Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322965 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zacytowałbym moją zonę gdy mi cos próbuje przypomnieć  :" a nie mówiłam"
Wszyscy jestesmy z jednej gliny tylko niektórzy sie czasami obnażą ;) Mieli tyle afer podsłuchowych tasmowych i jeszcze niczego sie nie nauczyli. Znaczy sie, nie nadaje sie na rasowego polityka :P

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
(...) Znaczy sie, nie nadaje sie na rasowego polityka :P
Cieszę się, że w końcu przyznałeś (choć nie wprost, ale pośrednio taki wniosek wynika z twojej konstatacji odnośnie tego, że jeśli ktoś się da nagrać, to nie nadaje się na rasowego polityka), że czołówka PO i pozostałe 3/4, to ludzie którzy nigdy nie powinni rządzić narodem.
Problem w tym, że taka Bieńkowska na ten przykład, w zamian za to co wygadywała, a co jest utrwalone na taśmach od Sowy, dostała ciepłą posadkę za grube € w PE, i jako następczyni Michela Barnier sprawuje funkcję Europejskiego Komisarza ds. Rynku Wewnętrznego i Usług.
No cóż, "taki mamy klimat".
A to co mówi Kukiz? Nigdy nie krył się ze swoimi poglądami, a to, że używa takiego języka? W końcu myślał, że to prywatna rozmowa, więc sobie pobluzgał, nie rozumiem co dyskwalifikuje go jako rasowego polityka?
« Ostatnia zmiana: 23 Kwi, 2016, 09:01:45 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
(...) Znaczy sie, nie nadaje sie na rasowego polityka :P
Cieszę się, że w końcu przyznałeś (choć nie wprost, ale pośrednio taki wniosek wynika z twojej konstatacji odnośnie tego, że jeśli ktoś się da nagrać, to nie nadaje się na rasowego polityka), że czołówka PO i pozostałe 3/4, to ludzie którzy nigdy nie powinni rządzić narodem.
Problem w tym, że taka Bieńkowska na ten przykład, w zamian za to co wygadywała, a co jest utrwalone na taśmach od Sowy, dostała ciepłą posadkę za grube € w PE, i jako następczyni Michela Barnier sprawuje funkcję Europejskiego Komisarza ds. Rynku Wewnętrznego i Usług.
No cóż, "taki mamy klimat".
A to co mówi Kukiz? Nigdy nie krył się ze swoimi poglądami, a to, że używa takiego języka? W końcu myślał, że to prywatna rozmowa, więc sobie pobluzgał, nie rozumiem co dyskwalifikuje go jako rasowego polityka?
Twoje wyparcie jest dla mnie nieprawdopodobne. Osoby, które są Ci bliskie ideologicznie, wybielasz a innych zjeżdżasz. Odnośnie PO - pełna zgoda. Odnośnie określenia "taśmy od Sowy". Wiesz, że Ci co nagrywali, zniszczyli Mu firmę? Wygrał już kilka procesów i chuj, bo miał marzenie i je Mu zjebano w akcie bezpardonowej walki politycznej. Znam Roberta i przyjaźnię się z Jego bratem. Oficjalne wersje sporo różnią się od prawdy.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
 :facepalm: Kukiz miał prywatne rozmowy, a Sikorski i Bieńkowska to zdrajcy.... moralność Kalego.
Ktoś tutaj zaczyna sie delikatnie ośmieszać.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
:facepalm: Kukiz miał prywatne rozmowy, a Sikorski i Bieńkowska to zdrajcy.... moralność Kalego.
Ktoś tutaj zaczyna sie delikatnie ośmieszać.
Nie poruszał w tych rozmowach żadnych wątków rangi państwowej. Wyraził swoją opinię na temat RN i Czarneckiego.
PLS, no nie rób z siebie dziecka.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Albowiem jest powiedziane " nie zabijajcie dziecka w sobie" :P
Poseł, o swoim koalicjancie, w takim języku, z reszta nie pierwszy raz.
Poseł na sejm to nie jest ranga państwowa to prywata, ... no tak zapomniałem.
Zwyczajnie naszym jelitom brak klasy, od lewa do prawa, buractwo pełna gebą.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwi, 2016, 09:55:49 wysłana przez commelina »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

O to to. Polityka to bagno i trzeba o tym pamiętać.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Gdzie to jest powiedziane?

Koleś nagrał prywatną rozmowę, bo chciał wydębić pieniądze, to się nazywa szantaż zdaje się, nie?

