Skala to jest tutaj upierdliwa sprawa jak w headlesach. Zmiana skali powoduje konieczność zmiany kształtu płytki komory i takich tam więc ilośc skal zależna bedzie od zainteresowania. Zaczeliśmy od 25,5 a 8 w 27,5
dlaczego 27,5 akurat ? bo mi sie nawinęła , robiłę dla Tomasa nową rzecz i poszło z rozpędu a co
Jeśli chodzi o body to jesion z bagien, jesion polski, wierzba z Bałkanów, na 8ki również grusza.
Gryfy klon palisander wege bubinga itd ale bez zbędnych fajerwerków. Zaczniemy jednak od czegoś co wg nas bedzie ciekawe. Ale tego dzisiaj nie pokażę bo nie mam fot.
Całośc na pewno nabierze rumieńców po nałożeniu lakieru, gdy drewno "odda" nam swój rysunek i koloryt.
Bedziemy próbować to w przyszłości barwić ale tak jak gitary klasyczne akustyczne nie bardzo odjeżdzają w tym wzgklędzie tak i tutaj marzy mi sie elegancja i powściągliwość.
Co do mostków to faktycznie Hipshot zapewne ABM . Może trochę klasyki ale ze zdecydowanie ciekawszych materiałów, być może gotoh. Jak wspomniałem wszystko zależy jak to się przyjmie na rynku.
To czego nie chce to Hannes, nie i chooi no nie brzmi mi to fogle a zekres dla low tuningu jest upośledzony.
Zadnych tomów i temu podonych szbciej bigsby