Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318722 razy)

Offline Algiz

• Gaduła

Faktycznie, porównywanie tego z rozwaleniem TK, podporządkowywaniem sądów władzy wykonawczej, zrobienie z TVP partyjnej szczekaczki jest nie na miejscu.

Jaki TK ? mówisz o tym gównie powalanym przez Jaruzela i Kiszczaka podczas stanu wojennego ? do tej pory 80% polaków nie wiedziało o jego istnieniu. Gdzie był ten TK kiedy zajebali kasę z ofe i podnieśli wiek emerytalny ? Wtedy TK orzekł, że jest to zgodne z konstytucją . Więc w dupie mam instytucję która działa na niekorzyść obywateli.

Żadnej autorefleksji...ta przyjdzie, jak trzeba będzie czekać z paszportem na granicy ze trzy godziny, aż niemiecki celnik łaskawie przepuści, pierwej sprawdziwszy dokładnie samochód. Ja to pamiętam, większość zapomniała albo ma w dupie.

Jeździłem już do pracy za granicę  w czasach kiedy trzeba było mieć zaproszenie i stać dwie doby  w kolejce po wizę w ambasadzie.
Ale przecież dzisiejsza Europa jest otwarta i pseudo uchodźca wjeżdża sobie bez żadnych dokumentów podając się za Syryjczyka chociaż tak naprawdę jest kosowskim Albańczykiem.  Tak jest lepiej ?

Ps: o podporządkowaniu sądów nawet nie chce mi się gadać, zwłaszcza po tym jak uniewinniono posłankę Sawidzką ( bo niby to była prowokacja policyjna) no kur*a pedofili też się łapie poprzez taką prowokację i nikomu to nie przeszkadza.

« Ostatnia zmiana: 20 Gru, 2017, 16:46:17 wysłana przez Algiz »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Brawo KE. W takim tempie zewnętrznej pomocy, nie trzeba będzie zmieniać ordynacji bo PiS dobije do większości konstytucyjnej.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ja mam jedno pytanie, ktory punkt reformy sądownictwa usprawnia pracę sądów i spowoduje ułatwienie zycia "zwykłych obywateli " .  Algiz Nikt tak ich chwalicie to na pewno wiecie cos na ten temat, ja sie przyznaje szukam czytam to co jest dostepne i ni chuja nie potrafię dostrzec. Prosze o pomoc i pisze to całkiem serio. Chciałbym zrozumieć twierdzenie o reformie a nie o zmianach kadrowych. Oczywiscie trzeba zreformowac sady ale czy same zmiany kadrowe to uczynią ze bedzie zajebiście ?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Słowem nie piałem o reformie sądownictwa bo mi koło dupy lata. Był, jest i będzie syf do póki mamy słabe prawo, przewlekłe postępowania i brak prób ugodowego załatwiania większości spraw sądowych. Jak na to nałożysz przywileje sędziów i immunitety to wychodzi to co mamy.

I faktycznie myślę że gruntowne wietrzenie nie tylko w sądach ale i w urzędach przyniesie spory pożytek.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
PS: nie chcę krakać ale niezły bajzel się zaraz zrobi jak KE będzie chciała nałożyć sankcje.
Żeby się nie zdziwili jak nagle wróci temat przewalutowania kredytów i wykupienia za pół ceny banków które w związku z tym będą się składały z Polski

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Spoiler

Jeśli sprawa ląduje w sądzie to jest już po zawodach. Zarabiają tylko adwokaci, sędziowie, biegli, i wszyscy znajomi królika.
Opisywałem tu naszą sprawę oraz zasądzoną kwotę... nie będę się powtarzał. Czteroosobowa rodzina z kredytem musiała zapłacił nierobowi 100 tyś. dlatego, że wynajął sobie wziętego adwokata, którego "wziętość" polegała na tym, że był zblatowany z prezesem sędziów ( ojciec prezes, syn adwokat).

Szczerze, obojętnie kto rządził, nigdy nie interesowałem się sądami, trybunałem itd. Nawet nie wiedziałem o istnieniu czegoś takiego jak TK, ale kiedy doświadcza się tak rażącej niesprawiedliwości ze strony przekupnego sędziego, wtedy człowiek chce rozwalenia tego układu i koniec.

Nie ma tu czego tłumaczyć. Nawet gdyby ta reforma oznaczała tylko wietrzenie kadr, i rozwalenie wszystkich koligacji, to mi wystarczy.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Algiz

• Gaduła
Ja mam jedno pytanie, ktory punkt reformy sądownictwa usprawnia pracę sądów i spowoduje ułatwienie zycia "zwykłych obywateli " .  Algiz Nikt tak ich chwalicie to na pewno wiecie cos na ten temat, ja sie przyznaje szukam czytam to co jest dostepne i ni chuja nie potrafię dostrzec. Prosze o pomoc i pisze to całkiem serio. Chciałbym zrozumieć twierdzenie o reformie a nie o zmianach kadrowych. Oczywiscie trzeba zreformowac sady ale czy same zmiany kadrowe to uczynią ze bedzie zajebiście ?

