Mi cholernie odpowiada SinMix DL 57 03, który ma trochę wycofanej górki w porównaniu do SinMix DL 57 01
Od dwóch tygodni mam nowe monitory KRK Rokit6 i zacząłem coś słyszeć
. W poprzednich zawsze mi coś nie pasowało. M-Audio poleciały do kuchni pod MP3 playera i daja radę.
Tanie słuchawki, które posiadam dodawały mi wszystkiego i wydawało mi się, że każde brzmienie jest masywne i miażdży. Chodziłem na próbę, podłączałem do EV ELX115P i kurwa siara.
Kręcę by w końcu dojść do momentu w którym stwierdzę, że do lampy nie wracam. Uwielbiam tą mobilność i nie chcę dźwigać tony sprzętu, ale cały czas mam dylemat.
Sam POD jest tragiczny. Na poważnych przesterach czy u Oli czy u innych panów z YT, POD nie robi na mnie żadnego wrażenia. Oczywiście rzecz gustu, ale przester jest niewyraźny, sztucznie dudniący i matowy, a do tego ta cyfrowa płaska górka nie ma kompletnie niczego wspólnego z symulacją lampy. POD przez to nie jest dynamiczny, a obniżanie gainu nie daje zadowalających rezultatów. Uderzanie w poszczególne struny nie daje tego UMPHHH. Sądzę, że jestem na dobrej drodze. O ile dół i środek jest już bardzo zbliżony do lampy to jednak góry z tym charakterystycznym dla lampy gritt'em nie da się skopiować. Jestem bardzo blisko wyjebki swojej kolumny aktywnej i by nadal pozostać mobilnym zdecydowałem się na zakup mini wzmaka ISP STEALTH i dość głębokiej paczki 2x12.
Ja wiem, że gusta są różne, ale np. te brzmienia POD'a kompletnie mnie nie przekonują - słuchać od 2:04
czy te -