Jestem partnerem YT , niestety umowa zabrania mi zdradzenia ile dokładnie zarabiam, ale powiem wam szczerze, że aktualnie najszybsza opcja zarobienia na YT to reklamy in-stream (czyli takie które użytkownik musi oglądać zanim włączy się właściwy materiał ) Bardzo rzadko zdarza się, że użytkownicy klikają sami w graficzne reklamy (no chyba ze chcą wspomóc artystów lub naprawdę coś ich zainteresuje)
Za około 25 000 odsłon z reklamami instream dostaniecie od 15 do 20 dolarów na dzień
(a i tak reklamy są losowe - raz graficzne, raz multimedialne itp)
Trzeba mieć naprawdę bardzo popularny kanał YT zeby móc na tym zarabiać dobrą kasę i z tego żyć (kanał Niekryty Krytyk przykładowo) Kolejna sprawa ze musicie przekroczyć próg 70 euro zeby wam wypłacili kase - a niestety w takim wypadku sobie poczekacie 3-4 miesiące przy takiej se oglądalności (500-1000 odsłon na dzień).
Ja mam niecałe 5000 widzów, a powiem wam, że to i tak za mało
Ogólnie trzeba to traktować jako dobrą zabawę i możliwość ewentualnego zarobienia na browarka
No chyba ze ogladalnosc skoczy drastycznie - wtedy tylko siedzieć na tyłku i się cieszyć.
Oczywiście nie polecam pod żadnym pozorem kliknąć we własną reklamę bo na 99.99% dostaniecie dożywotniego bana
W takim wypadku od razu instalować ad-block, bo nie raz tak miałem, że prawie przypadkowo kliknąłem.
Podsumowując - dopóki nie macie
minimum 1000 wyświetleń na dzień - nie będzie nawet miesięcznie starczyć na dobry film w 3D w multikinie