Autor Wątek: Windows Phone  (Przeczytany 4886 razy)

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Windows Phone
« 20 Lip, 2015, 09:23:27 »
Był iOS, Andrzej, ale tematu o WP nie widziałem (jakby co to 100 chujów w dupę i kotwica w plecy). Często się zdarza że robimy srakę w innych wątkach więc w ramach uporządkowania piszmy tutaj.

No i na początek. Snapchat dogadał się z Microsoftem i będzie aplikacja na WP :D... Kiedy? Tego nie wiedzą najstarsi górale.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
Odp: Windows Phone
« Odpowiedź #1 20 Lip, 2015, 09:35:53 »
kiedy instagram? kiedy chrome? kiedy google maps?
WP jest spoko systemem, ale brak apek jest zatrważający!
i always go full retard

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #2 20 Lip, 2015, 09:37:18 »
Jest instagram przeca.

No trochę kuleje pod względem aplikacji. Może kiedyś to się zmieni.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
« Odpowiedź #3 20 Lip, 2015, 09:42:09 »
Jest instagram przeca.
still a beta

no i tindera nima :P
i always go full retard

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #4 20 Lip, 2015, 09:45:09 »
no i tindera nima :P

Stań przed lustrem. To jest właśnie powód dla którego nie ma :D

No beta, beta a wszystko śmiga ;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #5 20 Lip, 2015, 10:07:01 »
Jest za to klient tindera na WP. Timber.

Offline selfslave

• Gaduła
« Odpowiedź #6 20 Lip, 2015, 10:12:19 »
Z tym WP to zależy od potrzeb. Jak już jesteśmy na tym forum to przyznam się, że ogólnie aplikacje zawsze miałem we dupie, telefon traktowałem raczej na zasadzie "dzwonię i piszę", ale złapałem się na tym, że takie urządzenie pod ręką przydaje się do zrobienia zdjęcia, ale przede wszystkim... do nagrania na szybko pomysłów muzycznych, próby z zespołem itp. W tym wypadku telefon był używany często i niestety Galaxy, Xperie itp. po prostu ssały mocno pałę. Więc szukając nowego telefonu chciałem przede wszystkim czegoś co nagra mi w miarę dobrze dźwięk, zrobi w miarę przyzwoite jakościowo zdjęcie i będzie dzwoniło, odbierało smsy i maile.

Ogólnie porównania telefonów pod kątem nagrywania dźwięku ciężko gdzieś znaleźć, ale dużo osób rejestruje telefonami koncerty, więc da się znaleźć i ogólnie to okazało się, że wszystkie drogie flagowce nagrywają tylko szum, a jedyne telefony nagrywające dźwięk przyzwoicie to iPhone i Lumia. Do tego okazało się, że w pracy połowa programistów używa WP i chwalą system, a ceny iPhonów wszyscy znają ;P, więc zaryzykowałem z tym WP i... no po prostu działa dobrze, jest wygodny i czytelny, próby nagrywa zajebiście, aplikacje do banku i komunikacji miejskiej są, a innych nie używam. Boli rzeczywiście ten brak hangoutsów z Google, bo używałem i w zasadzie tylko to.

I trochę mnie martwi, że nie wiadomo co będzie dalej z tymi Lumiami, przy obecnej sytuacji Microsoftu :/

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
« Odpowiedź #7 20 Lip, 2015, 10:33:48 »
looool XD
i always go full retard

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #8 20 Lip, 2015, 13:52:03 »
looool XD

Nawet sensownie działa ;)

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
« Odpowiedź #9 20 Lip, 2015, 14:08:22 »
ale ta nazwa XD
i always go full retard

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #10 20 Lip, 2015, 14:58:21 »
Ja bym go nazwał Bimber :P

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #11 20 Lip, 2015, 16:11:51 »
Młodszy braciak kupił sobie ostatnio za <500 zł tablet na Windowsie. Czterordzeniowy procek, system jak na kompie, wejście na karty SIM, nawet wyświetlacz bardzo znośny. Boli jedynie 16 GB pamięci wewnętrznej i 1 GB RAMu, ale w tej cenie? Windows na tablety to super opcja, ale od telefonowego odbijałem się zawsze jak od ściany właśnie przez brak appek i IMO elementarnych funkcji typu przeglądarka plików.
Spoiler

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #12 20 Lip, 2015, 17:11:50 »
A tak sie zastanawiam, na co Wam te managery plikow w telefonie? Kiedys na androidzie mialem ale nie widzialem sensu w uzywaniu tego. Cos mnie omija, czegos nie wiem?

