Mały wstęp: jestem a techniczny, męczy mnie czytanie tony instrukcji i zastanawianie się czy mam wpisać CC czy PC, czym ustawić MIDI i jak pokręcić gałką w g-majorze, która ma 15 innych funkcji w zależności od danej opcji w której się obecnie znajduję.
Przeanalizowałem temat i uznałem, że nie muszę łączyć np. 3 efektów w jeden, a maks 2, a często gęsto i ten drugi jest zbędny lub tak subtelny, że ginie.
Tony kostek nie chciałem bo drogo
i miejsce zajmują
. Multi odpadło bo j.w. nie chce mi się ustawiać.
Wybór padł na M5 od Line6 - tani, ma kupę efektów i moim zdaniem jedną (dla mnie) istotna wadę: 2 guziki, trzeba stepować i nie jest łatwy w obsłudze na żywo
Znalazłem na FB kolesia, który robi mody efektów oraz jakieś tam rozwiązania sterujące. Kilka konwersacji, zamysł w głowie i mamy wstępny pogląd na końcowy sterownik (załączam zdjęcie).
Założenie jest takie:
1. 12 presetów dostępnych ze sterownika jak najprościej (zapisane w m5)
2. 4 switche, które:
a) 1, 2, 3 - włącza/wyłącza preset nr1, 2 lub 3 w banku w którym się znajduję obecnie (1 z 4)
b) przytrzymanie 1, 2, 3 lub 4 wybiera bank (zapali się odpowiedni led na środku)
c) switch 4 - dodatkowa opcja TAP TEMPO
d) switch 3 + 4 - tuner
Całość na 9v + MIDI out. Puszka gotowa, switche też, ledy także - całość będzie oczojebnie żółta + napisy w kolorze czarnym
Jak tylko będzie gotowe pokaże całość i powiem jak działa
Na teraz współpraca wzorowa z wykonawcą
Posty połączone: 26 Lut, 2016, 11:58:26