Siema

Powoli rozglądam się za czymś co by mi mogło zastąpić PODa Studio GX

Na celownik biorę POD HD Pro (nie interesuje mnie HD 500 - za duży, a chciałbym rack) no i Eleven Rack Avida. Z tego co się orientuje są w podobnej cenie (11r widziałem w necie za około 3k, a HD Pro w RNR za ok 2800). Bardziej skaniam skłaniam się do HD Pro , z racji cenowej (o ile mi wiadomo do 11r jest jeszcze opcja dokupienia jeszcze jakiegoś dodatku z symulacjami i miał on oprócz tego jakieś ograniczenia tylko do Pro Toolsa). Z kolei, HD Pro wszystko spoko, ale wkurza mnie (z tego co czytałem przynajmniej

) problem z reampingiem - fajna jest opcja w Toneporcie teraz - słysze to co ustawie, a nagrywa się czysty sygnał. Potem mogę sobie ponakładać darmowe ampsimy. Nie wiem jak to dokładnie wygląda, coś tak gdzieś czytałem że jest problem przez USB z jednoczesnym nagrywaniem wet i dry (szczerze trochę się w tym gubię

). Nie ukrywam, że mistrzostwem byłby dla mnie sprzęt do którego dałoby się ładować VSTki w postaci darmowych ampsimów i własnych impulsów (ale to chyba tylko marzenia

)
Moje pytanie brzmi, czy są jakieś inne alternatywy dla Fractala, w podobnych pieniążkach co wspomniane wyżej dwa gadżety?
Dzięki