Witam,
Wybaczcie głupie pytanie, ale jestem kompletnym laikiem. Nagrywam sobie trochę w Reaperze i na moje ucho ( czyli ucho początkującego, więc nie sugeruję się tym za bardzo) wszystko brzmi równo, jak się przyglądam ścieżkom, też... ale zależy od przybliżenia widoku.
http://przeklej.net/image_details/50149.html - dwie górne ścieżki ilustrują gitary, druga od dołu, to perkusja.
Owszem, są miejsca, że trafiam idealnie, a są też takie fragmenty jak w załączonym obrazku - że już widać lekkie rozjechanie gitar w stosunku do siebie i do perkusji. Tylko że, tak jak wspominałem, coś takiego wychodzi przy dużym przybliżeniu, mniej więcej takim, że widok jednej sekundy zajmuje 30-60% całego widoku, na przykład tak jak na obrazku (zaznaczyłem czerwonym dla lepszej widoczności)
Mam też trochę takich minięć trwających od 0.125 do 0.250 sekundy.
I teraz moje pytanie - jeśli nie wyeliminuję takich rzeczy to będzie słychać, że coś jest nierówno? Czy może takie różnice czasowe są niesłyszalne? No moje ucho nie są, ale mojemu uchu, zapewniam, ani ja, ani wy nie powinniście ufać ;-)
Więc czekam na odpowiedzi, z góry dzięki.