem, że nie myliłem się.
Byłem w Polsce około 3 tyg więc kontrolowałem sprawę z naszej ziemi.
Po pierwsze świetny kontakt telefoniczny, świetnie wykonana praca jak i progi stalowe pierwsza klasa. Absolutnie nigdy nie wrócę do standardowego drutu progowego.
Struny tak lekko podciągają się i chodzą jak po masełku, że na początku przeciągałem dźwięki podczas bendów.
Szlif podstrunnicy zrobiony tak bym mógł naprawdę nisko położyć struny.
Jedyną moją odpowiedzialnością było bezpieczne spakowanie gitary z futerałem tak by nic się nie stało.
Przesyłki organizowanę są przez Pana Krzysztofa.
Mogę swobodnie zdradzić, że koszt mojej usługi to 870zł więc nie ma powodu do płaczu.
Na dzień dzisiejszy wiem, że każde moje przyszłe wiosło jedzie do Skalby na wymianę progów.
Świetnie się gra na stali. Nie trzeba się siłować at all.
POLECAM !!!