Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 317431 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ale jak byś zrobił badania wśród posłów, wielu byłoby pod kreską, a członkami MENSY są  nie tylko profesorowie, ale również kowale i sprzątaczki.

Nie byliby pod kreską. Bliżej im do bandy spasionych świń niż do bandy debili.

2% społeczeństwa kwalifikuje się do Mensy, co daje wartość oczekiwaną mensan w rządzie na poziomie 6 osób na 300 miejsc.

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 01 Gru, 2016, 06:25:13 wysłana przez pivovarit »

Orange

• Gość

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
:allah:

A czemu przestales?

Odszedłem trochę w ramach protestu. Problemy i skandale wewnątrz organizacji przypominały te, których nam dostarcza rząd na codzień :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Gdyz albowiem mozna być inteligentnym gburem, chamem i dupkiem. Niestety to pierwsze, nie wyklucza trzech pozostałych ;)
Niczym Piotrowski kpiący z krzyczacych precz z komuną. Kto krzyczał to jedno ( może jego kumple dlatego sie tak dobrze bawił) ale mi na widok tego gości i tak otwiera sie scyzoryk w kieszeni.
« Ostatnia zmiana: 01 Gru, 2016, 15:58:03 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła
Gdyz albowiem mozna być inteligentnym gburem, chamem i dupkiem. Niestety to pierwsze, nie wyklucza trzech pozostałych ;)

Z geniuszami jest ten sam problem co ze zwykłymi ludźmi, też popełniają błędy. Tylko ich błędy są zazwyczaj kosztowniejsze i często więcej ludzi przez nich płacze.
« Ostatnia zmiana: 01 Gru, 2016, 16:00:06 wysłana przez Algiz »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Z geniuszami jest ten sam problem co ze zwykłymi ludźmi, też popełniają błędy. Tylko ich błędy są zazwyczaj kosztowniejsze i często więcej ludzi przez nich płacze.

Jaki z tego wniosek?

Offline Algiz

• Gaduła
Jaki z tego wniosek?

Taki, że zbyt duże nagromadzenie geniuszy na 1 metrze kwadratowym może być tak samo niebezpieczne dla świata jak tych którzy z inteligencji korzystają w znacznie bardziej oszczędny sposób :) A te wszystkie kluby i stowarzyszenia to typowo brytyjski snobizm, gdzie za tysiąc funtów rocznie można grać w golfa z Lordem Vaderem i Lady BROWARY (moja sąsiadka ma taką ksywę ) ;)
« Ostatnia zmiana: 01 Gru, 2016, 16:55:46 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jeśli wprowadza to tak jak mowią to przyklasne, ale nauczony smutnym doświadczeniem poczekam na pełną wersję i to,co bedzie małym druczkiem , wygląda bardzo obiecująco choć nie dla najuboższych bo zarcie pójdzie do góry o 8 %

http://tvn24bis.pl/bilans,111,m/nowa-propozycja-rewolucji-podatkowej-podwyzki-plac-i-obywatelskie-emerytury,696465.html

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A jak to się ma do "jednolitej daniny"? Powstaje kilka równoległych projektów?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A kto za nimi nadąży, dzisiaj tak, a juz po nocy inaczej. Nich sie dalej dziwią debile, ze nie ma inwestycji w takich warunkach. No ale przecież oni tak ciężko pracują. Morawiecki który dorobił sie milionów za czasów dla nich słusznie minionych dzisiaj uznaje ze ludzie nie powinni tyle zarabiac więc robi wszystko by nikt go nie dogonił w zarobkach ;)

A do tego "nowa reformacja" i dobraa poezja w szokłach
http://wielkie-oko.pl/z-pamietnika-obywatela-gorszego-sortu-strona-057.html
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2016, 10:43:11 wysłana przez commelina »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Patrzac co sie aktualnie odpierdala, nie zaryzykuje tego zakładu. Jesli bowiem niejaki Marek Rymkiewicz i jego wiersze staja sie lekturą ósmych klas a stosowanie prezerwatywy powoduje raka piersi u kobiet to temat zakładu jaki proponujesz staje sie dziecinną igraszką.
Spoiler

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
['] polska edukacjo, spoczywaj w pokoju.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Marihuanine leczniczą odrzucili, za zakupy do pierdla, co kolejne ?

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Dobrze, że w onecie nie napisali, że domagają się kary śmierci. Dyskusja ciągnęłaby się na osiem stron.

