Siemanko, niedługo robimy kapelą większe zamówienie z Thomanna, także sobie strzelę jakieś kostki.
Po kolei! Z tego co wyczytałem w kilku tematach na forum, to digital delay od Harleya Bentona jest fpytkę, mi to i tak tylko do lead soundy potrzebne, początkowo miałem brać analogowego Arteca, ale ponoć kupa na przesterach. Co o nim (HB) sądzicie?
Druga sprawa - tuner, na forum też znalazłem kilka chwalonych modeli od HB, ale nie są już one dostępne w ofercie sklepu, poleci ktoś coś na scenę w okolicach 100 ziko? Jeden model od HB jest na Thomannie, miał ktoś, 'grał' ktoś? Gitara mi się prawie nigdy nie rostsraja, ale chcę mieć ubezpieczenie.
I ostatni motyw - coś do poprawy przesterowanego kanału. Próby gram na tranzystorowym Randallu (tak, wiem), no i ten jego overdrive jest dla mnie nieco mało agresywny, co powinienem zanabyć, jakiś boost, czy po prostu jakiś efekt distortion (np kopię metal muffa?). Polećcie coś sprawdzonego do szatana.
Tak na marginesie, noise gate'y z HB / podobnego przedziału cenowego to raczej kiepski plan, nie?
Z góry dzięki za help
Pozdro!