Autor Wątek: Kącik produktów Apple - iPhone, iPad, Mac, etc.  (Przeczytany 151471 razy)

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
No ja tez odnosnie Yosemite moge sie wypowiadac w samych superlatywach. Wyglada lepiej niz poprzedni system, dziala jeszcze szybciej. No skubaniec lzejszy jest i bardziej zoptymalizowany. Na iPadzie 3 za to padaka okrutna, wolny sie strasznie zrobil przez upgrade do 8.1. Na telefonie (5s) 8.1 dziala zajebiscie, szybko, bez zadnych problemow.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Ja swojego iPada 2 mam jeszcze na sofcie 5.ileś, gdyby nie to, że sporo appek nie chce już działać, też jestem z niego w 100% zadowolony, bo śmiga aż miło. Macbooka do Yosemite też nie zamierzam aktualizować, jest brzydki i działa wolniej, Lion jeszcze ani razu mi nie przyciął przez ponad 3 lata.

Zaktualizowałem sobie system do Yosemite i wcale nie działa wolniej. Mogę się wypowiadać w samych superlatywach, nawet nowy wygląd bardziej mi odpowiada. Co innego ipad na 8.1... same problemy (ale akurat wifi działa dobrze).

możesz coś więcej o problemach z 8.1? Bo szczerze nie narzekam, ale pewnie się nie znam bo jestem świeży w japkach ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Musza

• Pr0
Ja swojego iPada 2 mam jeszcze na sofcie 5.ileś, gdyby nie to, że sporo appek nie chce już działać, też jestem z niego w 100% zadowolony, bo śmiga aż miło. Macbooka do Yosemite też nie zamierzam aktualizować, jest brzydki i działa wolniej, Lion jeszcze ani razu mi nie przyciął przez ponad 3 lata.

Zaktualizowałem sobie system do Yosemite i wcale nie działa wolniej. Mogę się wypowiadać w samych superlatywach, nawet nowy wygląd bardziej mi odpowiada. Co innego ipad na 8.1... same problemy (ale akurat wifi działa dobrze).

możesz coś więcej o problemach z 8.1? Bo szczerze nie narzekam, ale pewnie się nie znam bo jestem świeży w japkach ;)

u mnie raz na jakiś czas tablet sam robi szybki restart (rzadko, ale się już zdarzyło kilka razy), wysunięta wirtualna klawiatura blokuje możliwość przewijania obrazu i ogólnie wolniej chodzi niż przed aktualizacją. Przy 8.0 to już w ogóle musiałem kopie zapasową przywrócić. Na plus jest chyba tylko nowe Safari na 8.1 :)
« Ostatnia zmiana: 09 Lis, 2014, 18:17:25 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Mat

• Pr0
To nie, ja az takich problemow z iPadem nie mam, u mnie glownie sie rozchodzi o to, ze zrobil sie wolny. Dalej wszystko dziala sprawnie, tylko dosc wolno. Za to jak juz jestem w jakiejs aplikacji, to juz dzala OK (np BIAS).

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
U mnie chodzi dodatkowo ciut mniej płynnie. Bardzo za to wkurwiało mnie jeszcze na którymś 8.0.x lag tudzież w ogóle brak reakcji przy geście na 4-5 palców pod tytułem "Zsuń palce". Na 8.1 to przynajmniej chodzi lepiej. Jeszcze to jebane WiFi.

Offline Mat

• Pr0
Pytanie do wszystkich, ktorzy przeszli z Win do OSX (albo maja obydwa). Jak sobie poradziliscie z przeniesieniem danych do OSX? Bo mam dwa zewnetrzne dyski, lacznie okolo 2TB i tak sie zastanawiam, jak to ogarnac, zeby bylo dobrze. Dyski sa w NTFS i o ile dostep do danych mam, czytac moge itd, to fajnie by bylo moc na te dyski zapisywac.

Offline Musza

• Pr0
są aplikacje, które pozwalają obsługiwać NTFS bez problemu

Offline Mat

• Pr0
Cos polecasz? Jest cos darmowego, czy raczej platne? Czy te aplikacje integruja sie z calym systemem w tym sensie, ze np z jakiejs aplikacji robie sobie "save as", wybieram zewnetrzny dysk NTFS i tam sapisuje, czy pliki trzeba przerzucac wewnatrz tych aplikacji do obslugi NTFS?

Offline Musza

• Pr0
Cos polecasz? Jest cos darmowego, czy raczej platne? Czy te aplikacje integruja sie z calym systemem w tym sensie, ze np z jakiejs aplikacji robie sobie "save as", wybieram zewnetrzny dysk NTFS i tam sapisuje, czy pliki trzeba przerzucac wewnatrz tych aplikacji do obslugi NTFS?

Normalnie się integrują z całym systemem, jedyny problem to wyszukiwanie plików finderem na tych dyskach - u mnie nie działa. Teraz sterownik Seagate NTFS dedykowany do mojego dysku, ale wcześniej @michu123PL mi zainstalował jakąś aplikacje do NTFS i działała tak samo.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Fuse for OSX + Paragon NTFS for Mac albo NTFS 3G.