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
« Odpowiedź #13 20 Lip, 2015, 17:14:21 »
A tak sie zastanawiam, na co Wam te managery plikow w telefonie? Kiedys na androidzie mialem ale nie widzialem sensu w uzywaniu tego. Cos mnie omija, czegos nie wiem?
Ja sobie muzę po wifi zrzucam z kompa.
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
« Odpowiedź #14 20 Lip, 2015, 17:27:54 »
@Mat Czasem przydaje się, żeby jakiś certyfikat wgrać. Raz użyłem właśnie w tym celu.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
« Odpowiedź #15 20 Lip, 2015, 18:05:34 »
Ja tak pamięć wewn. czyściłem zawalając kartę pamięci ;) Po chuj Snapchata robią skoro Rudy Huyn zrobił apkę moim zdaniem lepszą od Androidowej? Wygodniejsza, sprawniejsza... Przeglądarka rzeczywiście średnia i nie ma dobrej alternatywy ale przyzwyczaić się szło. Google Maps tak naprawdę się nie przydaje mając Here Maps które działają jak powinny. W ogóle co Wy tak wszyscy z tym Googlem? Przecież ich regulaminy są z deczka skurwiałe i uzależnianie się od jednej firmy w każdej kwestii jest trochę słabe...
www.soundcloud.com/inches666
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline szu

• Gaduła
« Odpowiedź #16 20 Lip, 2015, 19:17:04 »
Muszę przyznać że poszukiwania telefonu dla małżonki skończyły się ostatnio na lumii 735 i jest bardzo zadowolona. Szybkość, łatwość, jakość zdjęć. Wcześniej miała sgs i xperie m.

If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline selfslave

• Gaduła
« Odpowiedź #17 20 Lip, 2015, 20:09:58 »
Google Maps tak naprawdę się nie przydaje mając Here Maps które działają jak powinny. W ogóle co Wy tak wszyscy z tym Googlem? Przecież ich regulaminy są z deczka skurwiałe i uzależnianie się od jednej firmy w każdej kwestii jest trochę słabe...
Uzależnianie się od firmy jest słabe, ale jak 3/4 znajomych komunikuje się za pomocą takich hangoutsów to robi się niemiło :(
Ale mapy rzeczywiście są git i nie brakowało mi tych googlowych nawet przez chwilę. A map używam dużo, bo mam problemy z orientacją ;*

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #18 20 Lip, 2015, 20:24:59 »
Google Maps tak naprawdę się nie przydaje mając Here Maps które działają jak powinny. W ogóle co Wy tak wszyscy z tym Googlem? Przecież ich regulaminy są z deczka skurwiałe i uzależnianie się od jednej firmy w każdej kwestii jest trochę słabe...
Uzależnianie się od firmy jest słabe, ale jak 3/4 znajomych komunikuje się za pomocą takich hangoutsów to robi się niemiło :(
Ale mapy rzeczywiście są git i nie brakowało mi tych googlowych nawet przez chwilę. A map używam dużo, bo mam problemy z orientacją ;*

Mapy lumii akurat są wyjebane w kosmos.

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
« Odpowiedź #19 20 Lip, 2015, 21:19:50 »
U mnie wszyscy się komunikują za pomocą Messengera którego mi któregoś dnia wyjebało i nie dało się go naprawić... Wszystko ma zady i walety :|
www.soundcloud.com/inches666
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #20 21 Lip, 2015, 12:19:35 »
Przypomniało mi się,  czego jeszcze brakuje w lumii, bardziej, niż czegokolwiek innego. Menadżera procesów. Wykorzystuje to sporo apek, które zżerają baterię w tle do 25% na godzinę, gdy telefon sam zjada z 2-5%/h w zależności od ustawień. I nie da się dojść do tego,  które to apki, kiedy ma się ich trochę.

Offline Badyl81

• Prawie użytkownik
  • Octy chlory
« Odpowiedź #21 21 Lip, 2015, 13:00:06 »
Przypomniało mi się,  czego jeszcze brakuje w lumii, bardziej, niż czegokolwiek innego. Menadżera procesów. Wykorzystuje to sporo apek, które zżerają baterię w tle do 25% na godzinę, gdy telefon sam zjada z 2-5%/h w zależności od ustawień. I nie da się dojść do tego,  które to apki, kiedy ma się ich trochę.

A próbowałeś Ustawienia->Oszczędzanie baterii i przesunąć na wykorzystanie?

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #22 21 Lip, 2015, 13:27:26 »

A próbowałeś Ustawienia->Oszczędzanie baterii i przesunąć na wykorzystanie?

Nie, nie próbowałem. Całkiem zgradne narzędzie,  mimo, że procesów tym nie ubijesz, dzięki  :)

Offline Badyl81

• Prawie użytkownik
  • Octy chlory
« Odpowiedź #23 21 Lip, 2015, 13:54:17 »
Procesy otwarte w tle ubijam przytrzymując strzałkę wstecz i robię kilim krzyżykiem. :D

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #24 21 Lip, 2015, 14:40:57 »
Procesy otwarte w tle ubijam przytrzymując strzałkę wstecz i robię kilim krzyżykiem. :D

Baardzo skutecznie :P