To podaj, co jest z wyższej półki. Wymieniłem DiMarzio Evo na D-Sonic - było lepiej, a teraz na Hellfire 7 i po prostu bardzo duża pozytywna różnica (jest moja recka na stronie Merlina)! Przedwczoraj kolega z innej kapeli przyniósł na próbę dokładnie to:
http://www.music123.com/ESP-LTD-JH-600-Jeff-Hanneman-Signature-Electric-Guitar-542078-i1402354.Music123
Powiedział: a teraz podłącz na tych samych ustawieniach swoją gitę. Podłączyłem, zagrałem. Skwitował:
moja gitara przy Twojej brzmi jakos tak płasko...
Any questions?...
Nie lubisz aktywow?
Lubię ino dobre brzmienie
Tak, jak nie preferuję: blondynka czy ruda. W drugiej gicie mam aktywa! Jedyne kryterium - brzmienie. Nie ważne, jak przystawka się nazywa, nawet jak wygląda (kurwa tak!!!), ma dobrze grać. Kombinacja drewna, konstrukcji korpusu, mocowania i drewna gryfu, rodzaju i grubości strun, heada i lamp w nim, paczki, wreszcie kabli łączących, a nawet grubości kostki(!) daje nieskończoną ilość wyników. Dlatego jak kolega offt... tylko na podstawie zdjęcia (!!!) już by coś wymieniał - to tylko pozuje na znawcę i burzy mi kref. Skąd wie jak gada taka kombinacja, jeszcze z hollow body i nietypowym drewnem gryfu, do czego i czym będzie podłączana? Wreszcie - co będzie na tym grane i jakie było zamierzenie przy projektowaniu, a na koniec, czy sam mając tę gitarę po wymianie byłby faktycznie bardziej zadowolony??? Podejrzewam jedynie, że posiada szklaną kulę w wersji X3 Live i stąd to wie. Przykład, który mówi wszystko: co byście aktywnego wstawili pod most: 81 czy 85? - 81, right? Właśnie gówno prawda! Robiliśmy tak długo porównania z wymianą około 5 przystawek, że padło na 85!,
W DANEJ KOMBINACJI GADAŁ NAJLEPIEJ! Jak można prócz zachwalania koloru cokolwiek powiedzieć na temat brzmienia na podst. zdjęcia? Nawet, jeśli kol. offtrip faktycznie sprawdził nieskończoną ilość w/w kombinacji i stąd to wszystko wie, to jest jescze jedno - mimo wszystkich oczywistości życie potrafi poza tym nieźle zaskoczyć, right?