Jakubiak: Andrzej Ż. za nagranie chciał 30 tys. zł

Marek Jakubiak napisał na Facebooku, że w zeszłym roku na kilka tygodni przed wyborami parlamentarnymi spotkał się z "panem Andrzejem Ż., który zademonstrował znane od czwartku nagranie wypowiedzi Pawła Kukiza".

"W obecności świadka zasugerował, że nagranie to nigdy nie ujrzy światła dziennego, jeśli otrzyma za nie 30 tysięcy złotych. W połowie prezentacji nagrania przerwałem spotkanie uznając, że nie wypada dalej go słuchać, ponieważ jest to nagranie prywatnej rozmowy. Jestem zdania, że nawet ludzka podłość powinna mieć granice" - czytamy.

Źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Ty-tego-nie-nagrywasz-mam-nadzieje-Jak-go-widze-Artur-Zawisza-odpowiada-na-tasmy-Kukiza,wid,18284360,wiadomosc.html?ticaid=116e23

Offline Algiz

• Gaduła
O to to. Polityka to bagno i trzeba o tym pamiętać.

"Polityków i pieluchy trzeba zmieniać często z tego samego powodu" Mark Twain.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
"Paczę i płaczę" z żalu nad popularnością tego filmiku i kanału. Dżizas, jestem teraz w trakcie czytania "Prześnionej rewolucji" Ledera (polecam w przech*j!!! odkąd kupiłem z rok temu, podchodziłem do niej z trzy razy i za każdym odkładałem na półkę na poczet czegoś lżej napisanego, ale wczoraj się przemogłem i nie żałuję - jest świetna) i ten pan się idealnie wpisuje w obraz klasyfikowanych tam zideologizowanych, "pokrzywdzonych" frustratów.

Jak ktoś nie ma siły na książkę zaśmieconą psychoanalitycznym bełkotem (który jest niepotrzebnym dodatkiem do genialnej treści), polecam artykuł: http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1635741,1,prof-andrzej-leder-o-polskiej-duszy-i-poczuciu-skrzywdzenia.read

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ten Pan wielokrotnie brał udział w tego typu filmach i w 90% gdzie go widziałem zjawiał sie przypadkiem.
Co nie zmienia faktu ze Polska od dawien dawna jest wygodnym poligonem dla obu opcji. Doktryna samego zsrr która została "odtajniona" przez Kuklińskiego mówiła o zaoraniu nas atomem. Tylko jaka recepta na to wszystko ? Zakup przestarzałych beryli dla wojaska które najprawdopodobniej wylądują w OT , który własnie sie odbył zamiast nowej zacnej produkcji tegoż samego Łucznika ? A dzisiaj gdy rosja ma w obwodzie Kaliningradzkim rakiety, którymi złamała zakaz o rozprzestrzenianiu rakiet powyżej 500km my prowadzimy kolejne debaty panele i inne bezsensowne narady a program Wisła i Narew dotycząca OPL siedzi. To o co PIS miało słuszne z resztą pretensje do PO o remont a raczej próbę oddania do remontu BWP po za granice kraju oni teraz chcą oddać BWRy (wóz bojowy rozpoznania) na których są zamontowane przeróżne rzeczy bardziej delikatnej materii i tajnej niż na BWP czego w europie i Azji wchooi jeżdzi. Antek podpisał powstanie OT ale skąd bedzie finansowanie już nie wiadomo. Nie wiadomo skąd bedzie sprzet na to wszystko bo przecież to trzeba uzbroić zeby miało jakikolwiek sens.

Posty połączone: 26 Kwi, 2016, 09:24:00
I dla osłody ;)

« Ostatnia zmiana: 26 Kwi, 2016, 09:24:01 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Trzeba mu było powiedzieć "spieprzaj dziadu"  :P

Offline selfslave

• Gaduła
Zrobiło mi dzień

http://www.gazetawroclawska.pl/polityka/a/chca-uniewaznienia-prezydentury-komorowskiego-bo-powiedzial-dobroc,9922255
Myślę, że za taką pomyłkę powinni go rozstrzelać.

Spoiler

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Zrobiło mi dzień

http://www.gazetawroclawska.pl/polityka/a/chca-uniewaznienia-prezydentury-komorowskiego-bo-powiedzial-dobroc,9922255
:facepalm:
Kurwa to jest zasadnczy dowód, że świetnie działa nasz kraj i nie mamy żadnych problemów, tylko dykcja byłego prezydenta. Nie wspominając już o Jego pisowni  :D :D :D
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Problem to dopiero by się zrobił. Bo co z ustawą o zajebaniu kasy z OFE skoro podpisał ją prezydent niezaprzysiężony? ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
( Obraz usunięty.)
Ponad dwa lata to jeszcze "początkujący"? Oprócz tego patrząc po kwocie wliczona w te 1140zł(a nie czasem 1121zł?) jest składka zdrowotna, którą z kolei odlicza się od podatku. W tym przypadku przychód jaki zostaje(po odliczeniu ZUSu, który jest kosztem) jest tak mały, że przedsiębiorca nie zapłaci podatku dochodowego. Na dodatek najwyraźniej wliczone też zostało nieobowiązkowe ubezpieczenie chorobowe(kilkadziesiąt zł, ale jednak).

