Autor Wątek: [NGD] Skervesen Raptor aka Paprotka aka Pacz śfagier! Predejter, kurwa!  (Przeczytany 46659 razy)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
A macie może jakieś zdjęcie jak powinno?
007

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dzisiaj pewnie nie, ale jutro sie znajdzie ( mam nadzieję :P )

Kłamałę ale nie jest najlepsze znajde jutro lepsiejsze lub @mondomg mię pomoże

To jest 4AP którego miał przez jakiś czas Lothar
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2014, 22:22:18 wysłana przez commelina »

Offline wojwyk

• Gaduła
@adthinzad ciesz się, masz binding "battle worn", strzel jeszcze rysy na pickupach, będziesz miał komplet  ;P

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
@Pszczółka Szmaja
Na zdjęciu jest nikiel.

Ogólnie to nie ma co pierdzielić, w gitarze, której cena jest czterocyfrowa i początek to przynajmniej 5, takie rzeczy dziać się nie powinny. A jak się dzieją, to trzeba je naprawić i w sumie dyskusja niczego tu nie zmieni. Z resztą było to powiedziane na początku tematu.

Ale bubel jest i jak nam Musza ładnie napisał, nie pierwszy. Wygody i grywalności tu nie oceniamy, tylko wykończenie.
mniut i piah

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
oO

( Obraz usunięty.)

A ta ma wykończone?

(Pytam, bo nie rozumiem o co chodzi)
Potraktowane pilnikiem zaokrąglającym do końcówek - owszem. O promieniu krzywizny mniejszym niż próg(symetryczne wżery w progach). To, że to powstaje to normalne zjawisko(choć nie w takiej skali. nawet duże pilniki od stewmaca lub hosco zostawiają małe ostre kąciki ale nie w takiej skali). Dziwne natomiast jest, że nikt nie pokusił się o spreparowanie sobie dwóch pilników specjalnie do usuwania takich dyngsów. My zawsze to wycinamy. Ja takiego wykończenia ni chuja nie akceptuję. Kula nie ma ostrych elementów.
robienie progów jak na poglądowych fociach tak naprawdę oszczędziło by nam fpizdu czasu i wysiłku, ale różnica w feelingu podczas gry jest bezlitośnie na korzyść kulek na końcówkach.

Kulek na końcówkach? Czy to jest równoznaczne z takim wykończeniem?

( Obraz usunięty.)
Dokładnie z takim to nie. Owszem, ślady zostają, nawet pomimo zrobienia pilników z tzw. ''bezpieczną krawędzią''. Ale tak, da się zminimalizować takie wżery. Siury radzo sobie skrobiąc lamówki nożykami i to bez większego pjerdolenja(zostawiają karby). Na vidiusach i regiusach z kolei czorne rysy w białych lamówkach były na porządku dziennym. Gibol ma ten swój maszynowy patent z doklejaniem szerszej lamówki do oprogowanej podstrunnicy i ofrezowaniu jej z prowadzeniem po progach i tam kulek jako takich nie ma w ogóle.

Generalnie u nas progi wykańcza się ręcznie. Wiadomo, wiele zależy od skilla wykonującego i obrania przy tym optymalnej strategi. Ustalenie odpowiedniej kolejki czynności potrafi zadecydować zarówno o czasie operacji jak i o efekcie wizualnym. No cóż, jest to dla nas jakiś sygnał zwrotny, z którego można wyciągnąć jakieś konstruktywne wnioski. Rozmawiałem już na ten temat z kolegami na składaniu(niedługo po tym jak topic ukazał się na forum), wiemy co i jak, będziemy działać. Będzie porównywanie efektów. Nasz łowca detali na etapie sprawdzania gity przed wysyłką wziął pod lupę tematy około-progowo-lamówkowe.

Dzisiaj pewnie nie, ale jutro sie znajdzie ( mam nadzieję :P )

Kłamałę ale nie jest najlepsze znajde jutro lepsiejsze lub @mondomg mię pomoże

( Obraz usunięty.)

To jest 4AP którego miał przez jakiś czas Lothar
Mi to wygląda na nasz stary typ wykończenia progów, jeszcze bez pilników, samo łamanie krawędzi i wygładzanie na błysk.
synkopy to guwno

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@Pszczółka Szmaja
Na zdjęciu jest nikiel.

Ogólnie to nie ma co pierdzielić, w gitarze, której cena jest czterocyfrowa i początek to przynajmniej 5, takie rzeczy dziać się nie powinny. A jak się dzieją, to trzeba je naprawić i w sumie dyskusja niczego tu nie zmieni. Z resztą było to powiedziane na początku tematu.