Offline Mat

• Pr0
Akurat wyszukiwania po tych dyskach nie potrzebuje, bo dane mam tam dobrze poukladane. Chodzi po prostu o to, zeby moc normalnie, bez kombinowania kopiowac tam pliki, jak i tez zapisywac je (np. sesje z Logic Pro itd).

Posty połączone: 15 Lis, 2014, 15:35:16
Fuse for OSX + Paragon NTFS for Mac
W sensie, ze obydwa potrzebne?
« Ostatnia zmiana: 15 Lis, 2014, 15:35:16 wysłana przez Mat »

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Tak, bo Fuse jest rozszerzeniem pozwalającym instalować sterowniki do nie obsługiwanych natywnie bądź w pełni systemów plików (czyli np. zapis NTFS). Mi oba podane sterowniki zainstalowały się przy pierwszym podłączeniu mojego dysku zewnętrznego Seagate. Muszce instalowałem właśnie chyba NTFS 3G.
« Ostatnia zmiana: 15 Lis, 2014, 16:12:12 wysłana przez michu123PL »

Offline Mat

• Pr0
To jeszcze jedno pytanie, jak usunac ikone z Launchpad? Niestety standardowe sposoby nie dzialaja i za cholere nie moge, mimo ze sama aplikacje odinstalowalem (gra ze steam).

Offline y

• Pr0
  • nisko albo jeszcze niżej
http://deals.macupdate.com/deal/16581/paragon-mini-bundle%21

This promotion is for a Paragon mini-bundle containing NTFS for Mac, Paragon Camptune X, ExtFS for Mac and, HFS+ for Windows. Regularly $79.80, get all four today for over 60% off!

Offline Mat

• Pr0
Sie wlasnie okazalo, ze moj interface nie bardzo dziala na Yosemite. Nie ma sterownikow (a przynajmniej ja nie moge znalezc), a te co sa nie dzialaja. Ech...

Offline y

• Pr0
a co to za interface?

Offline Mat

• Pr0
Tascam US-600

Offline y

• Pr0
This model has been discontinued. It has been replaced with the US-1800.

znaczy Tascam [jeśli] to będzie aktualizować do niego sterownik w trzeciej kolejności.

spróbuj aktualnej bety do 10.9.5 bo chodzi generalnie o rejestrację urządzeń do coreaudio/midi plus zabezpieczenia jakie nowe wchodzą do systemu - dlatego stary sterownik nie bangla.

masz to zdaje się w njusach Tascama:

http://tascam.com/news/display/2251/

Offline Mat

• Pr0
Tak, to doczytalem i ogolnie nie podoba mi sie. Tascam poleci na Ebay a ja jakis inny bardziej makowy interface wezme.

Offline y

• Pr0
lexicon omega studio. zero driverów, zero problemów.

Offline Mat

• Pr0
Dzieki. Pomysle, chociaz wolalbym chyba cos, co by mi wlazlo pod monitor, no i cos, co jest zasilane z USB. A jak Focusrite Scarlett 2i4 sie sprawuja? Z tego co widze, pod maka nie trzeba sterownikow.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
w zyciu nie musialem instalowac sterownikow na mac :D
czy to do tascama, poda czy lexicona ;)
i always go full retard

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Ja po przesiadce na maka też zorientowałem się że nie ma jeszcze sterowników do mojego interfejsu (m-audio firewire 400). Kupiłem interfejs focusrite i jestem zadowolony, działa zajebiście bez sterowników.

Offline y

• Pr0
chyba 'już'. m-audio uwaliło sporo sprzętu poprzez brak nowych sterów.

Offline wolfer

• Użytkownik
Pytanie do wszystkich, ktorzy przeszli z Win do OSX (albo maja obydwa). Jak sobie poradziliscie z przeniesieniem danych do OSX? Bo mam dwa zewnetrzne dyski, lacznie okolo 2TB i tak sie zastanawiam, jak to ogarnac, zeby bylo dobrze. Dyski sa w NTFS i o ile dostep do danych mam, czytac moge itd, to fajnie by bylo moc na te dyski zapisywac.

OSX będzie widział NTFS i daje się z niego odczytać ale z tego co pamiętam nie można zapisać. Kiedyś chciałem sobie nagrać na pendrive mp3 do radia samochodowego, które obsługuje format plików FAT32 i chyba NTFS. Co ciekawe udało się zapisać ale radio nie widziało wszystkich utworów. Co najbardziej mnie zdziwiło gdy z poziomu OSX je usunąłem, radio te pliki rzekomo usunięte odczytywało. Najbezpieczniej jest stworzyć partycję ExFAT i na niej wymieniać pliki z Windows-em, ponieważ jest obsługiwana przez OSX, Windowsa, Linuxa. Z interfejsów polecam apogee One lub duet. Mają naprawdę dobre przetworniki analogowo-cyfrowe. Minusem jest mała ilość wejść przynajmniej w Apogee one jednak jeśli nagrywasz jednym majkiem to nie stanowi problemu ;) .
« Ostatnia zmiana: 19 Lis, 2014, 23:21:19 wysłana przez wolfer »
Jolana, eltron 100U, fuzz ....    ',, ',