Autor Wątek: [NGD] Schecter Blackjack SLS C-1 EX P  (Przeczytany 3857 razy)

Offline choody

• Gaduła
[NGD] Schecter Blackjack SLS C-1 EX P
« 16 Wrz, 2015, 20:41:56 »
Blackjack chodził od jakiegoś roku. Pojawiła się okazja i kupiłem egzemplarz B-Stock. Fotki świeżo po odpakowaniu, więcej pojawi się po małym "spa" i jak skończy się hurra optymizm :) Po kilkunastu minutach obcowania powiem tylko tyle, że brzmi srogo i jest zaskakująco dobrze wyważona :)
Trzeba zmienić druty, wypucować progi i zrobić setup. No i jakąś nasadkę na przełącznik muszę skombinować (jakieś pomysły?).

« Ostatnia zmiana: 16 Wrz, 2015, 20:43:32 wysłana przez choody »

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
www.guitarproject.pl tam znajdziesz nasadkę ;)

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
O, ominęło mnie fajne NGD. Gratki za tego SLSa - wyjebongo badyl, no i Schecter :D . JEDNAKŻE wersja z AHB-1 kurwi lepiej. Pamiętam, że ten Passive mi mulił strasznie pod mostem.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline ma95

• Gaduła
Dokładnie taki sam model kupiłem z allegro pół roku temu z allegro i do dzisiaj nie mam o nim żadnego info. graty, zapowiada sie fajny badyl :P

@Mother Puncher  wuj się znasz na pickupach  :devil:
Czerwona dziewczynka przekrojona na krzyż
Czemu ty jabłuszko krzywo na mnie patrzysz ?

Offline choody

• Gaduła
www.guitarproject.pl tam znajdziesz nasadkę ;)
Dzięki. Na razie obciąłem czarną zakrętkę od długopisu, nawet się wpasowała i prowizorka spełnia swoje zadanie :D

O, ominęło mnie fajne NGD. Gratki za tego SLSa - wyjebongo badyl, no i Schecter :D . JEDNAKŻE wersja z AHB-1 kurwi lepiej. Pamiętam, że ten Passive mi mulił strasznie pod mostem.
A ta wersja z AHB-1 to też barytong? Ja nadal jestem pod działaniem efektu "łał" i nic mi nie muli :D

Offline Mother Puncher

• Pr0
Tak, barytong. Ma oznaczenie SLS EX A czy jakoś tak. Na moje ucho bardziej br00tal jest.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline choody

• Gaduła
Pewnie gdyby równocześnie była okazja kupić ten model o którym mówisz, to bym się zastanowił. Jednak to wszechświat zadecydował za mnie i byłą okazja na pasywy :)

A co do barytonowej skali: to jednak stosunkowo małe wydłużenie (26.5 cala) i praktycznie nieodczuwalne na moich długich palcach. Przyznam się bez bicia, że gdybym specki nie przeczytał to bym nawet uwagi nie zwrócił.

PS "Profesjonalna" nakładka zamówiona za całe 5zł, dzięki @headcharge  :)
« Ostatnia zmiana: 01 Paź, 2015, 09:09:48 wysłana przez choody »

Offline pshemo

• Pr0
Miałem EXa z AHB1 na pokładzie. Całkiem fajna gitara - długo się na nią czaiłem - chyba kupiłem pierwszy egzemplarz jaki od razu pojawił się w warszawskim rnr :)

Potem wyjąłem AHB1, wsadziłem EMG i sprzedałem gitarę jakiejś młodej studentce, która wydała na pierwszą gitarę 3k ;) Ale wspomnienia co do transakcji są dobre...deszcze padał, mokry podkoszulek miała... :devil:

O tu moja ..

Offline choody

• Gaduła
3k na pierwsze wiosło? Kurdę szkoda, że ja taki majętny nie jestem :D
Ta twoja ma innego inlaya.

Offline pshemo

• Pr0
To był jeden z pierwszych rzutów - wtedy była czacha :)

Offline choody

• Gaduła
Chyba jednak bardziej podobają mi się moje kropki, mimo że są takie pospolite ;)

Offline pshemo

• Pr0
Też teraz wybrałbym z kropkami, gdybym ponownie zajrzał do oferty Schectera.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Nie wiem czy pierwszy rzut - w pierwszym rzucie niektóre były z kropkami, a niektóre z czachami. Yony miał bodajże z czachą, jak robił takiego fajnego testa. Ja natomiast Passiva miałem z kropkami jak się nim bawiłem.

Offline pshemo

• Pr0
Odkąd schecter wypuścił info o tych gitarach, to przez kilka dobrych miesięcy sprawdzałem w rnr w Wawie czy są. I wówczas jak dostali pierwsze sztuki to zarówno pasywy jak i aktywy były z czachą - a przynajmniej te, które widziałem. Być może gdzieś, w międzyczasie, przewinęły się z kropami :)

Offline Mother Puncher

• Pr0
Niewykluczone. Do mnie do Cz-wy jak trafiła szuka passive, to była z kropkami. Teraz aktywna przyszła z czachą. :D