Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 313126 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

No niestety - dodatkowo, wykrzesać jeszcze trzeba umieć, chcieć i mieć czym. U mnie na "najlepszej uczelni technicznej w Polsce" takich osób, które potrafiły, spotkałem może ze trzy sztuki. Jakość samych studentów pomijam.

Swoją drogą, co to za "program do analizy danych"?

Co do umieć, chcieć i mieć czym - zawsze mozna patrzeć na to tak, że w ramach dobrze przeprowadzonych labów masz szansę dołożyć dużo brakujących cegiełek, by chociaż umieli lub mieli czym;)

Spoiler

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ta rekonstrukcja w sumie mnie powinna smucić, bo zwiastuje tylko gorsze, ale z drugiej strony - na oderwanie Macierewicza, Szyszki czy Waszczykowskiego od koryta na pewno nie można narzekać.

BTW obiegowa plota mówi, że jeśli następne wybory w USA będą w 2020 [terminowo, tzn. Trump jakimś cudem wytrzyma do końca kadencji i republikanie go nie rozszarpią przed nimi], to główny pojedynek będzie: Trump-Oprah. Najbardziej złośliwy satyryk by nie wymyślił takiego scenariusza... -_- To tak, jakby skrzydło liberalne reprezentowała u nas Drzyzga (w sumie do tej metafory nadawałaby się Szczuka, gdyby nie to, że jest lewicówką :D), a PiSowców Pospieszalski albo Cejro.

Offline selfslave

• Gaduła
To tak, jakby skrzydło liberalne reprezentowała u nas Drzyzga (w sumie do tej metafory nadawałaby się Szczuka, gdyby nie to, że jest lewicówką :D), a PiSowców Pospieszalski albo Cejro.
Jak już w tej metaforze jest po jednej stronie Drzyzga to po drugiej nie pasowałby bardziej jakiś Solorz, Czarnecki, czy inny Jakubas? Bo Drzyzga vs Pospieszalski/Cejrowski to bardziej widziałbym jak Oprah vs Alex Jones ;)

No ewentualnie jako Trump mógłby być Max Kolonko, bo on kreuje się na biznesmena.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Oprah to ta laska co tak mocno wspiera kampanie #metoo bedac zarazem kumpela pana Weinsteina?

Offline Pronounce

• Pr0
Tak, ale już się nie kolegują.
Na polityka.pl jest zabawny artykuł o tym jaka dobra by to była kandydatura.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Moze sie nie spotykaja ale publicznie sie od niego nie odciela, a powinna skoro tak zalezy jej na dobru kobiet.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Rekonstrukcja:
 – To był cały szereg działań zakończonych dobrymi rezultatami, bo kiedy spojrzymy na owoce szczytu NATO w Warszawie, kiedy spojrzymy i dostrzeżemy, że powstały Wojska Obrony Terytorialnej, wtedy możemy powiedzieć, że podstawy poczucia bezpieczeństwa zostały stworzone w Wojsku Polskim – ocenił Błaszczak.

Możemy spać spokojnie

Posty połączone: 11 Sty, 2018, 12:36:54
https://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/trzeci-prog-podatkowy-zwiekszenie-kosztow,100,0,2388836.html
« Ostatnia zmiana: 11 Sty, 2018, 12:36:54 wysłana przez commelina »

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
https://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/trzeci-prog-podatkowy-zwiekszenie-kosztow,100,0,2388836.html

A później dziwią się, że specjaliści z najróżniejszych branż wolą pracować za granicą i tam też płacić podatki. Dziękuję, postoję w tym chorym kraju i zaraz wysiadam.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Przecież to stare info. Uchwalili to, ale dali sobie roczne vacatio legis, a Prezydent skierował do TK tę ustawę. Mi to wygląda, że próbują się okrakiem z tego wycofać.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline selfslave

• Gaduła
Albo się wycofają, albo jeszcze ograniczą możliwość przejścia na działalność :| https://www.polskieradio.pl/42/275/Artykul/1987665,Zmiany-w-Kodeksie-pracy-26-dni-urlopu-niezaleznie-od-stazu
Dostali odzew, że po zniesieniu limitu składek ZUS, ludzie wyjadą pracować w innym kraju albo przejdą na B2B. Więc teraz dojebią się do B2B. Bardzo logicznie ;) Na pewno nie spowoduje to, że jeszcze więcej osób wyjedzie ;) Jak to wprowadzą to sam też już im żadnego podatku nie zapłacę, bo nie stać mnie na to.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Jak chciałbym nie lubić tego typa, to idealnie podsumował stan dzisiejszej opozycji parlamentarnej (i tego, jak się zachowali w przypadku głosowania w sprawie projektu "Ratujmy kobiety").

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Ostatnia zmiana: 17 Sty, 2018, 11:30:19 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
Jak chciałbym nie lubić tego typa, to idealnie podsumował stan dzisiejszej opozycji parlamentarnej (i tego, jak się zachowali w przypadku głosowania w sprawie projektu "Ratujmy kobiety").
Urbanem można (a nawet należy) się brzydzić, gardzić. Ale nie da się go nie lubić ;) Choćby za szczerość.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
@gizmi7 jakbyśmy płacili wyższe podatki, to by starczyło na AC a tak wstyd przed zachodem :(
« Ostatnia zmiana: 17 Sty, 2018, 14:34:14 wysłana przez pivo »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Sądzę, że gdybyśmy ciagle tak nie propagowali tego, że wszelkie podatki to zło i władza korumpuje, bo absolutna absolutnie, to jako społeczeństwo byśmy mniej przyzwalali na takie numery, by uchodziły na sucho.

Posty połączone: 17 Sty, 2018, 16:21:05
I ogólnie nie pozwalali na cebula-przetargi celujące tylko na krótką perspektywę.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Sądzę, że gdybyśmy ciagle tak nie propagowali tego, że wszelkie podatki to zło i władza korumpuje, bo absolutna absolutnie, to jako społeczeństwo byśmy mniej przyzwalali na takie numery, by uchodziły na sucho.

Posty połączone: [time]17 Sty, 2018, 16:21:05[/time]
I ogólnie nie pozwalali na cebula-przetargi celujące tylko na krótką perspektywę.

>implikowanie, że wysokie podatki nie są złe i władza nie korumpuje
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ciężko tak nie propagować, że korumpuje, kiedy korumpuje :(

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Wiadomo, podatki w górę i wszystkim będzie lżej.

Urbanem można (a nawet należy) się brzydzić, gardzić. Ale nie da się go nie lubić ;) Choćby za szczerość.

No ja mam tak samo z Hitlerem. Niby coś tam źle zrobił, ależ jak on pięknie malował... Nie da się go nie lubić.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline selfslave

• Gaduła
No ja mam tak samo z Hitlerem. Niby coś tam źle zrobił, ależ jak on pięknie malował... Nie da się go nie lubić.
Hitler malował bardzo przeciętnie, a Urban jest szmatą, ale zabawną.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Wiadomo, podatki w górę i wszystkim będzie lżej.

Ehh, mógłbyś tu skuteczniej podać przykład nie wiem... Polańskiego, Spacey'ego. Gdyby Hitler nie był dyktatorem, to świat miałby w dupie jego karierę malarską