Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321034 razy)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
No właśnie. Zaradni ludzie są  najbardziej kompetentni do kierowania krajem.
Ci, którzy dzięki zaradności wyszli z dołka, wiedzą najlepiej jak rządzić. Nie bogacze z nadania/odziedziczenia, nie cwaniaki i nie niezdary życiowe.
Jak czytałem sprawozdania majątkowe pisiorów to ze zdumienia podniosłem wszystkie trzy brwi. Jak człowiek bez zobowiązań, posiadający dom, zarabiający ~20kPLN/miesiąc, ma kredyt na 200 tysi i posiada 5kPLN oszczędności na koncie? Jak on może kierować polską gospodarką? Jeśli tak jak swoimi finansami, to ja pierdolę.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ci, którzy dzięki zaradności wyszli z dołka, wiedzą najlepiej jak rządzić. Nie bogacze z nadania/odziedziczenia, nie cwaniaki i nie niezdary życiowe.
Jak czytałem sprawozdania majątkowe pisiorów to ze zdumienia podniosłem wszystkie trzy brwi. Jak człowiek bez zobowiązań, posiadający dom, zarabiający ~20kPLN/miesiąc, ma kredyt na 200 tysi i posiada 5kPLN oszczędności na koncie? Jak on może kierować polską gospodarką? Jeśli tak jak swoimi finansami, to ja pierdolę.
Dochody wykazuje na członka rodziny, kredytu używa jako dźwigni finansowej dla zwiększenia pasywnego dochodu, nie trzyma oszczędności w banku bo nie pracują na niego tylko na bank...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Dochody wykazuje na członka rodziny, kredytu używa jako dźwigni finansowej dla zwiększenia pasywnego dochodu, nie trzyma oszczędności w banku bo nie pracują na niego tylko na bank...
Na członka rodziny? Czyli kota?

Offline Algiz

• Gaduła

A co powiesz o majątku Kwacha który nigdy nie pracował, był kacykiem partyjnym, później został prezydentem, jego pensjonaty i nieruchomości warte wiele milionów, a o jego oszczędnościach w gotówce pewnie nigdy się nie dowiemy. Jak ten rasowy socjalista  zdążył się tego dorobić ? O córce Donalda która kupuje apartamenty w Warszawie, a pewnie nie wie ile kosztuje chleb nawet nie chce mi się pisać.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Podejrzewasz, że Tuskówna nie je chleba?
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

A co powiesz o majątku Kwacha który nigdy nie pracował, był kacykiem partyjnym, później został prezydentem, jego pensjonaty i nieruchomości warte wiele milionów, a o jego oszczędnościach w gotówce pewnie nigdy się nie dowiemy. Jak ten rasowy socjalista  zdążył się tego dorobić ? O córce Donalda która kupuje apartamenty w Warszawie, a pewnie nie wie ile kosztuje chleb nawet nie chce mi się pisać.
Nie kwestionuję tych nadużyć. Wręcz przeciwnie. Wkurwiają mnie. Niezależnie od tego zastanawia mnie na co wydał kasę Jarek, że potrzebował kredytu. No i brak oszczędności. Nie powiecie mi, że karma dla kota jest tak droga  ;D Albo część oszczędności kot ma na koncie lub w kuwecie.  :D

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Nie kwestionuję tych nadużyć. Wręcz przeciwnie. Wkurwiają mnie. Niezależnie od tego zastanawia mnie na co wydał kasę Jarek, że potrzebował kredytu. No i brak oszczędności. Nie powiecie mi, że karma dla kota jest tak droga  ;D Albo część oszczędności kot ma na koncie lub w kuwecie.  :D

Może jest buddystą ? a jak wiadomo dla nich karma to rzecz bezcenna.
:D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Podejrzewasz, że Tuskówna nie je chleba?

A tego to ja jestem pewny na 99.9% . Przy jej figurze myślę że dawno przestała. Jęśli to pozostała przy razowym :P

a tak bardziej serio to zarabia na reklamach z tego swojego blogu. No niestety daje rade dziewczyna.
Z tego co pisali Jarek brał kredyt na remont domu i leczenie Matki. Nie wiem nie chce mi sie wnikać w te zarobki wszystkich na świeczniku. Gdyby przepisy były przejrzyste nie było by tego bajzlu i domniemywań. Póki co to wiekszość to  są domysły a ich zeznania podatkowe mam wrazenie także ;)

Jedno jest dla mnie pewne, ludzie bez oględnego pojęcia o zarządzaniu nie powinni byc dopuszczeni do rządu.
Ludzie którzy jedyny sposób na utrzymanie się widzą w byciu posłem i mieleniu jęzorem nie powinni tam nigdy sie znaleźć, bo to zwyczajnie sa demagodzy i marzyciele, którzy nie zamierzają swoich marzeń realizować tylko o nich opowiadać a jak zaczynają realizowac to robi sie jeszcze gorzej.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
http://www.alizakupy.pl/koniec-aliexpress-polska/

Zgłębiał ktoś temat tego nowego podatku? Nie chce mi się wierzyć, że tak szybko mają ochotę na samobójstwo.