Ale bubel jest i jak nam Musza ładnie napisał, nie pierwszy. Wygody i grywalności tu nie oceniamy, tylko wykończenie.

Czyli tutaj mogą :P
A gdzie wg Ciebie Musza coś takiego napisał ?

wracając do tematu, powtórzę się, ale  chciałbym panowie byśmy ( pomimo niezaprzeczalnego faktu ) mieli obraz skali problemu. Na "tych" fotach progi są dwa razy większe od mojego palca, a mają 2,7mm. Jak wielkie zatem są te rysy.
« Ostatnia zmiana: 30 Cze, 2014, 08:34:04 wysłana przez commelina »

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
A gdzie wg Ciebie Musza coś takiego napisał ?

W domyśle.
mniut i piah

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline adthinzad

• Użytkownik
Na "tych" fotach progi są dwa razy większe od mojego palca, a mają 2,7mm. Jak wielkie zatem są te rysy.

...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
pytam teraz poważnie

jaki jest status rozmów w sprawie? będą zwroty kasy, naprawa, wymiany czy sprawa się toczy tylko na forum a nie rozmawiacie na płaszczyźnie handlowej?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Rozmawiamy, ale w zasadzie wszystko masz tutaj napisane.
Hipshot wysłał nam towar, są tam tez wspomniane kostki. Czekamy az dotrze i wysylamy.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie odbieraj tego proszę jako atak lub wtrącanie się w interes. Po prostu jeśli sprawa została wyciągnięta na forum publiczne to nie chcę żeby została bez odpowiedzi a ktoś kto użyje googla trafił na negatywne opinie chociaż temat poza forum może mieć pozytywne rozwiązanie.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Absolutnie nie mam z tym problemu tzn z Twoim pytaniem.

Offline wuj Bat

• Pr0
Ale jakieś ostatnio chujowe to forum
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Czytam i czytam ten temat i kompletnie nie mogę Cię zrozumieć, autorze tematu. Patrzę na moją "Skervesen Guitar Warranty" (którą oprawiłem w antyramę i powiesiłem na ścianie, a co!), którą również otrzymałeś, patrząc po zdjęciach. Nie wiem, jak z Twoim angielskim, ale po przeczytaniu jej bym na Twoim miejscu pomyślał, by od razu napisać do Jarka i poinformować go o problemach i poprosić o "zrobienie czegoś z tym". Wymieniłem z nim tylko kilka maili i znam go tylko z forum, ale dałbym sobie może nie głowę, ale rękę uciąć, że by odpisał "Rozumiem, przyślij gitarę do Nas, zajmiemy się tym i odeślemy Ci gitarę w takim stanie, w jakim powinieneś ją dostać", pewnie by Ci jeszcze główkę po kosztach skleili.

Zamiast tego wolałeś tutaj, niczym zakompleksiony gimbus, wypłakać swoje żale w taki, a nie inny sposób. Twoje pierwsze wrażenie było "poniżej oczekiwań", rozumiem - jednak niejednokrotnie zaznaczałeś w tym temacie, że już niejedną wiosnę masz za sobą, chyba powinieneś już być na tyle zdystansowany do życia, by sprawę załatwić w miarę profesjonalnie, napisać normalny temat NGD i ewentualnie wyżalić się na wstępie, po czym napisać co sądzisz o samej gitarze.

Trzymam kciuki za to, by sprawa się pomyślnie zakończyła, bo autor moim zdaniem zachowuje się, jakby pierwszy raz po kilkudziesięciu latach wyszedł ze swojej pustelni i nie miał zielonego pojęcia o tym, jak się funkcjonuje w społeczeństwie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Myślę ze dosyć już domysłów i wszelakich propozycji.
Dla mnie sprawa jest oczywista i zamknieta, nie załatwiona tak jakbym chciał, ale nie można mieć wszystkiego.
Kolega gitary nie odsyła, my wysyłamy krótszą kostkę, sprężynkę i koszulki. Taka jest decyzja głównego zainteresowanego. KONIEC

Chciałbym tez z tego miejsca serdecznie podziękować żądnemu sensacji "eksporterowi" linków.

Edyta:
Nie ze sie żalę, ot taka ciekawostka jak różnie postrzega sie różnych ludzi i z czego to wynika ?
Czy dobrze opracowana ideologia, ze tak ma być i chooi, już wystarczy ?

