No kurwa już widzę jak chcesz parkiet sękaty i po przebytej chorobie
To się zdziwisz, koleżka ode mnie z budy robi w ciastoramie i mówił że największe wzięcie mają materiały z sękami, że czyste drewno nie podoba się aż tak ludziom. To samo wszelkie sinizny, zgnilizny, chodniki owadzie itp.
cza to było powiedzieć moim klientom którym przez ostatnie 14 lat robiłem meble na zamówienie, .. pewnie inny target.
Ni chuja nie kumam takich krucjat, juz jakiś czas temu nauczyłem sie wykorzystywać opcję "mute" .
Zacznij kumać bo są Tobie jako twórcy niezależnemu na rękę a zamiast grać na gitarze patrz kilkanaście lat w przód i rób sobie zapasy drewna. Bo sam będziesz pociskał podstrunnice z wyborczej jak te prawa do nas wjadą, sądzę że to kwestia dekady.
Gęganie jest ważne, trzeba głośno mówić o tym kiedy ktoś chce Cię brać pod wała i jeszcze Ci mówi że wszystko jest pięknie.
No tak pójdę do banku i poproszę o kredyt i kupię tyle hebanu zeby mieć zapas na nastepne 10 lat ... a potem bede wpierdalał ten heban na sniadania i kolację albo zabraknie na klon lub inne potrzebne materiały.
Chłopie chyba nigdy nie inwestowałeś własnych wiekszych pieniędzy. Wszystko musi mieć umiar. Nie stac mnie ani podejrzewam innych małych firm na magazynowanie takiego dobra. Raz powierzchnia magazynowa która kosztuje, dwa mrożenie pieniędzy i tworzenie magazynu ponad miare.
Takie krucjaty takim firmom jak moja i dużo większym nic nie dadzą pojedziesz po jednej firmie to druga pociągnie taka krucjate i wykorzysta w swoją strone stosując swoją retorykę. IMO to niczym walka z wiatrakami.
To by surowca nie zabrakło trzeba rozwiązań "ponad podziałami" trzeba rozumu a nie portfela. To się musi zmienić, a to co dana firma mówi .... trzeba na prawde nie mieć odrobiny rozsądku by wierzyć we wszystko.
To ze trzeba myslec w przód to oczywiste ale mimo wszystko wole dzisiaj pograć niż zamartwiać sie tym jakie banialuki bedzie rozgłaszał Gibson bo ani on dla mnie, ani ja dla Niego zadna konkurencja.
Pamiętasz jak to niby było z dinozaurami gdy przyszła epoka lodowcowa ? tylko małe organizmy przetrwały
A tak poważnie, spróbuj sam zacząć coś produkować ciekawy jestem jak szybko zmieni sie Twój punkt widzenia zwazywszy na dalekowzroczność i spojrzenie w przyszłą dekadę w kontekście własnej firmy.
Owszem warto obalać debilne mity, ale to nie ma nic wspólnego z walką z molochem.