Offline Algiz

• Gaduła

......a tak bardziej serio to zarabia na reklamach z tego swojego blogu.

A może to było tak......chcesz dobry kontrakt rządowy to wykup reklamę za pińcet milionów na blogu mojej córci.

Prosty i genialny sposób na wypranie kasy i o branie łapówek nikt nie oskarży bo dowodów nie będzie, a że ilość czytających ten blog jest nieadekwatna do ceny reklam to co komu do tego ;) 

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Zaprowadzenie tego ładu polega przeważnie na wyrównywaniu różnic w społeczeństwie. Co ciekawe, ta granica równości społecznej NIGDY nie jest ustawiona poniżej ich własnej sytuacji materialnej. Co za zbieg okoliczności? :D
Może po prostu wiedzą, że nierówność jest na tyle duża, że wystarczyłoby, żeby obdzielić wszystkich i jeszcze by zostało? :P

A co do drugiej części, to decydujący głos powinni mieć Ci, którzy w swoim życiu przeżywali problemy, wyszli z nich i już ich nie przeżywają. Można wtedy próbować modelować strategie osób, które wyszły na prostą. To trochę tak jak muzyką. Jakbyś chciał poprawić słuch, to czyich rad byś słuchał? Geniusza z absolutem, kolesia, który tego słuchu w ogóle nie ma, czy typa, który który przeszedł drogę "od zera do bohatera"?
Geniusza. Ba, geniusze nauczyli mnie najwięcej na temat słuchu absolutnego, ponieważ w przeciwieństwie do zerobohaterów potrafią go sobie wyobrazić - jest to dla nich coś naturalnego. Czasem wśród nich zdarzy się ktoś, kto ma przy okazji zdolności pedagogiczne i umie po ludzku to wyjaśnić. Aczkolwiek na dobrą sprawę każdy z nich mógłby mnie czegoś nauczyć.

Natomiast zerobohaterzy mogą mówić jedynie z perspektywy swojego doświadczenia - na dodatek często sprzecznego z doświadczeniem innych zerobohaterów. Wiem to, bo jestem takim zerobohaterem i próbowałem innych uzerobohaterowić. Jak łatwo się domyślić poległem.

Ale żeby nie było: Opinie zerobohaterów na temat tego "Jak żyć" też są ważne. Tak samo jak ważne są opinie geniuszy. Nikt nie ma racji, dopóki się jego pomysłu nie sprawdzi na większej grupie.

Offline Algiz

• Gaduła
Zaprowadzenie tego ładu polega przeważnie na wyrównywaniu różnic w społeczeństwie. Co ciekawe, ta granica równości społecznej NIGDY nie jest ustawiona poniżej ich własnej sytuacji materialnej. Co za zbieg okoliczności? :D
Może po prostu wiedzą, że nierówność jest na tyle duża, że wystarczyłoby, żeby obdzielić wszystkich i jeszcze by zostało? :P

Problem polega na tym, że zawsze kiedy wszyscy są równi to znajdzie się kilku równiejszych i to co zostanie idzie zazwyczaj na wille i samochody pierwszego sekretarza i jego przydupasów którzy nie dość że żyją z budżetu państwa to jeszcze zaopatrują się w tzw sklepie z żółtymi firankami czyli popularnych kiedyś " konsumach" ( ktoś pamięta jeszcze takie sklepy ?)
Najlepiej niech każdy sam stanie na nogi i jak zechce to niech rozda własny majątek tak jak to zrobił św Franciszek z Asyżu, rozdawać cudze jest najprościej, każdy to potrafi.

« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2016, 00:20:58 wysłana przez Algiz »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

A co do drugiej części, to decydujący głos powinni mieć Ci, którzy w swoim życiu przeżywali problemy, wyszli z nich i już ich nie przeżywają. Można wtedy próbować modelować strategie osób, które wyszły na prostą. To trochę tak jak muzyką. Jakbyś chciał poprawić słuch, to czyich rad byś słuchał? Geniusza z absolutem, kolesia, który tego słuchu w ogóle nie ma, czy typa, który który przeszedł drogę "od zera do bohatera"?
Geniusza. Ba, geniusze nauczyli mnie najwięcej na temat słuchu absolutnego, ponieważ w przeciwieństwie do zerobohaterów potrafią go sobie wyobrazić - jest to dla nich coś naturalnego. Czasem wśród nich zdarzy się ktoś, kto ma przy okazji zdolności pedagogiczne i umie po ludzku to wyjaśnić. Aczkolwiek na dobrą sprawę każdy z nich mógłby mnie czegoś nauczyć.

