Dobry wszystkim
Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad upgradem dotyczącego mojego sprzętu gitarowego. Laney IRT-Studio, moja potencjalna pierwsza lampa, która wydaje się być idealna do studia jak i do grania na żywo.
Obecnie posiadam Line 6 PODa HD Pro, który podłączony jest do końcówki mocy Rocktron Velocity 300, a z rocktrona wyjście na pakę Line 6 4x12.
Jestem zadowolony z PODa, dobrze się spisuje i nie broi, chociaż czasami przeszkadzają mi jego symulacje. Chciałbym się pobawić w cztery kable i od pewnego czasu zacząłem zastanawiać się nad lampą. Myślałem o budżetowej Bugerze, ale lepszą opcją wydaje się Laney IRT-Studio.
Teraz dwa pytania do was - osób, które posiadają tego Laneya, osób które o nim słyszały, bądź miały z tym wzmakiem styczność.
Jeśli już bym zakupił Laneya:
1. Czy jest różnica w dźwięku pomiędzy IRT studio czyli 15W, 19inchowym wzmakiem, a normalnym headem 60W czy 120W?
2. Co sądzicie o metodzie 4 kabli z moim podem hd pro? Czyli wszystkie szmery bajery z Poda ale dźwięk bezpośrednio z Laneya?
Jeśli ktoś ma próbki samego wzmaka lub jakichś eksperymentalnych połączeń to prosiłbym o wrzucanie linków czy cuś
Pozdrawiam!