ja mam ampkita i korzystam razem z iphone'm 3g, jestem mega zadowolony, balem sie o latencje i stabilnosc z racji ze zrobilem update ios do 4.2.1 (3g i 3gs zwalniaja mocno na tej wersji), minus jest taki ze na 3g nie masz pelnej funkcjonalnosci samej apki - backing tracks chociazby.
iRigi na allegro po 54 z wliczoną przesyłką chodzą.
Mówi się, że lepiej dopłacić i kupić Peavey Linka i ten jest dobry. (koło stówy kosztuje)
nie mialem okazji porownac na zywo irig z ampkit linkiem, ale obejrzalem pare testow i regularnie pojawiala sie kwestia szumu, ktora w przypadku dodatkowego zasilania przez baterie w ampkit linku nie ma miejsca. Wydalem troche wiecej kaski i wzialem ampkit linka. a tak btw to latencja jest niezauwazalna:) Zeby porownac same apki to wg mnie darmowa amplitube wypada slabiej w porownaniu z ampkitem. Zeby nagrywac w amplitube trzeba dokupic plugin ktory kosztuje kilkanascie dolcow bodajze a w ampkicie macie to na start i wg mnie jak na taki maly dotykowy ekran interfejs w ampkicie jest lepiej zorganizowany.
co do iriga, to wlasciwie produkt thomanna i teraz jeszcze wyszedl midiphace bodajze sa identyko, nie wiem jak jakosc ale patent ten sam (bez baterii)
A ja się podepnę i zapytam czy, jest jakiś odpowiednik softu iRig apple na androida?
dopóki nie będzie sterowników audio dla androida działających z sensownym opóźnieniem (<20ms) nic takiego raczej nie powstanie.
znalazlem jeden artykul i dowiedzialem sie ze duzo w tym robi to ze ios jest systemem zamknietym ktory optymalizowany jest pod okolo 8 urzadzen (jezeli policzyc iphony i ipady na rynku) i latwiej w tym momencie zapanowac nad taka kwestia jak latencja. Natomiast android dostepny jest na kilkadziesiat urzadzen i tutaj kwestia optymalizacji bylaby o wiele bardziej czasochlonna. Brzmi to sensownie.
Anyway, ja uzywam tego bo nie mam czasu siedziec przy kompie i jest to zajebiscie wygodne, zwlaszcza ze mozna sobie ponagrywac pomysly, wrzucic sciezki pod ktore chcesz nagrywac partie, reampowac di itd.
Jezeli nie mialbym tego ani akurat modelu 3g, to z miejsca wzialbym ipod touch 4g bo dopiero na tym urzadzeniu skorzysta sie w pelni z ampkita jako apki, a modele basowe wzmakow brzmia ekstra (niedawno wrzucili sim trace elliotta na oficjalnej licencji)