Natomiast zerobohaterzy mogą mówić jedynie z perspektywy swojego doświadczenia - na dodatek często sprzecznego z doświadczeniem innych zerobohaterów. Wiem to, bo jestem takim zerobohaterem i próbowałem innych uzerobohaterowić. Jak łatwo się domyślić poległem.

Ale żeby nie było: Opinie zerobohaterów na temat tego "Jak żyć" też są ważne. Tak samo jak ważne są opinie geniuszy. Nikt nie ma racji, dopóki się jego pomysłu nie sprawdzi na większej grupie.

Tadziu, odleciałeś.
I co Ciebie ten geniusz od absoluta nauczył? Pozwolił Ci zrozumieć jak to jest mieć absoluta? No fajnie, ale to trochę tak jakby Kulczyk tłumaczył Ci jak to fajnie jest mieć kupę siana. :D

Nie mówię, że to jest idealna opcja, ale obawiam się, że nie mamy do dyspozycji niczego lepszego niż doświadczenia zerobohaterów. Na szczęście takich ludzi jest kupa, więc można poznać setki sposobów na osiągnięcie swojego celu na dowolnym polu. Nieważne czy chodzi o życie, hobby czy zdrowie.
Spoiler

« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2016, 07:49:44 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

A może to było tak......chcesz dobry kontrakt rządowy to wykup reklamę za pińcet milionów na blogu mojej córci.

Prosty i genialny sposób na wypranie kasy i o branie łapówek nikt nie oskarży bo dowodów nie będzie, a że ilość czytających ten blog jest nieadekwatna do ceny reklam to co komu do tego ;)

A może są w lesie a może w studni... nie są w lesie.
Nienawidze takiego stawiania tez. Wpisujesz sie w rzucaniem błotem na podstawie ustnych przekazów. Nie wiesz ale może tak było i juz gotowa opcja. Kiedy oduczymy sie takiego podejscia do sprawy. Ja nie mówie by byc naiwnym jak dziecko ale uważajcie by kiedys Was nikt tak nie załatwił. Gdy rzucasz błotem, chocbym nie wiem jak był czysty i sliski zawsze sie coś przyklei.
Cała ostatnia polityka tak dla mnie wygląda, ubolewam ze doszło do nas.  Znacie zabawe w głuchy telefon ? potrzeba wiecej jak 10 osób ktos zaczyna jakimś tekstem to co mówi ostatni na głos zazwyczaj ni jak sie ma do tego od czego sie zaczeło.

Tak sie mnie skojarzyło, wczoraj czytałem wywiad z facetem, który rzucił teze o dwóch pionowych przeciązeniach w tupolewie. Na konferencji stwierdził ze wg odczytów były dwa przeciążenia, wg niego albo błedy zegarów albo uskok w terenie i torbulencje co mogło zachwiac samolotem, nigdy nie padły słowa o wybuchu. Jednak po tej konferencji uczestnicy mówili juz tylko o dwóch wybuchach nastepnie o trzech. I tak mamy do dzisiaj i jeszcze pewnie długo.
« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2016, 08:33:06 wysłana przez commelina »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
I co Ciebie ten geniusz od absoluta nauczył? Pozwolił Ci zrozumieć jak to jest mieć absoluta? No fajnie, ale to trochę tak jakby Kulczyk tłumaczył Ci jak to fajnie jest mieć kupę siana. :D
Jedna babka z absolutem mi wytłumaczyła, jak ona to sobie wyobraża (a potem Jordan Rudess na jakimś filmiku - nie znajdę teraz niestety - powiedział coś podobnego) i teraz potrafię ocenić na słuch, jak nastrojona jest gitara, także ten. :P

W każdym razie chodzi mi o to, że nie odrzucałem opinii nikogo tylko dlatego, że był w takiej a nie innej sytuacji - przyjmowałem wszystkie opinie krytycznie. Dobrze na tym wyszedłem i myślę, że świat ogólnie na tym podejściu też dobrze wyjdzie.

