Po pierwsze podkładka daje zajebiste efekty - przykład - na moim lapku z poprzednią grafiką, która się grzała (GF8600) bez podkładki mogłem grac max około 1 do 2 godzin, z podkładką ani razu mi się nie wyłączył
Po drugie podkładki poniżej 70zł to
nie syf
Po 3 polecam podkładki z 3 wiatrakami
Po czwarte, od 2 lat mam dokładnie taką podkładkę:
http://allegro.pl/aab-nc8-chlodzaca-pod-laptopa-podkladka-11db-i2027201618.html (kupiłem w skynecie na Zgodnej za ok 25-30pln, więc możesz sobie podejść bo jestes z wrocka). I wierzcie mi, naprawdę dużo gram i podkładka sie spisuje idealnie.
Nie wiem skąd ten pomysł że ponizej 70 pln to gówno. Sam około 5-7 lat temu sprowadzałem te podkładki z Chin (jeszcze nie były w PL popularne) i przejechałem różne pułapy cenowe i każda w której wiatrak chodził działała tak jak powinna. Jedynie różnica polegała na jakosci wykonania. Ta do której dałem linka działa mi od dwóch lat, nie jest cała z plastiku, jedynie czasem wiatraczki lubią pochodzić głośno, ale jak sie dotrą to działa całkiem znośnie. Podkladki testowałem na różnych kompach pod sporym obciążeniem.
Tak więc nie pakuj kasy niepotrzebnie bo te drogie czesto zupełnie nie różnią się od tych tanich