Kupiłem sobie jakiś czas temu Zooma G3 i chciałem podzielić się jakimiś swoimi wrażeniami z tego jak to wszystko wygląda, jak jest zbudowane, jak z wygodą użytkowania etc.
Dlaczego: Ja miałem jeden cel w zakupie tego małego cuda - proste efekty modulacyjne. Chorus, Delay, Reverb, Tremolo, Vibrato . Najważniejsze było jednak dla mnie to, że można łączyć różne rodzaje Delayów, Chorusów razem, co trochę poszerzyło moje wąskie efektowo horyzonty.
Efekt wpinam w pętlę Bugery 6262
Ile: Używany zakupiony za 500 zł z wgranym nowym softem i jakimś kablem gratis
Jak zbudowany: Można na nim polegać. Ciężki, solidny, przełączniki nożne chodzą z wyraźnym klikiem, wszystko jest bardzo przejrzyste.
Łatwość użytkowania: Jeżeli korzysta się z 3 efektów (w wersji 2.0 jest możliwość 6 jednocześnie, ale trzeba przewijać ekrany za pomocą 2 przycisków nożnych jednocześnie) to jest rewelacyjnie. Ja sobie to skonfigurowałem pod utwory grane na koncertach. Przeskakiwanie z patcha na patch jest łatwe i intuicyjne. Bardzo fajnie zrobiony soft, możliwość sterowania efektami z komputera, podczas gry. Nie bolą plecy podczas konfiguracji
Wrażenia mam bardzo dobre, minął mi już tydzień zajawki nad nowym sprzętem i mogę powiedzieć coś z w miarę suchą głową. Efekt daje bardzo dużo radochy z gry. Można się pobawić looperem, który jest funkcjonalny, można sobie ustawić 6 różnych rodzajów Delaya i bawić się w nakładanie tego na siebie (jak ja w próbce, chociaż tam jest tylko 5 rodzajów
) Jestem zadowolony z tego, że nie trzeba nic wciskać, zapisywać, modlić się 3 sekundy nad przyciskiem jak to ma miejsce w Line6ach. Jeżeli przekręcę pokrętełko to mam pewność, że po zmianie patcha, wyłączeniu i włączeniu, dalej wszystko będzie tak jak chce.
Efekty stoją na wysokim poziomie, nie wprowadzają syfu w pętli, nie tną sygnału, ogólnie bardzo in +
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, albo jest ciekawy jakiejś funkcji, to pisać -> nagram jak będę miał wolną chwilę.
Dośc długa próbka przedstawiająca Delaye, Chorusy, Reverb, Tremolo i Vibrato.
A, mój komputer lubi czasem przyciąć co słychać.
Wlacz osadzony player soundcloud