wpadlem na pomysl zrobienia takiej krotkiej sondy, pt. 10-20 pytan w tematyce okologitarowej (i w tematyce portalu). zestaw zestandaryzowanych pytan tematycznych, dzieki czemu przeprowadzenie wywiadu trwa krotko i mozna to zrobic np. po koncercie, na ulicy albo nawet i przez internet. w sensie - szanujmy czas artystow, to oni beda szanowac nas (wierzcie mi ze latwiej namowic kogos na krotki wywiad z dyktafonem, niz dobijac sie przez menadzerow proszac o mozliwosc zadzwonienia po obiedzie do pana gwiazdy). do tego jesli pytania beda z gory ustalone unikamy sytuacji ze ktos z polskiego jest noga i nie umie robic wywiadow - w najgorszym przypadku czyta sie pytania z kartki, a nagrywa na telefon komorkowy. i wtedy nikt nie powie, ze nie mial mozliwosci
na dobry poczatek mam jedna persone ktora pasuje do tematu i kontakt do niej. to bedzie siurprajz (i nikt wcale sie nie domysla o kim mowa, prawda?
).
takze, dokladnie tak jak bylo z pytaniami do Mike'a Fullera: prosze o propozycje pytan. wezcie pod uwage fakt, ze nie ma to byc wywiad pt. siedzimy 45 min i sobie opowiadamy. ma byc w miare kompaktowo, bo nie kazdy bedzie mial czas zeby odpowiadac na milion pytan. bede jeszcze bardziej wdzieczny jesli wypowiedza sie wiecej niz 3 osoby.
PS. bede tez wdzieczny za opinie o samym pomysle, tzn. czy przypadkiem nie jestem jebniety i lepiej zrobic z kazdym osobny wywiad, taki godny zamieszczenia w Guitar Player.