Autor Wątek: Potwierdzone nowości na 2013 rok  (Przeczytany 117790 razy)

Offline Winged

• Gaduła
Fajnie to tree of life siadło na tych ósemkach.

Offline Bloody As Hell

• Użytkownik
  • Stejki! ♥
Wie ktoś jak te Jacksony z poprzedniej strony (:D) mają się nazywać? Jakieś SLS? Cały czas czekałem na coś w tym stylu od nich...

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Sterling Ball jest współwłaścicielem marki Ernie Ball.

Yep. OLP to byla zewnetrzna firma, ktory strugala na licencji,
ktora byla jedynym ogniwem laczacym OLP i MM.
Sterlingi (mozna je lubic lub nie), to jednak inna bajka.

Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
To drugie nawet fajne.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline CmnD

• Gaduła
Klasyczne Tele i Strat FTW. Telecaster bez pickguarda wygląda co najmniej dziwnie. Ogólnie mogliby troszkę pójśc w ślady sygnatur Jima Roota i zrobić parę modeli modern, z jakimiś mocniejszymi pickupami na pokładzie i fajnym, true metalowym finishem. Jakoś średnio mi sie widzi płacić za Tele prawie 4 kafle tylko dlatego, że ma EMG i na główce jest napisane Jim Root.

Offline CmnD

• Gaduła
Jakoś średnio mi sie widzi płacić za Tele prawie 4 kafle tylko dlatego, że ma EMG i na główce jest napisane Jim Root.
Zawsze pozostaje skłajer John 5 ;d
Ale i tak musze przyznac, ze wykonanie niektórych fenderów za 4-5k jest bardzo dobre w porównaniu do niektórych innych wioseł z tej lub wyższej półki, a  może miałem szczęście.
Squier Squierem. Chodzi mi stricte o Fendera. Zresztą podstrunnica i główka muszą być w naturalu.

Offline Mordimer

• Gaduła
    • PMH
@Sikor, @Trzynasty - Sterling by Music Man (zwane często SBMM) są robione na tej samej zasadzie, co dawniej OLP. Różnica polega na tym, że firma która otrzymała licencję ma wyższe standardy niż ta, która strugała OLP. Stąd wyższa jakość tych instrumentów.
Sterling by Music Man instruments are built overseas and licensed by Ernie Ball Music Man but not built in San Luis Obispo, California

Offline oz

• Pr0

jedna z nowych 7 jacksona

Jackson Pro DKA7 Dinky SW
Jackson Pro DKA7 Dinky SW e-guitar, 7-string, alder body, bolt on 1 thomann pcs. maple neck with graphite reinforcemnt and scarf joint, maple fretbaord, 24 jumbo frets, 48mm nut width, scale 673mm, 1x dimarzio activator 7 humbucker (bridge) and 1x dimarzio activator 7 humbucker (neck) pickups, jackson HT7 hardtail brdige, 3 way switch, kill switch, planet thomann waves locking tuner, finish satin white
cena 749 euro

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
wjebali co sie da do tej specki a cena calkiem calkiem. wiem ze jeszcze 8 strunowke planuja w podobnej wersji
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Całkiem całkiem, jak na białe wiosło. ten czerwony guzik - Buckethead Jackson Edition ;D

Offline oz

• Pr0
wjebali co sie da do tej specki a cena calkiem calkiem. wiem ze jeszcze 8 strunowke planuja w podobnej wersji
owszem planują:

cały temat http://www.sevenstring.org/forum/sevenstring-guitars/225120-new-jackson-7s-2013-a.html

Offline Ibanezz977

• Gaduła
Dżejksony to były kiedyś same wykurff w kosmos gitki, tylko teraz MII (India) i jest dupa. Gdyby dalej produkowali w Japonii te gitary to może by nie spadły jakościowo w dół (chociaż kto wie) a po za tym Fędęr... a tak w ogóle to sry za offtop :D

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
tia

i jeszcze jakby mieli custom Jackson Stars jak dawniej ktory za 1,5k robil wiosla ktore teraz w usa kosztuja 6k :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline oz

• Pr0
ale spójrzmy tak: za koło 3 klocki mamy przedłużoną skalę, sensowne pickupy, ja jestem dość optymistycznie nastawiony do tego modelu. Chociaż schecter podobne ficzery dał w swojej serii damian elite http://www.thomann.de/pl/schecter_damien_elite_7_cr.htm

Offline Sebastian

• Gaduła
Nowy Broderick - bardzo fajnie, bardzo fajnie :)

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
@Sikor, @Trzynasty - Sterling by Music Man (zwane często SBMM) są robione na tej samej zasadzie, co dawniej OLP. Różnica polega na tym, że firma która otrzymała licencję ma wyższe standardy niż ta, która strugała OLP. Stąd wyższa jakość tych instrumentów.
Sterling by Music Man instruments are built overseas and licensed by Ernie Ball Music Man but not built in San Luis Obispo, California

Nope. Oczywiscie, ze Sterling tez ma licencje, w koncu to odrebna firma.
Roznica jest taka, ze na OLP nie mieli w zadnego wplywu (poza tym, ze mogli zakonczyc wspolprace, co tez zrobili), a Sterling to ich inicjatywa i przez nich kontrolowana.
Polecam forum Ernie Ball.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
DAT czarna 8-ka z klonowa podstrunnica, no i ten killswitch to jak wisienka na torcie:)

pierwszy jackson od dlugiego czasu ktory przykul moja uwage no i cena niezla

a ta budzetowa 8ka tez fejn, tyle ze albo to wina zdjecia, albo to pickupy krzywo sa:D
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Ibanezz977

• Gaduła
Jak dla mnie to i tak najlepszą potwierdzoną nowoscia na 2013 są Ferale od BacKata :P

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Drozd

• Pr0
  • Serius big fella
Nowy Broderick - bardzo fajnie, bardzo fajnie :)

Noob question - gdzie te wiosłą są/będą wykonywane? BTW: Chris Broderick Dimarzio to chyba również nowość? Ostatnio, wiadomo mi, jechał na dactivatorach,

weimar guitar gently weeps

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ale wiosła brodericka to nie jest nowość. są już dostępne od minimum 9 miesięcy. Na początku był wypust USA CS a teraz po prostu USA.

Offline mattuck

• Gaduła
  • troche troll
apropo sterlinga, to grałem kiedyś na pietruszkowym olpie i był hujowy, kumpel niedawno kupił to http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-elektryczne/sterling-jp-100-tbk i jest to wiosło na poziomie ltd deluxe albo ciut wyżej, wystarczy wjebać set CL/LF i jest zajebioza :D
kupie pasywny pickup brige do 7