« Ostatnia zmiana: 02 Lip, 2014, 09:09:06 wysłana przez commelina »

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Chciałbym tez z tego miejsca serdecznie podziękować żądnemu sensacji "eksporterowi" linków.

told ya że tak się to skończy

Zack na forum GP zachowuje się, jakby mu za to płacili, więc robi się całkiem zabawnie ;D

Jarku, moje zdanie znasz. Za podejście, które okazaliście przy naprawie mojego Lizarda, wiszę Wam zamówienie następnej gitary, a przynajmniej połowy ;) jak sam wielokrotnie pisałeś, błędów nie popełnia ten kto nic nie robi, a swoje zawsze byliście chętni naprawiać, więc nie wiem kim trzeba być, by się przypierdalać do takiego podejścia.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Znam i wszystkim zdrowo podchodzącym do sprawy dziekuję. Cóz innego mi pozostaje.

Nigdy nie oczekiwaliśmy głaskania po główkach ( ani głowach :P ) ale to zdanie,  namalowane kiedyś ( lata 80te )na gdańskiej Zaspie ( dzielnica) jest aktualne do dzisiaj i zapewne bedzie tak długo jak zyją ludzie.

"Zdolności regeneracyjne bezinteresownego skurwysyństwa są nieograniczone"
« Ostatnia zmiana: 02 Lip, 2014, 10:13:47 wysłana przez commelina »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Nie wiem w czym problem, mnie watek zachecil do kupna customowego wiosla w skervesenie :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Bardz nam miło.
Dla mnie problem jest jeden podstawowy. Sposób załatwienia lub tez nie załatwienia sprawy tutaj i krótki bo krótki ale miedzynarodowy szitsztorm. Ktoś z "nas" dokładnie wiedział jakiemu pajacowi i kretaczowi to podesłać by zrobił z tego użytek. Jak zwykle kolo nie mając zadnych argumentów prócz populistycznych pierdół o dbałośc jakości instrumentów na rynku zawinął wątek do kosza. Bo jakie argumenty może mieć ktoś kto chciał od nas kase za promowanie marki a myśmy go olali, ( mondo ma skreeny rozmów z kolesiem ) jakie argumenty może mieć ktoś, kto rzekomo ma na sprzedaż super mint mucha nie siada  gitare, którą póżniej pokazuje jako nasze największe wyjebki.
Co może powiedzieć kolo, który handlując blakmaszynami gdy sprzedaje nasze pisze, ze to najlepsze wiosło obok BM a za chwile pisze ze to zabawka. Dla mnie to człowiek inteligentny inaczej ale sporo krwi psujący. Nie warty by poświęcić mu choc minutę, ale zmusza do odrywania sie od pracy.
@lupus  zna sprawe, pewnie nie tylko on. Dla mnie to żenada. Nawet Tomka- Didejka w to wmieszał, wypisując steki bzdur i kłamstw w naszej wspólnej sprawie .
I to właśnie w pale mi sie nie mieści, ale sie zmieściło, wraz z butami ... cytując klasyka.
« Ostatnia zmiana: 03 Lip, 2014, 10:06:38 wysłana przez commelina »

Offline oz

• Pr0
Zgadzam się z Bjornem, w mojej ocenie ten wątek pokazałem bardzo fajne podejście (mimo różnić w interpretacji). Gdzieś tam się pojawiła informacja, że sprawę tego typu należy załatwiać tylko na priv, co jest zrozumiałe, ale i wygodniejsze. Zobaczcie jak wtedy łatwo urwać temat, zainteresowani nie mają wówczas informacji o sprawie i o tym co dalej się urodzi.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Ja mam tylko nadzieję, że nie podejrzewasz mnie commelina o wysłanie komuś zdjęć/wątku i nie naślesz na mnie "ruskiej mafii", jak to bywa w zwyczaju niektórych firm.

Nie wiem w czym problem, mnie watek zachecil do kupna customowego wiosla w skervesenie :)

Mnie na przykład zniechęcił. Ale jak to gdzieś było powiedziane: "Nieważne jak o nas mówią, ważne że mówią".
mniut i piah

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@Dale Cooper   :facepalm:   pls
własciwie nie wiem co mam Ci odpisać na tak sformułowane stwierdzenia. Ręce i nogi mi opadają.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Pierwsze to był taki żarcik tematyczny :P

Drugie - prawdziwe.
mniut i piah

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Czy zatem, odnosząc się do Twojej logiki,  mam użyć też takiego "ogólnikowego stwierdzenia", jak to mawia mój znajomy, cytuję : " nie znam Ciebie to nie będę Ci ubliżał"  lub też uderz w stół a nożyce się odezwą ?
Jeśli uważasz, ze frajdę mi sprawia jak o nas mówią, niezależnie od kontekstu, to muszę Ciebie zmartwić i rozczarować.
Za bardzo cenię sobie święty spokój.