Autor Wątek: Chciałem sobie małego heada kupić...  (Przeczytany 10530 razy)

Offline Turgon

• Gaduła
Chciałem sobie małego heada kupić...
« 23 Lut, 2012, 13:17:58 »
...więc zacząłem się za jakimś rozglądać. Z racji tego, że stroję moją jak na razie główną gitarę do Drop B, to musiał sobie radzić dobrze z dołem, bo moje wiesło to sam mahoń, bez żadnych nakładek sradek, ale jednocześnie ten bas miał nie lać się jak wodospad niagara i tylko uderzać jak strumień z karcher'a. Drugi warunkiem były dwa kanały z pętlą efektów (z tego względu konstrukcje jak Tiny Terror albo JCA20H odpadły na starcie :(), bo gram głównie w domu i lubię mieć możliwość pokręcenia i pokombinowania. I tak zaczęło się moje nieszczęście, bo w zasadzie to fajne opcje zaczynały się od 2000 zł wzwyż, a niestety nie mogę sobie pozwolić na pierdolnięcie takiego sprzętu w sypialni jak np. Musza ;)
Początkowo uzbieraną kwotę miałem przeznaczyć na PRSiaka 7, ale nie było opcji, żeby zdobyć ostatecznie brakujące 700 zł... Z tego też powodu rozpocząłem polowanie. Nie znalazłem jednak niczego interesującego i tutaj postanowiłem, że może jednak da się grać na 100 watach w domu ;), w końcu kiedyś dawałem radę z kopią Marszałka JTM-45. I tu nagle pojawił się boom opcji - i po miłych doświadczeniach z v-ampem pro zacząłem przyglądać się wzmacniaczom tejże firmy. Niestety nie miałem okazji żadnego osobiście, tylko ktoś inny mi grał, ale brzmiały fajnie, a zwłaszcza cena łechtała mój portfel.
Z tego też powodu moje działania skonkretyzowały się - najpierw była próba ustawienia się na Bugerę 333 z forum, ale tak jakoś nie wyszło, że do dealu nie doszło, bo w sumie to cena mi nie pasowała. I tak zupełnie przypadkiem pytając się o coś innego na allegro trafiłem na ofertę Bugery 6260. Pamiętając przesłuchane testy Oli, porównania z moim dream ampem 5150, zdecydowałem, że raz kozie śmierć... Takim o to sposobem stałem się o to posiadaczem tejże kolubryny :)

Teraz rodzinka wygląda tak :

Na nieszczęście nie może ona równo stanąć na PPC112 bo nóżki są o jakieś dwa centymetry za szeroko rozstawione  :facepalm:

Jeśli zaś chodzi o brzmienie, to jestem bardzo na tak :) Clean jest super, dawno tak fajnie mi mój Flame nie śpiewał. Przester trochę siarzy, ale lampy są do wymiany. Najprawdopodobniej też zaaplikuję parę modów :)
Ssiecie.

Offline dziador1

• Gaduła
  • Niereformowalny oszołom !!!!
Miałem  do  niedawna  Bugera  333  i  co  prawda  to  prawda......clean  w  Bugerach  jest  zajefajny.....nie  słyszalem  jeszcze  fajniejszego ( ale  też  za  dużo  wzmaków  nie  ograłem ).
Sprzedałem  333  bo  nie  pasowało  mi brzmienie  leadu  i  chciałem  coś  mniejszego......ter az  mam  Studio head  20  ...i  na  razie  jestem  zadowolony......cle an  jest  gorszy  ale  przester  podoba  mi  sie  bardziej....tyle , że  ja  rzadko  gram  na  cleanie......

Myślę , ze  Bugera  daje  naprawdę  niezłe  brzmienie za  nie  duże  pieniądze......moze  będziesz  zadowolony  :)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
nie mogę sobie pozwolić na pierdolnięcie takiego sprzętu w sypialni jak np. Musza ;)

Lolz :D

Rozumiem, żę nie masz porównania do 5150?
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Musza

• Pr0
nie mogę sobie pozwolić na pierdolnięcie takiego sprzętu w sypialni jak np. Musza ;)

Coin, rób zdjęcie ze swojej sypialni :D (a może założymy topic - rig sypialniany?)

