zestaw jet city 50 + hb warty jest imo maks 1800-1900pln. Ten zestaw to na pigmeju wisial? Tu na forum jca 100 wisial za ok 1700, wiec kolega z pigmeja przesadzil z cena o kilka stowek
Dobrze, że napisałeś "Tu na forum..." wiesz, na allegro spokojnie można to pchnąć za 2kPLN (sprawdzone!), więc myślę, że i za zestaw HB212V (ok. 650-700PLN) i JCA50 (powiedzmy 1400-1500PLN) można dostać sporo. Trzeba tylko przygotować się, na to, że nie pójdzie to w jeden dzień.
Natomiast, czasy tanich JetCity z tumana minęły (mam nadzieję, że nie bezpowrotnie), obecnie JetCity JCA50h w PL kosztuje około 2250-2300PLN, oczywiście nowy.
Sam uważam, że to dobry wzmak (póki stał na Tumanie za 1300PLN, to kupno Bugery wydawało się strzałem w stopę), nie jeden raz miałem okazję na nim grać. W duecie z Buzzaro 212 CV30 brzmiało to bardzo potężnie, ściana pierdolnięcia i gruzu, dodatnie TS'a dodawało agresji i szybkości, nawet można było wycisnąć coś na kształt 5150/6505 jak się posiedziało. Natomiast z kolumną Marshall 1922 już mi się tak nie widziało, ale kto co lubi.
Nie wiem co słyszałeś o nieokiełznanym środku, ale moim zdaniem nie ma go tu tyle, by miały by być z tym problemy. Wszystkie wzmaki będące mniejszą lub większą wariacją na temat SLO miały fajny, porządny środek (najbardziej podoba mi się podoba tu brzmienie MG, gdzie jest go chyba więcej jeszcze).
A czy taka zamiana Ci się opłaci, jako były (zawiedziony) użytkownik Marshall'a (JCM2000 TSL 100), jestem antyfanem tych wzmaków, zawsze brakowało mi w nich pierdolnięcia, agresji, szybkości, definicji itp itd (oczywiście mówię o HiGain zastosowaniu). Brzmieniowo na moje zyskasz, tym bardziej, że szukasz jak zrozumiałem jebnięcia, ale różnie to bywa.