No to czas na reckę mojego Jacksona COW 7 (Christian Olde Wolbers Signature)
Foty:Trochę mi aparat świrował, bo robiłem bez flasha wieczorem, także trochę niezbyt ostre te foty, ale narazie cieszcie oko tym co zrobiłem, a najwyżej zrobię raz jeszcze
Specyfikacje:korpus: mahoń (profilowany)
drewno gryfu: mahoń (3-częściowy)
podstrunnica: heban
skala: 25,5" (lecz poprzez długi headstock naprężenie strun jest mocniejsze, Jackson zresztą coś pisał o tym, ale baryton to nie jest, w sumie dla mnie nie musi być
)
gryf: bolt-on
produkcja: Made in Japan
przystawy: jeden humbucker EMG 707 przy moście
mostek: JT390-7 Adjustable Bridge, struny przez korpus
pokrętła: jedno volume
klucze: Die-Cast tuners
Wygląd:Gitara prezentuje się świetnie, cała czarna, lakier High Gloss, w którym możemy się przejrzeć, korpus profilowany, podstrunnica z hebanu bez zbędnych markerów (tak jak lubię
), no i ten odwrócony headstock, który faktycznie jest duży i mnie on osobiście jara
Jest to typowa maszyna do zabijania
Brzmienie:Tutaj sam konkret, brzmienie miażdży. Na pokładzie jeden humbucker EMG 707, który brzmieniowo kopie. Nie oszukujmy się, jest to gitara do grania jednego konkretnego gatunku
Jak ktoś potrzebuje bardziej wszechstronną gitarę to wybierze inną, ale mi jeden humbucker jak najbardziej starcza (i wiem, kto zaraz napisze, że mu też
)
Wykonanie:Gitara wykonana w Japonii, także można się spodziewać wysokiej klasy gitary. No i tak jest rzeczywiście, gitara wykonana jest idealnie, dosłownie idealnie.
Wygoda:Właśnie, wygoda to kolejny atut tej gitary. Gryf jest płaski, tak jak w ibanezach, czyli należy do tych bardziej wygodnych. Gitara oczywiście jest świetnie wyważona, co jest kolejnym plusem.
Ogólne wrażenie:Dla mnie gitara jest idealna. Czaiłem się od dawna na nią i mając ją, jestem cholernie zadowolony. Gitara ma wszystko co potrzebuję, przy tym gra oraz wygląda świetnie, no i jest taka jakiej oczekiwałem. Dla mnie ideał i polecam ją każdemu, kto brał ją pod uwagę. Z mojej strony pokłon w stronę tej gitary
! Tutaj oficjalnie chciałem podziękować pstremu, który pomógł mi załatwić tą gitarę, także +1 dla Ciebie pstry !Jakieś próbki brzmieniowe zrobię, jak przyjdzie do mnie tone port, który właśnie gdzieś tam czołga się na poczcie i jest w drodze do mnie heh. Także jak go dostanę to zlepię coś