Pewnie nikt mnie nie kojarzy (no może nikt i pstry), także jestem nowy

W sumie pojawiły się 7mki Wolbersa, ale konkretnego tematu nie ma, więc zapodaję tu sam konkret

Na pierwszy rzut Jackson COW 7 w wykończeniu black, której sam jestem posiadaczem

:
Trochę specyfikacji:korpus: mahoń (profilowany)
drewno gryfu: mahoń (3-częściowy)
podstrunnica: heban
skala: 25,5" (lecz poprzez długi headstock naprężenie strun jest mocniejsze, Jackson zresztą coś pisał o tym, ale baryton to nie jest, w sumie dla mnie nie musi być

)
gryf: bolt-on
produkcja: Made in Japan
przystawy: jeden humbucker EMG 707 przy moście
mostek: JT390-7 Adjustable Bridge, struny przez korpus
pokrętła: jedno volume
klucze: Die-Cast tuners
Jackson w trzech innych wykończeniach:

Teraz jeden z najnowszych modeli wykonanych dla Wolbersa, może trafi do sprzedaży:

Jego custom shop z którym wyskoczył na big day out:

Jest jeszcze parę modeli, tyle że niektóre z nich to 6tki, a nas one nie interesują

Niektóre wiosełka widać ostro inspirowane Carpenterem, Wolbers zresztą na forum FearFactory pisał, że parę jego wioseł powstało właśnie poprzez inspiracje jego big bro, czyli Carpenterem

Z tego co wiem, w przyszłym bodajże roku ma wyjść nowy model, ostatnio Wolbers mówił o nim w wywiadzie, kształt jak reszta, ma być srebrny bądź metaliczny, będzie floyd, niebieskie LED'y (tylko teraz pytanie czy na podstrunnicy czy z boku) i reszta prawdopodobnie bez zmian. Ciekawe jak to będzie wyglądać, tyle tylko wiadomo, że ma pasować to zestawiku Randalla sygnowanego przez Wolbersa:

Czas pokaże