Nie mówię, że to jest idealna opcja, ale obawiam się, że nie mamy do dyspozycji niczego lepszego niż doświadczenia zerobohaterów. Na szczęście takich ludzi jest kupa, więc można poznać setki sposobów na osiągnięcie swojego celu na dowolnym polu. Nieważne czy chodzi o życie, hobby czy zdrowie.
Spoiler
Whoah, zaszło chyba nieporozumienie co do tego, jaki rodzaj lewactwa ja reprezentuję.

Modelki XXXXXXL i inne takie to intersekcjonalny feminizm trzeciej fali(intersectional third-wave feminism - naprawdę istnieje coś takiego) znane także jako osoby zakażone tmblriozą, których kijem się nie powinno tykać.

Moją odmianę lewactwa można streścić jako: Mamy siły i środki, żeby wszystkim zrobić dobrze, tylko trzeba współpracować - nie konkurować(jak to jest obecnie).

Offline Winged

• Gaduła
A co jeżeli ktoś lubi konkurować? Oj, szachy taka brutalna gra, taka nieżyciowa, tetris taki miły i wspaniały? (to tak przy okazji odniesienie do linku sprzed paru/parunastu stron)
Inna sprawa, że wszyscy teraz tacy wspaniali i tolerancyjni, ale nie dla egoistów, bo przecież oni są tacy straszni, źli, niedobrzy, no tacy, tacy, tacy... egoistyczni! Przecież, jak tak można przedstawiać swoje dobro i swoich najbliższych ponad dobro wszystkich innych ludzi?

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Ciekawi mnie czy osoby używające słowa "lewak/lewactwo" wiedzą co oznacza. Chodzi o genezę i pełne znaczenie.

Offline blendamed

• Gaduła
Jedna babka z absolutem mi wytłumaczyła, jak ona to sobie wyobraża (a potem Jordan Rudess na jakimś filmiku - nie znajdę teraz niestety - powiedział coś podobnego) i teraz potrafię ocenić na słuch, jak nastrojona jest gitara, także ten. :P
Niestety głównym problemem szkół muzycznych jest to, że zdecydowanie w większości przypadków nauczyciele kształcenia słuchu to ludzie z wrodzonym absolutem. Nie znaczy to, że taki gościu to zły pedagog, jak ktoś już słyszy to taka osoba mu bardzo pomoże wyszlifować ten słuch, problem się zaczyna, gdy przychodzi np. na drugi stopień jakiś świeżak, dla którego/której kształcenie słuchu jest czymś kompletnie nowym. Choćby się skały zesrały, belfer tego typu tej osobie nie pomoże. Miałem takich przypadków u siebie w muzyku na pęczki. Przykład koleżanki ze szkolnej ławy, która bez pomocy znajomych kompletnie by sobie nie dała rady z tym przedmiotem. Na zajęcia przychodziła kompletnie głucha, z prostej melodyjki w solfeżu robiła się jakaś atonalna kakofonia ale gdy tylko zaczęła wspólnie z nami po zajęciach ćwiczyć, kiedy każdy z nas dzielił się swoimi metodami na pisanie dyktand, łapanie interwałów, akordów, dominant etc. to nagle zaczęła zbierać same dobre oceny.
Takim ludziom nie potrzebne są jakieś oklepane regułki sprzed lat, im potrzeba osoby, która złapie takiego delikwenta za rękę i zamiast wydzierać się na niego "ĆWICZ PO PROSTU, WIĘCEJ ĆWICZ" to weźmie i sama mu wyciągnie te zatyczki z uszu.

Sęk w tym, że w sumie nie w tym sęk ;D Sam przykład jako poparcie tezy z wypowiedzi pivovarita kilka postów wcześniej jest kurde całkiem solidny.
Jeżeli stałby przede mną Bill Gates i tuż obok jego syn no to sry, o wskazówki na temat przedsiębiorczości zapytam się ojca, z synkiem to mogę pogadać jaką zajebistą furkę mu tatuś ostatnio kupił :D

Offline Algiz

• Gaduła

Nienawidze takiego stawiania tez. Wpisujesz sie w rzucaniem błotem na podstawie ustnych przekazów. Nie wiesz ale może tak było i juz gotowa opcja. Kiedy oduczymy sie takiego podejscia do sprawy. Ja nie mówie by byc naiwnym jak dziecko ale uważajcie by kiedys Was nikt tak nie załatwił. Gdy rzucasz błotem, chocbym nie wiem jak był czysty i sliski zawsze sie coś przyklei.
Cała ostatnia polityka tak dla mnie wygląda, ubolewam ze doszło do nas.  Znacie zabawe w głuchy telefon ? potrzeba wiecej jak 10 osób ktos zaczyna jakimś tekstem to co mówi ostatni na głos zazwyczaj ni jak sie ma do tego od czego sie zaczeło.