Na przykład punkt mówiący o losowaniu sędziów. Niestety, a może stety zmiany kadrowe są nieuniknione, bo niby kim
robić te reformy ? urzędnikami platformy ? Niemcy po zjednoczeniu odrzucili 92 % sędziów z byłego NRD, u nas odpadł tylko jeden, ten który sądził A Michnika w stanie wojennym.  O tych sędziach na telefon z których zakpili dziennikarze za czasów PO,  to nawet szkoda pisać. Właśnie dlatego jest tak jak jest, że pani Sawicka za wzięcie łapówki dostała odszkodowanie, a słynny ostatnio sędzia  sTuleya przyznaje odszkodowanie w wysokości 250 000 pln gangsterowi który siedzi za zabójstwo i poskarżył się na brak klimatyzacji w celi.

« Ostatnia zmiana: 20 Gru, 2017, 22:06:21 wysłana przez Algiz »

Offline theremin

• Pr0

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Nie taki nowy, to wystąpienie ma chyba z rok
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Włąsciwie  moze i macie racje, bo w zasadzie gdy sobie pomyśle co bym zrobił gydbym był został premierem to faktycznie zaczalbym od wywalenia tych co sa na wysokich stołkach aktualnie i byli wczesniej. Ale i tak wkurwia mnie gdy słysze jak o praworzadności mówi Piotrowicz. Nie sadziłem tez ze bede tesknił za sp Lechem Kaczynskim.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
http://www.gazetawroclawska.pl/wroclaw-sie-zmienia/a/bank-zachodni-sprzedaje-budynek-przy-rynku-beda-tu-mieszkania,12788282/

Przykład jak urzędnicy walczą z ludźmi.

Budynek jest istniejący i z dopuszczoną funkcją mieszkalną. Nowy inwestor chce ją podtrzymać. Magistrat stwierdza że na szybko skleci nowy plan miejscowy i wpisze budynek do rejestru zabytków przy czym chronić chcą również wewnętrzny układ pomieszczeń (SIC!).
Tyle jest warte w Polsce prawo własności.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Mi się najbardziej podobał nagłówek w bodajże KryPie komentujący uruchomienie art. 7. wobec Polski: "Jaki, kur**, wstyd" xD

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Cała ta "afera" z tym 7& przypomina mi mojego znajomego. Jeszcze sie nie zdarzyło jak długo sie znamy zeby przyznał sie do jakiegokolwiek błędu, a on i ja wiemy jak często robi babole. Nieustające zrzucanie winy na innych to wg mnie spora słabość.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Posty połączone: 21 Gru, 2017, 15:39:41
Budżet zamknie się w tym roku po raz pierwszy z nadwyżką i to przy całym rozdawnictwie

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/budzet-panstwa-wykonanie-listopad-2017,203,0,2394571.html

No, i jak do tego dołozymy przerzucenie zwrotu VAT to sie okazuje ze nic sie nie zmienia a jęsli to niewiele, w sumie to mnie smuci. Czyli uszczelnili ale widać puściło .
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2017, 15:39:41 wysłana przez commelina »

Offline Bjørn

• Pr0
Socjalizm sam tworzy sobie problemy. Wiec bez roznicy jaka partia jest u wladzy, jesli praktykowany jest takie coś. Roznic sie beda tylko rejonem i stopniem złodziejstwa i utrudnianiem zyciu ludziom. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
( Obraz usunięty.)

Posty połączone: [time]21 Gru, 2017, 15:39:41[/time]
Budżet zamknie się w tym roku po raz pierwszy z nadwyżką i to przy całym rozdawnictwie

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/budzet-panstwa-wykonanie-listopad-2017,203,0,2394571.html

No, i jak do tego dołozymy przerzucenie zwrotu VAT to sie okazuje ze nic sie nie zmienia a jęsli to niewiele, w sumie to mnie smuci. Czyli uszczelnili ale widać puściło .

Zrobili zdjęcie monitora, czy to wydruk maila?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Bjørn

• Pr0
@Johnny nie wiem, może napisz do nich i zapytaj. :D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To co panowie exitpol czy wypierpol ? ;)

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Zrobili zdjęcie monitora, czy to wydruk maila?
To jest zdjecie wydruku :angel:
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline theremin

• Pr0
Wydrukuj je sobie, będziesz miał wydruk zdjęcia wydruku. Potem zrób zdjęcie... itd.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Wydrukuj je sobie, będziesz miał wydruk zdjęcia wydruku. Potem zrób zdjęcie... itd.

Jazz, Lounge, Downtempo