Siema,
Dzielę się z Wami nowym video-testem z drzwiami od Ferrari w roli głównej. Pomyślałem, że założę osobny wątek, żeby nie zginęło to w czeluściach filmików Zbyszka Krebsa

Gitara jest dość ciekawa, bo jedynym drewnianym elementem jest podstrunnica. Jest rewelacyjnie wykonana i dziwacznie zaprojektowana. Odpowiedź jest bardzo podobna jak z drewnianego instrumentu, wiosło ma dużo ataku w sobie. Największą zaletą jest niewiarygodny sustain spowodowany zapewne faktem, że materiał umożliwił wykonanie całej gitary z jednego kawałka (bez skrzydeł jak w ntb). Przyczyniło się to także do głośnej odpowiedzi z deski. Wadą jest dla mnie mostek, który przy secie 10-64 się bardzo rozstrajał, ale trzeba podkreślić, że był to totalnie niezrównoważony set jak na mostek tremolo. Wygląda jak wygląda, ja się opatrzyłem, ale nadal jakoś do mnie w 100% nie przemawia. Uważam, że jeśli ktoś jest fanem tego designu i/lub poszukuje czegoś z niewiarygodnym sustainem to warto się nimi zainteresować, bo są to bardzo dopracowane instrumenty. Jeśli te cechy pozostają obojętne lub zwyczajnie odrzuca wygląd to odpowiedź jest oczywista, bo za innowacyjność i oryginalność się zapewne sporo dopłaca.
Jakby kogoś zainteresowała ta maszkara, albo ciekawiła "inność" konstrukcji to oczywiście odpowiem Wam na wszystkie pytania.