Yo chłopaki!
Pomimo że Buddziocha to zajefajny piecuch, to ostatnio dochodzę do wniosku że potrzebuję czegoś innego - ciągnie mnie strasznie do Soldano i pewnie na tym się skończy, ale wiadomo, do takiego zakupu się trzeba przygotować, więc - czy powinienem sprawdzić coś jeszcze przed podjęciem decyzji?
Czego szukam:
-Koniecznie 50 i więcej wattów
-Koniecznie pętla
-"Szybki" i dynamiczny przester
-Clean nie musi mieć dużo headroomu
-Miłe byłyby co najmniej dwa kanały - ale jeśli piec się dobrze "czyści" to nie jest to konieczność
-Miło by się było zmieścić w 4 tysiakach, ale jestem skłonny dozbierać do 6 jeśli coś mi urwie tyłek.
Do czego? Pink Floyd, King Crimson, Porcupine Tree, Tool, mniej więcej oczywiście - Progres i cięższy progres, ale raczej bez szybkiej naparzanki. Super nisko też nie schodzę, max do A, ale raczej B.
Ideałem byloby SLO (myślałem też o CAA) - i może nawet byłbym skłonny dozbierać jeszcze więcej, ale... cholera zwyczajnie rzadko można coś takiego złapać, nawet w obrębie całej Europy i USA. O nówkach oczywiście nie rozmawiamy
Czego bym na pewno NIE chciał (nie żebym miał coś przeciwko - testowałem, nie podeszło):
-Peavey-ów 5150/6505
-Dual/Tripl Recti
-Laneya Ironhearta
-Modelerów
-Nowszych Marszczali (JVM 410 nie testowałem)
(przejrzałem szukajkę, nic nie znalazłem podobnego - jako że nie siedzę tutaj regularnie to mam nadzieję że nie przegapiłem czegoś za co moderacja by mnie mogła wysłać na urlop