Tak sie mnie skojarzyło, wczoraj czytałem wywiad z facetem, który rzucił teze o dwóch pionowych przeciązeniach w tupolewie. Na konferencji stwierdził ze wg odczytów były dwa przeciążenia, wg niego albo błedy zegarów albo uskok w terenie i torbulencje co mogło zachwiac samolotem, nigdy nie padły słowa o wybuchu. Jednak po tej konferencji uczestnicy mówili juz tylko o dwóch wybuchach nastepnie o trzech. I tak mamy do dzisiaj i jeszcze pewnie długo.

Po prostu jakoś  nie mogę uwierzyć że na blogu modowym można zarobić takie pieniądze.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie wiem czy mozna, przypadki pokazują ze na większych teoretycznie "bzdetach" ludzie zarabiają poważną kasę.

A jak Wam sie podobaja figurki na karnawale w Duseldorfie ? :D  Waszczykowski już sie denerwuje, film z Dudą prokuratura uwaliła, co prawda sam p. Prezydent stwierdził ze to przesada ale jak dla mnie Zbyszek pokazuje swoja skuteczność. Jak po Bronku jechali i innych to jest OK ale nie po ichnych. To jest prawo i sprawiedliwość. Kurde tak bardzo chciałem im dać szanse i kredyt zaufania, ale tak jak poprzednicy wylewają dziecko z kąpielą, no nie chcą dać się polubić.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Po prostu jakoś  nie mogę uwierzyć że na blogu modowym można zarobić takie pieniądze.

Tuskówna mogłaby robić równie dobrze blog o djencie i tak reklamodawcy waliliby drzwiami i oknami. Córka premiera to słaby przykład na cokolwiek :P

Offline Algiz

• Gaduła
Właśnie o to mi chodziło.

Posty połączone: 09 Lut, 2016, 17:11:39

... film z Dudą prokuratura uwaliła, co prawda sam p. Prezydent stwierdził ze to przesada ale jak dla mnie Zbyszek pokazuje swoja skuteczność. Jak po Bronku jechali i innych to jest OK ale nie po ichnych. To jest prawo i sprawiedliwość. Kurde tak bardzo chciałem im dać szanse i kredyt zaufania, ale tak jak poprzednicy wylewają dziecko z kąpielą, no nie chcą dać się polubić.
Ten film  o Dudzie uwaliła "niezależna" prokuratura wybrana jeszcze przez  PO, dlatego PIS uznał to  uwalenie za prowokacje.
« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2016, 17:20:42 wysłana przez Algiz »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Nie wiem czy mozna, przypadki pokazują ze na większych teoretycznie "bzdetach" ludzie zarabiają poważną kasę.

A jak Wam sie podobaja figurki na karnawale w Duseldorfie ? :D  Waszczykowski już sie denerwuje, film z Dudą prokuratura uwaliła, co prawda sam p. Prezydent stwierdził ze to przesada ale jak dla mnie Zbyszek pokazuje swoja skuteczność. Jak po Bronku jechali i innych to jest OK ale nie po ichnych. To jest prawo i sprawiedliwość. Kurde tak bardzo chciałem im dać szanse i kredyt zaufania, ale tak jak poprzednicy wylewają dziecko z kąpielą, no nie chcą dać się polubić.

Zgadzam się z tym coraz bardziej. Mieli idealną sytuację do "odkupienia win", ale trochę ją skopali ostatnio. Zobaczymy co dalej. Do PO im jeszcze dużo brakuje :D
« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2016, 17:27:34 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tyle sie krzyczało o kolesiostwie o upartyjnieniu ze czas z tym skonczyć a jest dokładnie to samo. Orlen , Polska Grupa Zbrojeniowa.
Miało byc obniżenie wieku emerytalnego, tyle krzyku o to było i co komisja zebrała sie dwa razy i nie planują póki co, zus potrzebuje na zmiany w systemi min 3 kwartały itd itd. Po jaki chuj było takie zamieszanie, chyba tylko by dorwać sie do koryta, bo ciemny lud to wszystko kupi.

Offline stillG

• Użytkownik
Stanowisko PHO wygrywa śmieć, który okradał sejmową kasę a pisiory śmieją się z Cebulaków, którzy na nich głosowali. Ale przecież będzie dobrze dadzą kasę za darmo a my będziemy robić dzieci i hajs będzie na picie i jaranie no, bo nie na żłobek przecież.  Nie mogę zrozumieć tego, jaki tępy lud mnie otacza i głosuje.
« Ostatnia zmiana: 10 Lut, 2016, 10:15:48 wysłana przez stillG »