Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323446 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
ta sama grupa regularnie gania z tymi wystawami po różnych miastach od wielu lat. Tak samo jak ta krucjata przeciwko Nergalowi.

Nie przeczę, mówię tylko z perspektywy mieszkańca Torunia, że dopiero na jesieni zeszłego roku zaczęli się pojawiać w Toruniu i w tamtym miejscu. Najwyraźniej rozszerzyli działalność.

....Ciekawe, że tym którzy są za aborcją ktoś jednak dał szanse się urodzić...Ronald Reagan.

Ja na to narcystycznie zacytuję sam siebie, ale możliwe, że gdzieś indziej słyszałem coś podobnego - "Świat byłby piękniejszym miejscem, gdyby ludzie przejmowali się z takim samym zapałem już narodzonym życiem, jak "nienarodzonym"."

Offline selfslave

• Gaduła
Ja wiem czy przerysowany. Mam kilku kolesi niestety (mam na myśli takich patriotów z bejsbolami) którzy dokładnie tak myślą i gdy czasami czytam, czym sie podniecają na fb, co udostepniają, to mi sie smutno robi. NIe widzę prawicy która jest rozsądna, która nie prowadzi do antagonizowania, pokażcie mi może ja ślepy jestem. To już chyba nawet prawica nie jest tylko prawactwo.
Ależ oczywiście, że są takie osoby jak przedstawione w tym scenariuszu. Ja znam idiotów po obu stronach. Że są prawicowe osoby bez takiego odchylenia możesz zaobserwować choćby tu na forum. Przerysowane jest to zestawienie naiwnego, zbuntowanego, bezrobotnego patrioty, z niezależną, analityczną businesswoman z KODu. Równie przerysowany i manipulacyjny byłby odwrotny obrazek.
Też mogę powiedzieć, że u mnie w pracy większość osób jest bardzo prawicowa i to nie przez to że są sfrustrowani, wręcz przeciwnie. A z tego co widzę po znajomych, na marsze KODu chodzą bezrobotne "nołlajfy". I rzeczywiście to się w większości zgadza, natomiast staram się patrzeć z takiej perspektywy, że jest to tylko moje podwórko.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Ostatnia zmiana: 09 Cze, 2016, 14:15:25 wysłana przez commelina »

Online Algiz

• Gaduła
Takie tam z 5 set krzyżyk.

http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35636,20202549,skutki-programu-rodzina-500-plus-brakuje-rak-do-pracy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Czyli według tego szmatławca pisory programem 500+ zlikwidowały bezrobocie ? :o no brawo.

Chyba czytałeś inny artykuł niż ja.

Nie to był żart :) Sensacyjny artykuł można zrobić ze wszystkiego. Gdyby nie było programu 500+ to wyborcza pewnie by napisała, że dzięki antyrodzinnej polityce rządu dzieci z biednych rodzin muszą spędzać wakacje pracując na plantacjach truskawek i dali by te same zdjęcie.

Rozbawiło mnie ... Pani Danuta płaci 1,50 zł za koszyczek. Mieszkam w byłym zagłębiu truskawek i wiem, że taki koszyczek waży jakieś 2,5 kg, a wytrawny zbieracz zbierze jakieś 20/ 25 takich łubianek dziennie ( oczywiście bez szypułek) łatwo policzyć że lepiej nosić cegły na budowie ,albo kopać rowy. Cena truskawek podlega jak wszystko koniunktorze i były lata że ludzie kosili całe plantacje bo nawet Ukraińcy nie chcieli ich zbierać. Śmieszniejsze jest to, że wielu ludzi jeździ do Niemiec na truskawki i zarabiają po 7 euro za godzinę a niemieckie dżemy z truskawek są tańsze niż Polskie np z Łowicza. 
« Ostatnia zmiana: 09 Cze, 2016, 19:25:24 wysłana przez Algiz »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Śmieszy tym bardziej, że Wyborcza też drukuje teksty ludzi, którzy narzekają na brak solidarności społecznej w Polsce, rosnące nierówności i "Januszy rynku pracy". Gdy trzeba wjeżdżać na PiS czym się da, to drukują takie neoliberalne, stereotypowe pierdy o "sprzątaczkach i sezonowych zbieraczach truskawek, którzy zamiast pójść do roboty i uczciwie zarobić, siedzą w domu i szerzą patolę" XD

Online Algiz

• Gaduła
Dwa, trzy lata temu ludzie pracowali w Mielnie za 1200/1400 pln a w tym roku właściciele pensjonatów nie mogą znaleźć pracowników
Za 2000/2200 plus zakwaterowanie i wyżywienie. Brakuje wszystkich od ratowników po pomoce kuchenne i recepcjonistki, a przecież ludzie pracujący sezonowo są na tyle dorośli, że nie podlegają już pod 500+ i zarazem są na tyle młodzi, że nie mają jeszcze własnych dzieci, więc co ma do tego 500+ ?
« Ostatnia zmiana: 09 Cze, 2016, 19:50:24 wysłana przez Algiz »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Bo się ludziom w dupach poprzewracało.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Online Algiz

• Gaduła
Bo się ludziom w dupach poprzewracało.