Inna sprawa, że nieozusowanie wszystkiego jako powód, dlaczego ludzie wyjeżdżają z kraju świadczy o odstawieniu bardzo silnych leków. :P

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
( Obraz usunięty.)
Ponad dwa lata to jeszcze "początkujący"? Oprócz tego patrząc po kwocie wliczona w te 1140zł(a nie czasem 1121zł?) jest składka zdrowotna, którą z kolei odlicza się od podatku. W tym przypadku przychód jaki zostaje(po odliczeniu ZUSu, który jest kosztem) jest tak mały, że przedsiębiorca nie zapłaci podatku dochodowego. Na dodatek najwyraźniej wliczone też zostało nieobowiązkowe ubezpieczenie chorobowe(kilkadziesiąt zł, ale jednak).

Inna sprawa, że nieozusowanie wszystkiego jako powód, dlaczego ludzie wyjeżdżają z kraju świadczy o odstawieniu bardzo silnych leków. :P

Konkrety: przy założeniu stałych Kosztów Uzyskania Przychodu na poziomie 100zł miesięcznie (księgowość), "dużego" zusu i chorobowego( wszyscy chorujemy:( ) w kieszeni przedsiębiorcy zostanie ~834zł.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Zrobiło mi dzień

To zabawa może mieć nieoczekiwany skutek....

@1:33 "będę strzek niezłomnie" zamiast "będę strzegł niezłomnie"
@ 1:45 "a dobrą ojczyznę i pomyślność obywateli" zamiast "a dobro ojczyzny i pomyślność obywateli"

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 26 Kwi, 2016, 21:52:20 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Konkrety: przy założeniu stałych Kosztów Uzyskania Przychodu na poziomie 100zł miesięcznie (księgowość), "dużego" zusu i chorobowego( wszyscy chorujemy:( ) w kieszeni przedsiębiorcy zostanie ~834zł.
Grzesiek, ZUS jest kosztem(albo sobie można go odliczyć od dochodu) składka zdrowotna odlicza się od podatku(częściowo) jak już wspominałem wcześniej.
W efekcie mamy tak:
ZUSy srusy: 772,96zł
Fundusz pracy: 59,61
Księgowość: 100zł

Składka zdrowotna: 288,95

Koszty łącznie: 932,57 (podstawa opodatkowania 1067,43)
Podatek(zakładając 18%): 192,13.

Z tym że 248,82zł ze składki zdrowotnej można odliczyć od podatku, czyli w tym wypadku wynosi on zero.

Czyli w kieszeni zostaje: 970,61zł, także żryj gruz. Wciąż chujnia, aaale z drugiej strony po dwóch latach przy takich dochodach wypadałoby dwa razy przemyśleć czy ten biznes ma sens. :))

Prawdziwie początkujący przedsiębiorca ma:
ZUSy srusy: 176,33zł
Księgowość: 100zł

Początkujących przedsiębiorców, którzy nie mają nigdzie indziej umowy o pracę bądź zlecenia nie obowiązuje składka na fundusz pracy.

Składka zdrowotna: 288,95

Koszty łącznie: 276,33zł (podstawa opodatkowania 1723,67)
Podatek: 310,26.
Podatek po odliczeniu odliczalnej części: 61,44

Czyli w kieszeni zostaje: 1373,28zł. Żadne kokosy, ale też żadne 860zł jak ten ziomek z ZPP próbuje ściemnić.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Czyli w kieszeni zostaje: 970,61zł, także żryj gruz.

Chyba Ty. "Duży" garnek z ZUSem teraz to 1121,52zł. Czyli po zapłaceniu samego ZUSu od kwoty 2000zł zostaje kwota 878.48zł na start.
Jakim cudem po odliczeniach zostaje Ci więcej pieniędzy niż to, co faktycznie już Ci z konta wypłynęło? :D

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 27 Kwi, 2016, 07:14:26 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ale pamiętacie o tym ze Zus oblicza się od kwoty brutto czyli z jeszcze nie zapłaconym podatkiem dochodowym a nie netto czyli tego co teoretycznie pozostaje dla nas ?