Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 315680 razy)

Offline Pronounce

• Pr0
Prawie jak dyplom z ASP, tylko muzyka lepsza.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Prawie jak dyplom z ASP, tylko muzyka lepsza.

Hah, trafione w 10! Aż mi się przypomniał pewien film zaliczeniowy, który ktoś tutaj kiedyś wrzucał, chyba Baciu :D
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline selfslave

• Gaduła
http://www.bankier.pl/wiadomosc/21-proc-Polakow-uwaza-ze-nie-placi-zadnych-podatkow-3670159.html
No to wiele wyjaśnia.
Stąd jeszcze długo nie można się spodziewać, że sukces odniesie jakiekolwiek ugrupowanie proponujące obniżenie podatków. Dużo ludzi uważa, że obniżenie podatków przysłuży się tylko "tym złym prywaciarzom", bo przecież nikogo innego nie dotyczy.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 A może odwrotnie - dopóki te ugrupowania będą proponować obniżenie podatków wyłącznie "tym złym prywaciarzom", dopóty nie odniosą sukcesu.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A to w ogóle jest takie ugrupowanie u nas, które postuluje obniżkę tylko dla prywaciarzy? :)

Offline theremin

• Pr0
 Wszyscy wyznawcy balcerowiczowskiego betonowego darwinizmu ekonomicznego i ci od Bochniarz, w każdej dyskusji powtarzający mantrę o wysokich kosztach pracy, chociaż mniejsze niż u nas są chyba tylko w Rumunii.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A, zapomniałam, że pan z obozu przekonanego, że koszty pracy ponosi pracodawca:)

Offline theremin

• Pr0
A, zapomniałam, że pan z obozu przekonanego, że koszty pracy ponosi pracodawca:)

A to sorry - nie wiedziałem, że ci pracodawcy tak obficie płaczą nad nędznymi zarobkami swoich pracowników, a nie swoi mniejszym zyskiem. Czyli to jednak wszystko kryptokomuchy, alias towarzysze kapitaliści.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wszyscy wyznawcy balcerowiczowskiego betonowego darwinizmu ekonomicznego i ci od Bochniarz, w każdej dyskusji powtarzający mantrę o wysokich kosztach pracy, chociaż mniejsze niż u nas są chyba tylko w Rumunii.

A możesz mnie to jakoś bardziej przybliżyć ? Prowadze firme od 19 lat, jakos tak bedzie 1.maja tego roku, i do dzisiaj jak widac coś mię omineło. Wg mnie są zajebiście wysokie bo jeśli pracownik zarabia x to wypracowac powinien 2x zeby było na zero dla mnie, a nie po to zdaje sie, zatrudniam, lub tez daje prace, jak kto woli.

Ale to tam kij i tak to nic nie zmieni póki co.
Zagłebiłem sie w temat przeniesienia rozczłonkowania pancernej brygady w Zaganiu. Jeśli prokuratura uzna wine Tuska w winie smoleńskiej to to co zrobił Antoni z tą jednostką ( najwiekszą i najmocniejszą brygadą pancerną w europie wschodniej)  kwalifikuje sie na sabotaż i zdrade narodową. Albo on na serio jest owładniety jakąs paranoją albo ktoś coś mu podaje, albo działa na korzyść Moskwy. Nikt przy zdrowych zmysłach by tego nie zrobił, gdyby miał odrobinę oleju w głowie.
« Ostatnia zmiana: 26 Mar, 2017, 16:28:44 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

A to sorry - nie wiedziałem, że ci pracodawcy tak obficie płaczą nad nędznymi zarobkami swoich pracowników, a nie swoi mniejszym zyskiem. Czyli to jednak wszystko kryptokomuchy, alias towarzysze kapitaliści.

Nie wiem co ma do tego czyjkolwiek płacz, ale wiem, że za usługę mogę zapłacić X. Nie obchodzi mnie, ile tam jest składek na Fundusz Pracy, chorobowej, zdrowotnej, emerytalnej, akcyzy czy VATu. Obchodzi mnie, ile mi z portfela ubędzie. Co zostaje drugiej stronie zależy od klina.

3k do łapy przy UoP to ~5100 kosztu. Klin na 42%. Na zachodzie zarobki na tym poziomie wpadają często w klin w okolicach 0%, towarzyszu.
« Ostatnia zmiana: 26 Mar, 2017, 16:59:57 wysłana przez pivovarit »

Offline Algiz

• Gaduła
http://niewygodne.info.pl/artykul8/03666-Zloty-deal-doktora-Jana-K.htm
Jak wyciekły te taśmy z nagraniami od Sowy na których jest Kulczyk, przekonany byłem, że spotyka się z ministrami platformy tylko dlarego, że nie miał z kim zjeść obiadu  :(

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A teraz będzie powtórka z KWK Krupiński...

Swoją drogą dziwnym trafem po odcięciu obcego kapitału od pieniędzy z OFE, kursy spółek Skarbu Państwa poszły do góry.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline theremin

• Pr0

Nie wstyd ci wklejać na forum takich oczerniających naszych przyjaciół i dobroczyńców lewackich paszkwili? Ile ci płaci Putin?  8)
« Ostatnia zmiana: 26 Mar, 2017, 21:38:28 wysłana przez theremin »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Nie wstyd ci wklejać na forum takich oczerniających naszych przyjaciół i dobroczyńców lewackich paszkwili? Ile ci płaci Putin?  8)

Jakby co, mi płacą 50gr/post
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

Hmmm, dziwnie podobnie dzieje się w Polsce od jakiegoś czasu, ale to tylko moja opinia.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline theremin

• Pr0
 No co ty, wszystko jest super. Albo masz zwidy albo jesteś ruskim agentem :D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Minister odniósł się do zachowania kibiców AIK i przyznał, że w takich sytuacjach o tym, czy dana osoba może ubierać na stadionie niqab decydować będzie sąd.

xD Ja jebe. Już im się w ogóle we łbach poprzestawiało.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
Ten Szwedzki minister  na pewno miał na myśli "sąd szariacki"

Offline theremin

• Pr0
Rozprawę poprowadzi znany szwedzki sędzia Ahmed Kozojebsen.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen