Autor Wątek: [NGD] Skervesen Raptor aka Paprotka aka Pacz śfagier! Predejter, kurwa!  (Przeczytany 46651 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

BTW: tak czytam te wszystkie zajebyste ''mondrości'' na temat zakresu regulacji, strun itd.

Nic nowego. Znałem gościa, który struny zmieniał rzadziej niż opony w aucie, wszystkie kostki w moście miał na końcu, bo twierdził, że wtedy się lepiej trzymają i jak coś złapał, przeważnie stroiło. Ale tylko jemu.

Wniosek jest jeden - temu klientu ma prawo nie stroić. A z Waszą wiedzą na ten temat, super profesjonalnie i bardziej elegancko koresponduje telefon do niego i podpowiedź "słuchaj, na tym secie strun możesz mieć problem, jest kilka rozwiązań" niż zapakowanie wiosła i późniejsza dyskusja pod tytułem "nam wszystko stroi! a ile centów Ci kliencie brakuje?" Stać Was na to, bez zmęczenia. A ile mniej szumu.

Offline adthinzad

• Użytkownik
A z Waszą wiedzą na ten temat, super profesjonalnie i bardziej elegancko koresponduje telefon do niego...

Nieeee! ;D Na Niosącego Światło, zaklinam Was, nie dzwońcie tu do Angoli! Bo ani Wam, ani mnie się to nie opłaci. Szzzzmi zeżre kartę całą normalnie.  Dzzz  :lol:

Offline wojwyk

• Gaduła
Jak mawia mój znajomy Kurp - "grajta, nie pierdolta".

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

BTW: tak czytam te wszystkie zajebyste ''mondrości'' na temat zakresu regulacji, strun itd.

Nic nowego. Znałem gościa, który struny zmieniał rzadziej niż opony w aucie, wszystkie kostki w moście miał na końcu, bo twierdził, że wtedy się lepiej trzymają i jak coś złapał, przeważnie stroiło. Ale tylko jemu.

Wniosek jest jeden - temu klientu ma prawo nie stroić. A z Waszą wiedzą na ten temat, super profesjonalnie i bardziej elegancko koresponduje telefon do niego i podpowiedź "słuchaj, na tym secie strun możesz mieć problem, jest kilka rozwiązań" niż zapakowanie wiosła i późniejsza dyskusja pod tytułem "nam wszystko stroi! a ile centów Ci kliencie brakuje?" Stać Was na to, bez zmęczenia. A ile mniej szumu.

Wiesz, albo skoro piszesz to i nie wiesz, ze to nie wszystko takie proste. Tylu dziwnych ludzi z dziwnymi przyzwyczajeniami spotkaliśmy ze nie sposób stwierdzić co bedzie najlepsze. U nas w kraju podejście do kustoma dopiero sie rodzi, to ze my powinnyśmy zapytać o niemal każdy piard, to ze klient powinien być swiadomy, lub od razu stwierdzić słuchajcie nie znam sie tak do konca pomóżcie. Ilu tutaj obecnych stwierdzi ze nie zna sie tak do końca ? Osobiście mam wrazenie ze wszyscy sie znają.
Powtórzę i błagam @Ghost_of_Cain nie ciągnij już tego bo to IMO bez sensu. W naszym mniemaniu było dobrze, zakładaliśmy ze po pierwsze przyjdzie pomysł na inny strój lub cieńszą strunę do E w barytonie co dal nas jest kwestioą czasu to wioliny pójdą do przodu zatem co -> ZOSTAWIAMY zapas na wiolinach, mimo scisnietej sprezynki jest zapas na najgrubszej więc uznajemy ze jest ok. Nie utniemy jednak sprezynki dmuchając na zimne bo znając mentalność gitarzystów, za chwile bedzie coś innego, kostka poleci do przodu i bedzie awantura ze buble wstawiamy i sprzezynki z odpadków dajemy do tańszych gitar. 
Przypomnę również, ze kolega wypisywał mi po kilka wiadomości dziennie, po czym zamilkł do teraz. Czy problemem było napisać tylko jedną słuchajcie pod moimi paluchami to nie stroi, jakieś sugestie , pomoc ? wracam za dwa tygodnie co możemy z tym zrobić .
Tutaj nastąpiło absolutne założenie złej woli z naszej strony, którą Ty ciągniesz i pogłębiasz, szukając na dodatek braku profesjonalizmu. Takie jest moje zdanie w tym temacie.
A głowny zainteresowany niech mi nie mówi, ze nie wiedział o akcji bo gdy zapytał to sie dowiedział.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Nie, Jarku, nie szukam złej woli i braku profesjonalizmu; nie udowadniaj, ze jesteście nieco przewrażliwieni, ciągle słyszę, że ktoś Was atakuje lub o coś podejrzewa, choć wokół morze spokojne.

Róbcie swoje, ja skończyłem dyskusję, Vic drążył. Jeśli o cokolwiek Was podejrzewałem, to o zaniechanie w komunikacji, przyjąłem do wiadomości, że go nie było.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie, Jarku, nie szukam złej woli i braku profesjonalizmu; nie udowadniaj, ze jesteście nieco przewrażliwieni, ciągle słyszę, że ktoś Was atakuje lub o coś podejrzewa, choć wokół morze spokojne.
.............

A czym jest ta dyskusja jak nie szukaniem winy, czym jest regularne podsycanie tematów przez GP i dwóch "zaprzyjaźnionych" modów administratorów ki chooi ich zwać. Tam sie to dzieje co chwila tyle ze nam sie już nie chce na to reagować, bo co chwila w internecie "ktoś nie ma racji"
Dla Ciebie może i  morze jest spokojne, widocznie pływamy po innych ;)

Offline adthinzad

• Użytkownik
Oto to.

nie wiem co wlazło pomiędzy ale tam zostało (dałn beloł)

i na koniec... klą ptasie oko

Online Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
No panie. Farfoclisz o progach a to binding zjebany :P Zdecyduj się :P
mniut i piah

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
O takie sęczki, które bardziej są przebarwieniami, to nikt nie powinien się czepiać. Taka jest natura drewna i gorsze rzeczy widywałem w drogich Music Manach, Mayonesach czy drogich Gibsonach z transparentnym wykończeniem.
Owszem, prowadzimy bardzo rygorystyczną selekcję drewna, ale niektóre rzeczy wychodzą dopiero w obróbce wykończeniowej, czyt. szykowanie pod lakier.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Musza

• Pr0
Osobiście uważam, że zakończenia progów w Skervesenach i ich feel zdecydowanie rekompensują takie ślady na bindingu po szlifie. Zdjęcie tego "sęku" mogłeś sobie darować, chyba że dodałeś w formie żartu ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline adthinzad

• Użytkownik
No panie. Farfoclisz o progach a to binding zjebany :P Zdecyduj się :P

...
Przepraszam, nie chodzi mi o źle wyszlifowane końce, tylko przy szlifowaniu owych porysowaliście, zdrowo, ten binding. Mówiłem, że upierdliwy jestem detalista. Moja wina - za to przepraszam. Zdjęcie wysłałem Ci tylko oczywistego - główki. Bo to mię się rzuciło od razu. Potem już miałem tylko wkurwa. Na wszystko.
...

Posty połączone: 29 Cze, 2014, 20:34:14
Osobiście uważam, że zakończenia progów w Skervesenach i ich feel zdecydowanie rekompensują takie ślady na bindingu po szlifie. Zdjęcie tego "sęku" mogłeś sobie darować, chyba że dodałeś w formie żartu ;)

Parafrazując cytat klasyka: "Powiedz, że to żart, bo chciałbym uwierzyć że śnię!"...
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2014, 20:34:14 wysłana przez adthinzad »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Osobiście uważam, że zakończenia progów w Skervesenach i ich feel zdecydowanie rekompensują takie ślady na bindingu po szlifie.

WTF?   :o

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
dude, to sie nazywa robota ręczna
i always go full retard

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

a są fabryki w który wykańcza się progi nie ręcznie?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli

a są fabryki w który wykańcza się progi nie ręcznie?
pójde o zakład, że tak :D
i always go full retard

Offline adthinzad

• Użytkownik
Przygotowałem się...

mój Dżez baz Skłajera

a toto Kort

wszyjstko Chindonejzja...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
W Squeierze nie trafili z kropkami w binding ;P

Online Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
@adthinzad
Sorry, zapomniałem że się poprawiłeś.

