Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322955 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ale pamiętacie o tym ze Zus oblicza się od kwoty brutto czyli z jeszcze nie zapłaconym podatkiem dochodowym a nie netto czyli tego co teoretycznie pozostaje dla nas ?

Liczymy dla przypadku jednoosobowych DG, gdzie jest flatrate na ZUS. Zakładam, że próbujemy oddawać minimalną możliwą sumę

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Czyli w kieszeni zostaje: 970,61zł, także żryj gruz.

Chyba Ty. "Duży" garnek z ZUSem teraz to 1121,52zł. Czyli po zapłaceniu samego ZUSu od kwoty 2000zł zostaje kwota 878.48zł na start.
Jakim cudem po odliczeniach zostaje Ci więcej pieniędzy niż to, co faktycznie już Ci z konta wypłynęło? :D

Spoiler
Haha, kurwa faktycznie. :D

EDIT: Niemniej +2 lata to nadal nie taki znowu "początkujący" przedsiębiorca. Początkujący to jestem ja - zresztą widać po tym jak wyliczam. :P Oprócz tego podatku dochodowego wciąż nie ma, w tym wypadku, więc koleś się dwa razy mija z prawdą w swojej wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 27 Kwi, 2016, 10:49:35 wysłana przez Tadeo »

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
Liczyć nie umio, a byznes chco robić :)
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Liczyć nie umio, a byznes chco robić :)
Od liczenia jest księgowość. :)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Czyli w kieszeni zostaje: 970,61zł, także żryj gruz.

Chyba Ty. "Duży" garnek z ZUSem teraz to 1121,52zł. Czyli po zapłaceniu samego ZUSu od kwoty 2000zł zostaje kwota 878.48zł na start.
Jakim cudem po odliczeniach zostaje Ci więcej pieniędzy niż to, co faktycznie już Ci z konta wypłynęło? :D

Spoiler
Haha, kurwa faktycznie. :D

EDIT: Niemniej +2 lata to nadal nie taki znowu "początkujący" przedsiębiorca. Początkujący to jestem ja - zresztą widać po tym jak wyliczam. :P Oprócz tego podatku dochodowego wciąż nie ma, w tym wypadku, więc koleś się dwa razy mija z prawdą w swojej wypowiedzi.

Te 2 lata nie obowiązują zawsze niestety :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Najbardziej wkurwiające jest to ze gdybyśmy oddawali to do prywatnych, nawet srednio zarzadzanych funduszy i ubezpieczeń, to na starość stalibyśmy niczym górnik po barbórce. Tymczasem nie ma nawet nadziei na minimum socjalne ale płacic musisz, to jest bezczelność państwa. Czy zarobiłeś czy nie zarobiłeś a nwet jak miałeś straty musisz im zapłacić, na pytanie skąd otrzymałem odpowiedź " a nie ma pan skąd pożyczyć ? " ich jebie czy ukradniesz czy nie.
Jeśli nie zapłacisz zablokuja konto na pytanie jak masz teraz zapłacić gdy pożyczysz wzruszaja ramionami. Polska ! kochany kraj, kochani urzednicy.

A pro po  górników, zgodzili sie nie pobierać 14ki przez dwa lata, ja deklaruje ze moge pobierać co trzy lata :D

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Te 2 lata nie obowiązują zawsze niestety :)
Prawda, ale z drugiej strony umówmy się - to w przysłowiowym 99% przypadki, kiedy ktoś chce być fajny i udawać, że ma działalność kiedy tak naprawdę pracuje tam gdzie wcześniej.

Z ZUSem jest problem. Dopłacamy do niego tyle w podatkach, że nawet gdyby wszyscy przeszli na śmieciówki, to nic by się nie zmieniło jeżeli chodzi o koszty pracy(bo wiadomo, kto by te dodatkowe podatki na ZUS musiał płacić).

A co do prywatnych funduszy: Jeszcze parę lat temu powiedziałbym - a i owszem. Ale teraz, po kryzysie w 2008 i perspektywie na dalsze kryzysy na taką skalę nie jestem już taki pewien.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

A co do prywatnych funduszy: Jeszcze parę lat temu powiedziałbym - a i owszem. Ale teraz, po kryzysie w 2008 i perspektywie na dalsze kryzysy na taką skalę nie jestem już taki pewien.

Owszem, ale lepsze "może zadziała" od "nie działa"

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Na tym świecie pewne jest tylko to ze umrzemy. Zapewne oglądaliście film Big Short. Najsmutniejsze jest to ze nic sie nie zmieniło. Jedno co to wyciagnąc z tego lekcję i zminimalizowac  ew straty. Czy sie uda, nie wiadomo ale zabezpieczyc sie warto i bacznie obserwować.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Ej kurwa takie newsy do śniadania to ja mogę <3

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Bezczelność i cynizm Ławrowa doprowadzają mnie do białej gorączki a najbardziej to ze są,ludzie którzy to łykają jak zaba muł. To co ten gościu wygaduje po prostu nie mieści mi sie w pale. Jaką władzę ten skurwiel sobie uzurpuje to jest niepojete. On chce decydować o tym co wolny niepodległy kraj może a co nie, nosz kurwa !

Posty połączone: 30 Kwi, 2016, 09:46:56
Jesli to ktoś zrobił na serio to ja sie poddaje :D

https://www.facebook.com/sokzburaka/videos/1654967418070613/?pnref=story.unseen-section
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2016, 09:46:56 wysłana przez commelina »

Offline Pronounce

• Pr0
To już stary hit, nie jesteś na czasie ;)
Jakoś jesienią 2015 słyszałem to.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Bezczelność i cynizm Ławrowa doprowadzają mnie do białej gorączki a najbardziej to ze są,ludzie którzy to łykają jak zaba muł. To co ten gościu wygaduje po prostu nie mieści mi sie w pale. Jaką władzę ten skurwiel sobie uzurpuje to jest niepojete. On chce decydować o tym co wolny niepodległy kraj może a co nie, nosz kurwa !

Posty połączone: 30 Kwi, 2016, 09:46:56
Jesli to ktoś zrobił na serio to ja sie poddaje :D

https://www.facebook.com/sokzburaka/videos/1654967418070613/?pnref=story.unseen-section

Commelina, tutaj przebój #1 na listach przebojów TVN ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2016, 11:12:14 wysłana przez pivovarit »

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 U prawicowych oszołomów takie wazeliniarskie songi to już niemal tradycja - wystarczy przypomnieć:

« Ostatnia zmiana: 30 Kwi, 2016, 11:41:44 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Offline blendamed

• Gaduła
Że jeden czarny ludek to po prostu ludzie innej rasy niż biała czy to ileś tam ciapatych/czarnych czy co? Jak to drugie to ta Azja i Rosja jakoś mi podejrzanie wyglądają jak pierwsze to jakkolwiek bym nie był mocno anty imigrantom tak ten obrazek jak nie spojrzeć jest mocno z dupy :D

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Tyle jest warta Europejska solidarność.
 http://pl.sputniknews.com/swiat/20160428/2664636/parlament-Francja-Rosja-sankcje.html
Francja heheszkuje sobie, ale za kulisami prowadzi politykę tak cyniczną i skuteczną, że klękajcie narody.

Tymczasem ceny ropy idą w górę(mimo efektywnej porażki ostatnich rozmów krajów OPEC + Rosji), aczkolwiek za wolno i za mało żeby uchronić Rosję przed solidnym gospodarczym pierdolnięciem również w tym roku.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!