Czekajcie - w jakim to zacofanym kraju nie kupisz bułki w niedziele? Aaa, u hitlerowców :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
W sumie Piotr to czesto gesto Ciebie nie rozumiem, wiem to trzeba w innej atmosferze omówić ;)  ale czy w tych zacofanych krajach, po prostu zwyczajnie zamykają sklepy w niedziele i nie handlują czy  klientów i sprzedających do pierdla ? I nie chodzi o to co napisali w onecie tylko o to co pierdoli Świeczkowski który tez ma swoje za uszami bedąc sedzią we własnej sprawie i opiniujac innego kandydata na sedziego na podstawie jednej sprawy w której to on sam był przedmiotem, gdy ów kandydat złozył wniosek o cofniecie immunitetu.
To owszem nie jest jeszcze uchwalone ale takie propozycje to powrót do czasów głebokiej komuny gdzie to rzadzacym sie wydawało ze wszystko mozna uzyskać za pomocą kar, jak z małym pieskiem, jak zrobi aport to cukierek jak nie to kijem go.
Nie chce żyć w takim kraju gdzie od prezerwatywy kobiety dostają raka piersi ( ciekawe co z zakonnicami ) gdzie uchwala sie ograniczenia w swobodzie zgromadzen z pierszenstwem dla rzadzacych ( a niech ten przepis im sie odbije czkawką ) i kościoła.
Gdzie hołubi sie marnych piewców zajebistości Kaczyńskiego i każe dzieciom analizować te wątpliwej treści wiersze.
Nasz kraj robi sie pojebany w imię niezrozumiałej dla mnie tesknoty za wielkością powstawania z kleczek a ujebywanie wszystkiego innego co nie idzie wprost od nich czyli od Jarosława Polske zbaw zawsze dziewica.
« Ostatnia zmiana: 03 Gru, 2016, 13:10:51 wysłana przez commelina »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Jakby w onecie napisali, że chcą kary śmierci, a w Polityce, że tylko dożywocia, to komu byś uwierzył? Ty, no może nie będzie tak źle ;)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Co nie zmienia faktu, że  prawo w Polsce ustanawiają tępe patafiany na podstawie napisanych na kolanie wypocin przygłupów, z których ani jedni ani drudzy nie dostrzegają faktu współistnienia i wzajemnej zależności różnych przepisów i paragrafów.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wrobelsparrow

• Pr0

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Za komuny udało się wolne soboty wywalczyć, to może w "wolnej" Polsce choć niedziele się uda. ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Za komuny udało się wolne soboty wywalczyć, to może w "wolnej" Polsce choć niedziele się uda. ;)

To teraz rozsyła się kwity z nakazami pracy? Chyba rzeczywiście oderwany od rzeczywistości jestem :D

Jeśli ktoś chce dorobić sobie w niedzielę, proszę bardzo! ale jak ktoś nie ma wyboru, to wydocznie niespecjalnie mu zależało na tym(bo nie zrobił nic w tym celu, żeby ten wybór mieć) albo nie krzyczy wystarczająco głośno (lekarze są dosyć wysoko w drabinie społecznej a w niedziele pracować muszą.)
« Ostatnia zmiana: 03 Gru, 2016, 19:40:44 wysłana przez pivovarit »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Pronounce

• Pr0
Popek z Pudzianem się biją a tutaj cisza o tym !

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
To teraz rozsyła się kwity z nakazami pracy? Chyba rzeczywiście oderwany od rzeczywistości jestem :D

Jeśli ktoś chce dorobić sobie w niedzielę, proszę bardzo! ale jak ktoś nie ma wyboru, to wydocznie niespecjalnie mu zależało na tym(bo nie zrobił nic w tym celu, żeby ten wybór mieć) albo nie krzyczy wystarczająco głośno (lekarze są dosyć wysoko w drabinie społecznej a w niedziele pracować muszą.)
W urzędzie w którym pracuje dyrektor stwierdził że dla części zatrudnionych wprowadzi równoważny czas pracy,3 brygadówkę i dyżury domowe. W URZĘDZIE!!!
Kto ma kredyt i dzieciaki nawet nie pisnął. Ja nie po to zwolniłem się z poprzedniej firmy budowlanej żeby robić w takim trybie pracy. Efekt jest taki że oni robią tak jak chciał dyro a ja nie.

Z mojego punktu widzenia nakazu nie ma. Ale nie każdy ma ten komfort i to też trzeba uszanować. Powinno się znieść równoważny czas pracy i wrócić do dodatków za weekendu i nadgodziny. Przy równoważnym nie działa np. ochronka dla rodziców, a to skurwysyństwo.

Swoją drogą przypomina mi się jak wprowadziłem się do Wrocławia. Mieszkałem na Sępolnie. W sobotę o 14 zamykany był ostatni spożywczy. Nikomu nie przeszkadzało, robił rano zakupy. Jak słyszę argument wiecznie zapracowanych że oni MUSZĄ robić zakupy w niedziele bo przez resztę tygodnia nie mają czasu to mi ich po prostu żal.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan