Hej,
Mam dwie kwestie związane z projektowaniem małego pedalboardu, gdyby ktoś miał ochotę pomóc i wrzucić swoje trzy grosze, będę wdzięczny.
1. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem opis sterowników / looperów EM Custom i sposób ich włączania w pętlę wzmaka, ale jeśli tak, to ad meritum:
zasadniczo chodzi o to, żeby podzielić loopy na te przed preampem i te w głównej pętli ampa. Na poniższym, uproszczonym schemacie umieściłem rzeczy absolutnie zasadnicze: reverb, booster czystego, dopałkę. Pętle L1-L3 mają być pętlowe
, a pętle, powiedzmy, L4-L6 - przed-preampowe.
Jeśli podstawa jest naszkicowana poprawnie, to gdzie tu wpiąć bramkę?? Bawiłem się tanimi bramkami z własną pętlą i z dobrym efektem wpinałem cały preamp wzmaka w pętlę bramki, tak jak wielokrotnie tu na forum naprowadzano zbłądzonych. Ale teraz zanosi się na to, że będę miał prostą kopię decimatora - czyli bez pętli.
Wpiąć ją przed całość?
2. Przeraża mnie temat kabli, które będą między efektami a looperkiem. Polećcie coś. Absolutnie nie chcę oszczędzać, ale wszystko w granicach rozsądku (na vovoxa i nawet o połowę tańsze się raczej nie skuszę
...). Poniżej czegoś takiego (Adam Hall) nie chcę schodzić, a gdyby to było ok, to nawet ma fajne, małe wtyki:
http://tnij.org/ukgz Może być?
Dzięki za wszelkie rady.