Autor Wątek: Randall/Fortin Satan Ola Englund Signature Amp  (Przeczytany 12502 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Randall/Fortin Satan Ola Englund Signature Amp
« 11 Cze, 2012, 18:53:04 »

Patrzę i nie wierzę  :o Miałem GAS na ten amp od kiedy Ola dostał go od Fortina. Nigdy w życiu nie miałem i nie zamierzałem mieć GASu na Randalla, teraz mam! :facepalm:

Swoją drogą ciekawy deal, Fortin projektuje wzmaki dla Randalla, które potem wejdą w masówkę i będą dostępne dla przeciętnego zjadacza chleba. W sumie "zaprojektował" (chociaż właściwie to oddał/odsprzedał) im już 3 wzmaki - Meathead, nowa sygnatura Hammeta i teraz to. Zaczyna się robić ciekawie.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Brzmi jak mój ol' 5150 ;) Czyli, że git.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Chryste, ten PM brzmi jak odpalanie silnika. Najs! :D
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline puffmajster

• Gaduła
Brzmienie niszczy oby tylko cena nie zabiła:D

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Czy tylko mi ten filmik pierdzi tak jak by ktos dojebal w chuj basu?

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
No nie wiem, mi się przestają podobać nowe wzmacniacze. Jakiś mało charakterny ten dźwięk, jedynie PM brzmią fajnie.

Offline BetoNova

• Gaduła
  • Wut?
    • Mein zespół
Basu sporawo, ale nie przeszkadza. Przyjemne brzmionko.

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Brzmienie niszczy oby tylko cena nie zabiła:D
W komentarzach u Oli pojawiło się, że street price to 1600 USD, ale nie wiem na ile to prawdziwa informacja.

No nie wiem, mi się przestają podobać nowe wzmacniacze. Jakiś mało charakterny ten dźwięk, jedynie PM brzmią fajnie.

Spoiler

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie wiem. Każda osoba która w ciągu roku/dwóch potrafi zrobić tyle szumu wkoło siebie i dostaje nagle sygnatury i endorsmenty dla mnie śmierdzi :P
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wuj Bat

• Pr0
w ciągu roku/dwóch

Tyle najczęściej trwa teraz cała kariera... Wzmak - love or leave it.
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
To wszystko brzmi jak ukręcone u mnie na XT Pro...
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Kali

• Gaduła
jak da mnie średnio brzmi, sam dół i góra

lepiej Ola brzmiał na innych gratach które testował

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.

Pierwsza i ostatnia kolumna.

Nie mam więcej pytań.

Offline hdx

• Użytkownik
Mnie wkurzają filmiki Oli bo u niego wszystko brzmi dobrze. Wzmak moim zdaniem ma ciekawe brzmienie, a przy tych palm mjutach zwłaszcza interesująco ryczy.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Spoiler

Kompletnie mnie to nie powaliło, ale widać co kto lubi ;)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Nie wiem. Każda osoba która w ciągu roku/dwóch potrafi zrobić tyle szumu wkoło siebie i dostaje nagle sygnatury i endorsmenty dla mnie śmierdzi :P

Czym Ci śmierdzi? Pieniądzem?

A to zgoda. Genialny z niego przedsiębiorca. Uwielbiam ludzi, którzy tak potrafią łączyć zarobkowanie z pasją; poklikam jeszcze w te jego filmiki, na zdrowie mu.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie zupełnie mi o to chodziło.

Bardziej mi chodziło o firmy niż o muzyka.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
No węszą, węszą... , ale dla niego to praktycznie same plusy. Ograł tony sprzętu, robi z tego filmiki, muze i jak ostatnio słychać interesują sie nim już bardziej znane persony.
Obecne filmiki Olka jakoś coraz mniej mnie przekonują, mają jakiś taki dziwny charakter. Może to ten jego Solar, czy jak tam sie on zwie.

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Uruchomiłem sobie trzy filmiki jakie Ola zrobił, najpierw Fortin Natas (łoooo kuuuufa!), potem Fortin Satan (no spoko!), a na koniec Randall Satan (e?!). I powiem, Wam, że na moje to albo kręcił coraz gorzej brzmienia, albo te wzmaki są coraz bardziej w kake. Ten Randall, na mnie nie zrobił najmniejszego wrażenia, a szkoda, bo po wczorajszej recenzji Puffa zgrzałem się jak dziecko (Natas to moje marzenie!!!). Bez rewelacji na tym filmiku, czekam na ogranie za rok.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Uruchomiłem sobie trzy filmiki jakie Ola zrobił, najpierw Fortin Natas (łoooo kuuuufa!), potem Fortin Satan (no spoko!), a na koniec Randall Satan (e?!). I powiem, Wam, że na moje to albo kręcił coraz gorzej brzmienia, albo te wzmaki są coraz bardziej w kake. Ten Randall, na mnie nie zrobił najmniejszego wrażenia, a szkoda, bo po wczorajszej recenzji Puffa zgrzałem się jak dziecko (Natas to moje marzenie!!!). Bez rewelacji na tym filmiku, czekam na ogranie za rok.

Z tego co wiem to Satan z założenia miał być lekkim rozwinięciem Natasa - dodana dodatkowa korekcja i jakieś przełączniki. Zauważ, że z biegiem czasu jak Ola dostawał te wzmaki, czyli najpierw najbardziej stockowy Natas, potem zrobiony już pod niego Satan, a teraz dodatkowo jakoś go jeszcze zmodowali i przykleili logo Randalla (na pewno dostał inne lampy, chyba 2x6L6 i 2xKT88), to równocześnie brzmienie zmieniało się coraz bardziej na takie, które ma w głowie. Poza tym, różne kolumny, na pewno różne ustawienia mikrofonów itp.

Moim osobistym faworytem jest Satan bez moda, bo można na pewno zrobić na nim to samo co na Natasie, ale nie ma, aż tak typowo Olowego charakteru.

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
No zgadzam się z Tobą w 99% :) w jednym nie, bo: Satan ma zmieniony Voicing z tego co pamiętam, w stosunku do Natas'a, więc nie jestem taki pewien czy ukręcisz na nim to samo.
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline dan777

• Gaduła
Ten wzmak to jeden z nielicznych który u Oli mi się podoba. Nie wiem dlaczego .....ale tak jest.
Nagrywanie | Edycja | Mix | Mastering | Produkcja
http://www.aurorastudio.pl

Orange

• Gość
Prześlij mi swoje presety :D

Offline grz_ost

• Pr0
Bez rewelacji ten Randall. Z jego filmików najlepiej jak dla mnie brzmi Diezel Einstein.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Prześlij mi swoje presety :D

To podeślij maila na PW : )
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.