...więc zacząłem się za jakimś rozglądać. Z racji tego, że stroję moją jak na razie główną gitarę do Drop B, to musiał sobie radzić dobrze z dołem, bo moje wiesło to sam mahoń, bez żadnych nakładek sradek, ale jednocześnie ten bas miał nie lać się jak wodospad niagara i tylko uderzać jak strumień z karcher'a. Drugi warunkiem były dwa kanały z pętlą efektów (z tego względu konstrukcje jak Tiny Terror albo JCA20H odpadły na starcie
), bo gram głównie w domu i lubię mieć możliwość pokręcenia i pokombinowania. I tak zaczęło się moje nieszczęście, bo w zasadzie to fajne opcje zaczynały się od 2000 zł wzwyż, a niestety nie mogę sobie pozwolić na pierdolnięcie takiego sprzętu w sypialni jak np. Musza
Początkowo uzbieraną kwotę miałem przeznaczyć na PRSiaka 7, ale nie było opcji, żeby zdobyć ostatecznie brakujące 700 zł... Z tego też powodu rozpocząłem polowanie. Nie znalazłem jednak niczego interesującego i tutaj postanowiłem, że może jednak da się grać na 100 watach w domu
, w końcu kiedyś dawałem radę z kopią Marszałka JTM-45. I tu nagle pojawił się boom opcji - i po miłych doświadczeniach z v-ampem pro zacząłem przyglądać się wzmacniaczom tejże firmy. Niestety nie miałem okazji żadnego osobiście, tylko ktoś inny mi grał, ale brzmiały fajnie, a zwłaszcza cena łechtała mój portfel.
Z tego też powodu moje działania skonkretyzowały się - najpierw była próba ustawienia się na Bugerę 333 z forum, ale tak jakoś nie wyszło, że do dealu nie doszło, bo w sumie to cena mi nie pasowała. I tak zupełnie przypadkiem pytając się o coś innego na allegro trafiłem na ofertę Bugery 6260. Pamiętając przesłuchane testy Oli, porównania z moim dream ampem 5150, zdecydowałem, że raz kozie śmierć... Takim o to sposobem stałem się o to posiadaczem tejże kolubryny
Teraz rodzinka wygląda tak :
Na nieszczęście nie może ona równo stanąć na PPC112 bo nóżki są o jakieś dwa centymetry za szeroko rozstawione
Jeśli zaś chodzi o brzmienie, to jestem bardzo na tak
Clean jest super, dawno tak fajnie mi mój Flame nie śpiewał. Przester trochę siarzy, ale lampy są do wymiany. Najprawdopodobniej też zaaplikuję parę modów