Hahaha :) ale to z dobrobytu, nie z biedy, więc chyba dobrze ?

A poważnie mówiąc każdy wie, że to praca sezonowa czyli na czarno, a na dodatek maksymalny zapierdol od skowronka do żaby,
a w sezonie nad morzem 2000 to nie jest tak dużo skoro obiad kosztuje 30, a najtańsze piwo 7pln. Większość tych ludzi robi to samo w Anglii, a Polscy ratownicy maja w tym roku duże wzięcie w stanach i z tego co pokazywali w tv chętnie przyznawane im są wizy, więc co się dziwić.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A może chcą więcej zarabiać, żeby solidarnie płacić wyższy podatek na wszystkie fanaberie nowej/starej władzy?

;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Cytat z Jarosława Kaczyńskiego
Trzeba czynić wszystko,by Polska była tym, czym jest dziś Turcja.
(07.06.2016)

Nie wiem czy już sie bać czy płakać.
Chociaż z jednym odnośnie Turcju muszę sie zgodzić i sam stawiam ich jako przyklad. Wzmocnienie własnego potencjału militarnego na bazie własnego przemysłu. Konsekwentnie od wielu lat. Rozsądny zakup licencji i ich rozwijanie itd itd.
To dzisiaj druga armia w NATO a pierwsza w europie.

Posty połączone: 10 Cze, 2016, 16:04:18
Facet wyrasta na ideał, jako pożywka dla opozycji

http://natemat.pl/182085,trudno-o-bardziej-kuriozalne-tlumaczenie-tak-minister-srodowiska-wyjasnia-dlaczego-zatail-wartosc-majatku
« Ostatnia zmiana: 10 Cze, 2016, 16:04:18 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja pierdolę, jak ja gardzę robieniem polityki na trupach i jak ja gardzę młodzieżą wszechpolską. Tak beznadziejną, że nawet Giertych ich się wypiera.

oraz jakże elokwentne rozjaśnienie:

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Do tego jeszcze powinni dodać niczym kolo z ruskiej dumy o swoich paramilitarnych kibolach w Marsylii "wot maładiec" ,
a na okrasę, stedning owejszyn dla debila co z koszulką Husarii obrobił sklep w Polsce. Patrioci od siedmiu boleści.

Offline blendamed

• Gaduła
to cytowanie biblii mocno zajeżdża pokurwieniem umysłowym pokroju tych psycholi z sekty baptystów westboro xD

Online Algiz

• Gaduła
Ten gość mnie wkurwia, gdyby to był jakiś polityk to bym to olał, niestety w pewnych sprawach jest autorytetem,nie dość, że mówi co wie, to na dodatek wie co mówi.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
to cytowanie biblii mocno zajeżdża pokurwieniem umysłowym pokroju tych psycholi z sekty baptystów westboro xD
Aaaalbo tzw. "islamistów". To jest to samo, tylko religia inna.

( Obraz usunięty.)
Powiedziałbym, że zadziwia mnie, jak bardzo konserwatyści pozbawieni są wyobraźni - zwłaszcza próbując aplikować swoje myślenie u innych, ale już mnie to nie zadziwia. ;)

@commelina dodałbym do tego grona Tchórzewskiego. Czasami mam wrażenie, że on zanim coś powie to robi sobie w głowie rachunek sumienia typu: "Co mogę zrobić, żeby wyjść na jeszcze większego idiotę?"

Offline Przychlast

• Pr0
Powiedziałbym, że zadziwia mnie, jak bardzo konserwatyści pozbawieni są wyobraźni - zwłaszcza próbując aplikować swoje myślenie u innych, ale już mnie to nie zadziwia.

This.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
@Tadeo, mocno przykurczyłeś liste nazwisk ;)
Faktycznie. :D

Spoiler

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Szara strefa rośnie w oczach...
Zwiększą kontrole w tych branżach, gdzie się zarabia minimalną(gastronomia, budownictwo, branża spożywcza, drobny przemysł, handel) i to odbiją. :P

Swoją drogą PiS nieźle to wykombinował: z jednej strony 500+, więc jako tania siła robocza matki odpadają, z drugiej strony podwyższenie minimalnej, więc tania siła robocza przestaje być tania.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Póki co, cały czas rozdawnictwo nie swoich pieniedzy. No ale nie swoim najłatwiej zarzadzać. Wzrostu zadtrudnienia i spadku bezrobicia jakos nie przewiduję po takich decyzjach, no ale naród bedzie ich kochał i tesknił jak za Gierkiem. Nie wiem skąd Morawiecki ma zamiar wziąć kasę na ten swój plan... ach głupi wariat ze mnie, zarządza zbiórkę, ustanowią składkę i bedzie git.