No binding zepsuty. W Setiusie też miałem źle wykończony. Wysłałem, zrobili nowy. Tyle.
mniut i piah

Offline adthinzad

• Użytkownik
W Squeierze nie trafili z kropkami w binding ;P

Fakt. Najlepiej brzmiała z pięciu...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tylko drobne ale , przedstawione gitary nie mają wykonczonych progów.
A skłajer daje kropki na łączeniu binding drewno, wiec trafili
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2014, 20:59:13 wysłana przez commelina »

Offline adthinzad

• Użytkownik
Tylko drobne ale , przedstawione gitary nie mają wykonczonych progów.
A skłajer daje kropki na łączeniu binding drewno, wiec trafili

Ryli?..

Online Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
oO

A ta ma wykończone?

(Pytam, bo nie rozumiem o co chodzi)
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2014, 21:08:51 wysłana przez Dale Cooper »
mniut i piah

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Widocznie co fabryka to inny standard, ale zapewniam Ciebie ze kropki na łaczeniu to zadna wada, czasami taki styl, wazne zeby równo były na łączeniu.
@Dale Cooper  zbyt małe zdjęcie w porówaniu do tych poprzednich. ;) Nie mniej nie chcesz mi chyba powiedzieć ze tamte są po solidnej obróbce ?
Ja nie mówie, ze nie ma wady, choć macie na pewno swiadomość jakich rozmiarów są te rysy. I jeśli już coś porównujemy to porównujmy obróbkę progów z nierdzewki i z takimi samymi końcówkami . Wiem wiem, zaraz sie znajdą tacy którzy zwrócą nam uwagę, ze jak sobie nie dajemy rady z nierdzewką to się za nią nie bierzmy.

Edyta: spójrz Dale na końcówki progów na poszarpany meta na końcówkach, l na krawedzie które za chwile potną ręce, nikt sie nawet nie wysilił w jakąkolwiek prace dla komfortu gry przy tych progach. Są po papierze sciernym lub bezpośrednio po gilotynie. Zwróć uwagę na Korcie jak nierówno jest przeszlifowana lamówka przy tych progach tyle za na białym tego tak nie widać jak na czarnym. No ale fakt takich rys jak u nas nie ma.
Zazwyczaj nie wyciągam nikomu wad, ale jak mi sie coś takiego pokazuje jako wzór to trochę mnie chuj strzela.

Już czuję jak sie zaraz tutaj pojawią foty wspaniale obrobionych progów pieresów szurów itp ;)
Nie wątpię ze znajdziecie, nawet we własnych zbiorach w  realu.

Posty połączone: 29 Cze, 2014, 21:30:35
....... Zdjęcie tego "sęku" mogłeś sobie darować, chyba że dodałeś w formie żartu ;)

Osobiście tak to odebrałem, bo to nawet sęk nie jest. Tak sie zastanawiam jak sie to ma do wszelakich burli, zgniłych orzechów i klonów, jeśli to zostało poważnie potraktowane to na to reklamację stanowczo odrzucam.
Może kogoś to zaciekawi wszelki flejmy quilty ptasie oczka, to są wady materiału. Pojawiły sie nawet hodowle drzew na Quilt. Zaciska sie na młodym pniu siatkę ono narasta wybrzusza sie w oczkach siatkę zdejmują ale drzewo już tak rośnie. po ścięciu sympatyczny tak badzo porządany rysunek ale jako materiał jest wadliwy, tyle ze ..ładny.
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2014, 21:39:03 wysłana przez commelina »

Offline october

• Pr0
  • Oct.
robienie progów jak na poglądowych fociach tak naprawdę oszczędziło by nam fpizdu czasu i wysiłku, ale różnica w feelingu podczas gry jest bezlitośnie na korzyść kulek na końcówkach.

Kulek na końcówkach? Czy to jest równoznaczne z takim wykończeniem?

007

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen