Autor Wątek: Tak się konczy zabawa z podróbkami.  (Przeczytany 22963 razy)

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Sevenstringowa Grupa Szybkiego Reagowania i Wpierdolu? :D

Proceder chujowy jak dwieściepiędziesiąt . Przeczytałem uważnie każdą wypowiedź tutaj i się zgodzę.
Nigdy nie rozumiałem ludzi którzy sprzedają podróbki, wciskają kit i mataczą. Wiszą aukcje z Fenderami i Gibsonami co do których wątpliwości mam niezłe. Tak samo nie zapuszczam się dalej w ESP bo się zwyczajnie nie znam..
Podrabianie JEMów, jeśli chodzi o ibki, to przeboleje bo ultra pedalskie to wiosło :D ale inne..
Gdy sprzedawałem swojego Ibka SZR który był robiony w Chinach wyraźnie to zaznaczałem - i w aukcji, żeby ktoś się nie walnął na identyfikacji po numerach i przez telefon gdy dzwonił kupiec. I gość nie skrzywił się, że chińszczyzna.
Kupił, spodobała się mu. Nawet bardzo. Podejrzewam, że też docenił moją uczciwość.

Mimo wszystko poskakanie po rączkach takim oszustom w nogach uzbrojonych w desanty, bardzo by się przydało.
Isu wrzucił link z ruskimi co robią porządek - czasami żałuje, że nie mamy aż tak stalowych jaj, jako słowianie zachodni, aby robić takie akcje: rajd na dilera, złodzieja, pedofila.
« Ostatnia zmiana: 04 Cze, 2013, 16:14:38 wysłana przez Gveir »
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline sylkis

• Pr0
Lincz, lincz, lincz, lincz!
Tak, kurwa.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
Dziwi mnie jedno w tej całej akcji z ESP. Nie trzeba być znawcą i ekspertem, bo na oko widać, że wszystko w tej gitarze się nie zgadza. Inne kształty, część podzespołów, śmierdzi na odległość.
Widziałem to wiosło, jak zostało wystawione i pierwsze co mi się nasunęło na myśl to "o kurwa, jak chujowo podrobione wiosło, mogli się bardzo postarać, żeby je upodobnić do oryginału". Ale może się wymądrzam, bo miałem 6 Eclipsów. Nie ulega wątpliwości, że kupując drogie wiosło trzeba się upewnić na wszystkie możliwe sposoby, czy jest oryginalne.

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
pewnie, że trzeba. Tylko często taki argument jest przedstawiany na zasadzie "obrony" osób handlujących czymś takim. A to tak nie jest.

Nie piję do nikogo konkretnie, tylko w naszym kraju często się taki mechanizm pojawia.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Pamiętajcie, że glowa śledzi ten wątek i mnie, Jacusia.

Wszystko to wykorzysta przeciwko nam i to my tworzymy popyt na "chińskie kopie lutnicze".

:facepalm:

Ah i zostanę ukarany za wykorzytsanie autorskich zdjęć i  będę płacił tantiemy.

Pozdrawiam Panie Arku!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To tutaj masz full wypas tych fot ;)

https://www.facebook.com/glowa.guitars

usera Matzera to zszokowało ..i bardzo dobrze .
« Ostatnia zmiana: 04 Cze, 2013, 18:48:12 wysłana przez commelina »

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
Takoż i my Twoją starą :D
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Wsadz se wajche od floyda w dupe to Ci moze PMS przejdzie :>
mniut i piah

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
O panocku:

Nie wiem, co lepsze - czy to, czy najnowszy elaborat na tamtejszym profilu na FB. Polecam :)

Co do tematu: sprawę "podróbek z logo oryginału" itd. powinno się załatwiać zwyczajnie informując o nich na takich stronach jak ta założona przez Dale'a lub też na forum w temacie Kfjatuszki lub nowym z podróbkami. Istnieje niestety ryzyko zapewnienia takim osobom darmowej reklamy, ale szansa zwiększenia świadomości zwyczajnych grajków to chyba najlepszy skutek jaki można osiągnąć, skoro ani Allegro czy tablica.pl, ani policja czy sądy nic z tym nie robią. Debatować i narzekać (na narzekających) nie ma sensu - tylko się pokłócimy podczas walki ze wspólnym wrogiem.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Co za idiota. Nie odpisujcie mu - niech sam się kompromituje.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tam nie masz możliwości odpisania. jego strona to strona gdzie możesz napisac wiadomość i on dopiero ja akceptuje lub nie. Nie możesz jej polubić nawet , także pełna kontrola nad stanem rzeczy, co w moim postrzeganiu jest dowodem na to iż  jednak sie czegoś obawia, ze może ktoś napisze coś za bardzo.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To .... ech szkoda gadać .
« Ostatnia zmiana: 06 Cze, 2013, 00:15:00 wysłana przez commelina »

Offline Leswar

• Gaduła
Nie martw się Vicol, Leswar Guitars czeka z otwartymi ramionami :D Może nie będę już miał robić tego gwóźdźworku.. :D

Offline wuj Bat

• Pr0
Powiedzcie mi moje kochane misie, ilu z Was ma konto na FB i ilu z Was poza mną, Dalem i Muszą nakurwia na odcinku uświadamiania społeczeństwa, hm?

Mamy w pracy jednego, w porywach do dwóch (reszta: przypadki niereformowalne, odpuściłem), jest więc jakieś poletko treningowe ;).

(do Vicola):
I chuj , ale skoro tak się to Tobie podoba to coś wymyślisz a w ramach antyspołecznej działalności od jutra de firmie zero obiadkkw , kanapek kawy itd każdy sobie rzepkę skrobie , ufam ze docenisz ten gest :P

Aśś, to nie wiem, czy dobrze, że właśnie zrobiłem dla wszystkich na jutro michę sałatki. Vicol na tym jakoś pociągnie, nawet i do jedenastej!... ;)

Drogi Vicol - praca to praca, forum to forum (łał!...). Ale gdyby nie zasady i życie w społeczeństwie, to już byś nie żył, albo Twoim największym skarbem by był wspominany dziś wielokrotnie sweterek. Nie byłoby bowiem choćby komu robić tych gitar, o fretworku nie wspomnę. Jesteś już tak naprawdę stary chłop, a mentalnie robisz jak 60-letnie baby w różowym mini, żeby udawać dalej nastolatkie... ;) Od pewnego momentu swoją osobą reprezentujesz też firmę, itd, itp.
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Zbyt podejrzane... Pewnie gadasz tak, żeby dorwać się do darmowej sałatki!
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Hehe, skoro już jesteśmy przy matematyce i żarcikach...

Spoiler
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Tak się kończy zabawa z podbródkami:

Offline Leswar

• Gaduła
Tutaj pozbyliście się handlarzy chińskimi kopiami, to teraz zaatakowali pigmeja :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Znaczy ze można.

Offline Dmaligator

• Pr0
Ja to myślę ze kupiłem jakiegoś podrobionego POD-a bo brzmi to jak jakaś pierdziawka  :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
ej, Dm, bo symulacje lampy lepiej brzmią rozkręcone!
i always go full retard

Offline Leswar

• Gaduła
Inwazja trwała krótko, ale intensywnie, skill w trolowaniu gość ma. Ukręciliśmy mu łeb.

Offline Dmaligator

• Pr0
ej, Dm, bo symulacje lampy lepiej brzmią rozkręcone!

Nie mam takiego śrubokręta.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Ja to myślę ze kupiłem jakiegoś podrobionego POD-a bo brzmi to jak jakaś pierdziawka  :D

Bo cyfra :D

Offline Dmaligator

• Pr0

Bo cyfra :D
Axe tysz cyfra i co nie pierdzi - ha.
Mogę tego POD HD Desktop  wymienić na coś jak ktoś chętny to pw. najlepiej na AXE II może być tez podróbka :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.