« Ostatnia zmiana: 23 Lut, 2012, 14:05:45 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline sylkis

• Pr0

Coin, rób zdjęcie ze swojej sypialni :D (a może założymy topic - rig sypialniany?)

( Obraz usunięty.)
Spoiler
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Maciek

• Pr0
Musz na chuj Ci 2 deliverence ? temat nie jest głupi imo :D

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
Musz na chuj Ci 2 deliverence ?....

jeden do clean-ow a drugi do większych clean-ów :D
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline Musza

• Pr0
Musz na chuj Ci 2 deliverence ?....

jeden do clean-ow a drugi do większych clean-ów :D

Dokładnie, Deliverance ma tylko jeden kanał, więc trzeba było kupić dwa ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Wracając.
Da się na Bugerze grać w domu? Brzmi to jakoś na 112? W ogóle, niech mi ktoś wytłumaczy bo zgłupiałem. Można spokojnie podpiąć 100w wzmak do kolumny 112 z np. Celestionem V30 którego moc to bodajże 60w? Ja rozumiem, że pytanie pewnie debilne i w ogóle, ale własnego stack'a (nawet małego) jeszcze nie miałem i przyznaję się bez bicia, że nie wiem (a elektronikiem nie jestem).
« Ostatnia zmiana: 23 Lut, 2012, 15:55:09 wysłana przez michu123PL »

Offline Turgon

• Gaduła

Rozumiem, żę nie masz porównania do 5150?

Niestety nie mam, to tylko mój dream amp :(

michu, bez większego problemu.  Po prostu nie wolno go za bardzo rozkręcać, ja gram poniżej jedynki, a 112 pozwala uzyskać tą sensowną głośność :)
Ssiecie.

Offline Drevniak

• Pr0
razem z kolumną kiedyś tam w wakacje kupię sobie tłumik kosztuje tyle co kolumna albo połowe ale już będzie i nie będzie problemu, polecam
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline Maciek

• Pr0
Ja mam tłumik wykonany przez Coina777 i jestem w stanie grać na 800 i 4x12 w pokoju - więc nie sadze zeby bugera z 112 była problemem :D

Offline Drevniak

• Pr0

Offline Maciek

• Pr0
ale czego chcesz konkretnie foty ?

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Ja mam tłumik wykonany przez Coina777 i jestem w stanie grać na 800 i 4x12 w pokoju - więc nie sadze zeby bugera z 112 była problemem :D

Ale, że co?
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Power Brejka ma

Offline Frantic

• Pr0

Ale, że co?

Offline Drevniak

• Pr0
może być sam tłumik, ale też np zestaw i wideło jak to działa. Poproszę

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT

Wersja w Obudowie, podłączasz pomiędzy wzmacniacz a kolumnę i przyciskasz pstryczek, przez co możesz mocniej rozkręcić lampę, brzmienie lepsze a głośność na mniejszym poziomie :)

Działa na zasadzie zmiany energii elektrycznej na energie cieplną.
« Ostatnia zmiana: 23 Lut, 2012, 18:31:04 wysłana przez coin777 »

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Poszło PW ;)
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Drevniak

• Pr0
dziena punie, szkoda tylko że nie można sobie poziomu tłumienia wybierać czy można?

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Jest tak zrobiony, że zamienia w ciepło 93% mocy, + jest opcja tłumienia o dodatkowe 6dB dająć w sumie około 22dB redukcji.
Takie z regulowanym tłumieniem to kosztują tyle co kolumna, zrobienie mojego oscyluje  okolicy 100zł.

Offline sylkis

• Pr0
Mocno parzy w dotyku, nie wywołuje pożarów?:D
(\__/)    This is Bunny.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Grając pół dnia na rozkręconym Bashu jest dość ciepły, ale jajek sobie nie usmażysz ;)

Offline sylkis

• Pr0
Ueee, a już myślałem, że se na nim herbatę by robił.
:D
(\__/)    This is Bunny.